ANTE CIZMIC Cropix
BIT ĆE TU JOŠ SVEGA

Tri situacije s Poljuda zbog kojih su u Osijeku opasno ljuti na suđenje! Slomljeni nos, nedosuđeni penal...

Situacija u kojoj je Atanasov uvalio lakat Osijekovu braniču se dogodila pred očima njegovog pomoćnika
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 06. studeni 2022. 15:28

Zalagali su se iz Gradskog vrta za strane suce u HNL-u, predsjednik Osijeka Ferenc Sakalj jedan je od onih koji su zagovarali tu ideju, a nakon Poljuda ostalo je u zraku pitanje jesu li se i "usrećili" s njima? Konačni sud o Cipraninu Antoniou Menelausu dat će sudačka komisija, a u Gradskom vrtu vjerojatno željno iščekuju stav krovne sudačke organizacije o tri situacije koje su se dogodile na Poljudu.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Bili su ljuti Osječani zbog dosuđenog kaznenog udarca za Hajduk, s razlogom se pitaju kako ni sudac ni VAR nisu vidjeli Grgićevo povlačenje Žapera u kaznenom prostoru u prvom dijelu utakmice (navijači Osijeka u očaju se šale da se, ako ništa drugo, barem potvrdila kvaliteta dresova koji su se na konkretnom primjeru pokazali rastezljivima i nepoderivima), a u čudu su ostali i kada je sudac Menelaus ostao nijem nakon što je Bralić raskrvavljenog lica morao napustiti teren. Situacija u kojoj je Atanasov uvalio lakat Osijekovu braniču se dogodila pred očima njegovog pomoćnika, no nikakvih sankcija po Hajdukovog igrača nije bilo.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Dosuđen je prekršaj, ali je Atanasov prošao bez posljedica. Za razliku od Bralića. Naime, branič Osijeka je slomljenog nosa odmah nakon utakmice prevezen u splitsku bolnicu. Ondje su mu namjestili nos, ali je izgubljen do konca sezone. Iz kluba su priopćili kako je u nedjelju ujutro otpušten iz bolnice uz preporuku strogog mirovanja do daljnjeg.

Ocjena Menelausovog suđenja, kakva god da bila, neće ništa značiti treneru Pomsu kojemu su u ovom trenutku, a nakon ozljede Bralića, čak četvorica stopera izvan stroja. U idealnim okolnostima vjerojatno bi barem dvojica, vjerojatno i trojica, bila u startnoj postavi. Kapetan Škorić ozlijeđen je već dva mjeseca, u treningu je, ali upitno je hoće li se vratiti na travnjak ove godine, Lončara muči tetiva i posljednjih desetak dana ne radi sa momčadi, dok Čeberko ima nekoliko šavova na gležnju i možda, a i to možda je pod velikim znakom pitanja, bi se mogao naći u momčadi za Kup utakmicu u Varaždinu. Ostao je trener Osijeka tako na samo jednom braniču (Barišiću) i jednom kojem je ta uloga tek nedavno dodijeljena (Žaper).

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 21:29