Marin Leovac (desno)

 BORNA JAKSIC Cropix
ODLAZI I NAPADAČ?

Trofejni igrač napušta Osijek? U klubu su potpuno zakopčani, no jedan potez bit će potpuno izvjestan

U klubu šute kao ribe, ni u najvećem povjerenju ne govori se između zidova o novim igračima
Piše: Darko RužićObjavljeno: 04. lipanj 2023. 07:26

Zavjet šutnje je na snazi. Onaj koji nitko i ni pod koju cijenu ne smije prekršiti. U prvoligašu s Drave je sugovornika nemoguće pronaći jer doba je odmora za njegove profesionalce, koji su se razmiljeli kuda koji kao rakova djeca nakon naporne sezone koju su okončali plasmanom na treće mjesto i pozicijom koja ih vodi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Dakako, ima u klubu, još uvijek u uredima Gradskog vrta, i onih za koje odmora nema. Kompletan je administrativni pogon na okupu, a sportski direktor Bijelo-plavih Ivica Kulešević okupiran obvezama do tih razmjera da ne odgovara na telefonske pozive, niti na SMS poruke.

Možda to čini i svjesno i ne želi se javiti onima koji su medijski potrebiti i znatiželjni, budući da je razdoblje između minule sezone i početka priprema za novu ono kada se slaže igrački roster.

Dopuna kadra

Tu prava na pogrešku nema jer bi taj roster trebao ostvariti zacrtane natjecateljske ciljeve.

- Želimo se plasirati u skupini Konferencijske lige. Kao trener sam stekao iskustvo u tom natjecanju vodeći Šerif iz Tiraspola, a vjerujem da će i moj sadašnji klub Osijek biti konkurentan - izjavio je trener Bijelo-plavih Stjepan Tomas. Najavio je on i osnaženje, dopunu igračkog kadra koji mu je na raspolaganju.

- Bit će u našem rosteru dosta promjena. Neki će nas dosadašnji igrači napustiti, a neki novi k nama doći. Moj je plan da na svakom mjestu u momčadi imam udvojenu konkurenciju. U ovom trenutku o imenima još ne mogu govoriti jer prvo moram dočekati početak priprema kada ću upoznati i one Osijekove igrače koji su prošlu sezonu bili ustupljeni drugim klubovima. Procijenit ću tko nam je zanimljiv i potreban - kazao je Tomas.

Trojici sadašnjih Bijelo-plavih uskoro istječu ugovori. Izvjesno je da će Mariju Jurčeviću biti ponuđen novi, a da će slobodni u izboru nove sredine, novog kluba, biti iskusni branič Marin Leovac i napadač Mihret Topčagić. I sudbina Ukrajinca Jevhena Čeberka još nije poznata. Osijek mu po ranijem stavu neće priječiti odlazak u MLS, ali na konačan ishod njegovog slučaja će se razvidno još neko vrijeme čekati. Uostalom, prijelazni rok još nije ni počeo.

image

Mihret Topčagić (desno)

MARKO MRKONJIC Cropix

Nitko u klubu od onih koji se bave strukom, pa ni sam trener Tomas, još ni zucnuo nije, ni u najvećem povjerenju nikome prišapnuo na koje je to igrače Osijek bacio oko kao moguća pojačanja. Kako se o svemu u svezi prijelaznog roka na nadležnim adresama uporno i tvrdokorno šuti, tako nitko ni ne komentira bilo kakvu vijest koja se plasira iz bilo kojeg izvora daleko od grada na Dravi, pa ni navodno zanimanje Osijeka za dolazak Marca Pašalića iz Njemačke, u kojoj je igrao u trećoj ligi kao član druge momčadi Borussije. Ne govori nitko ni o pozicijama koje su u sadašnjem rosteru igrača deficitarne.

Stasanje mladih

Da je nužna potreba i za kvalitetom i za kvantitetom na bočnim mjestima bijelo-plave momčadi to je svakom jasno. Na desnoj strani još i ne toliko koliko na suprotnoj, lijevoj. Ostanak, potpis novog ugovora s Jurčevićem, značio bi da se jedan problem nadvladava budući da se s ustupanja u drugoligašu BSK-u iz Bijelog Brda vraća vrlo zanimljivi i potentni lijevi branič Luka Zebec, a da se i nakon dugog izbivanja zbog ozljede početkom priprema vraća Ivan Cvijanović. Potonja dvojica označena su i prošlog ljeta kao oni koji će ordinirati po lijevoj bočnoj strani, a ostanak Marija Jurčevića treba tumačiti potrebom da im iskustvom pomogne u stasanju.

Kako se trener Bijelo-plavih Stjepan Tomas stalno očituje o svojoj nakani da izgradi momčad od temelja, u prvom redu od čvrste obrane, povratak Luke Zebeca s posudbe u Bijelom Brdu zanimljiv je i zbog činjenice da osim što je u stanju kvalitetno ordinirati lijevom stranom s visinom, brzinom i znanjem koje ima, može to jednako dobro činiti i kao srednji branič, stoper.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 13:35