MARKO TODOROV Cropix
USKORO IZLAZNI TRANSFER?

U Osijek stigla ponuda o kojoj se još razmatra, za braniča zagrizao klub koji ga pamti iz europskih okršaja

Čekaju li čelnici iz Gradskog vrta nešto bolju ponudu ili se radi o nečem drugom?
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 04. veljača 2023. 09:12

U Gradski vrt stigla je ponuda iz Poljske za Danijela Lončara. Osijekovog nogometaša u svojim redovima želi Pogon Szczecin, trenutno petoplasirana momčad tamošnjeg prvenstva, koja je u ljeto 2021. bila prvi protivnik Bijelo-plavih u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Lončar je, inače, bio starter u obje utakmice protiv Pogona. Kako doznajemo, inicijalna ponuda iz Poljske se razmatra, što vjerojatno sugerira kako u Osijeku nisu najzadovoljniji ponuđenom odštetom. S obzirom na to da prijelazni rok u Poljskoj traje još 24 dana (otvoren je tek 29. siječnja, a zatvara se 28 veljače) klubovi imaju dovoljno vremena da pronađu zajednički jezik.

Lončar je na popisu ozlijeđenih igrača još otkako je u prijateljskoj utakmici protiv Javora iz Ivanjice i to posljednjeg dana zimskih priprema u Umagu, prije vremena napustio teren. Ove zime za njega je konkretan interes pokazan s Cipra, a ponuđena je posudba. Ta opcija nije zaintrigirala nikoga u Gradskom vrtu, ali ni braniča Bijelo-plavih.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

Žaper i Barišić istisnuli Škorića

Kapetan Bijelo-plavih i rekorder po broju nastupa za klub iz Gradskog vrta Mile Škorić još nije odigrao niti jednu službenu minutu otkako je na klupi Osijeka Rene Poms. Iskusni branič zbog ozljede je propustio najveći dio jeseni - nastupio je u tek osam od 20 utakmica koje su Bijelo-plavi odigrali u prvom dijelu sezone - a onda je za vrijeme zimskih priprema zbog bolesti proveo desetak dana izvan stroja, zbog čega se opet našao u raskoraku. U međuvremenu su se kao standardni stoperski par nametnuli Žaper i Barišić. Uvodne dvije utakmice u 2023. Škorić je presjedio na klupi.

- Mile je spreman. U treningu je, važan je i dalje za našu momčad, ali vidite da imamo mlade i talentirane igrače koji su na vrhunskoj razini poput Žapera i Barišića. Teško ih je sada maknuti iz momčadi. Škorić je potreban ovoj momčadi, njegova šansa će opet doći, ostalo je još puno utakmica za odigrati i važno je imati tako iskusnog igrača koji odmah može uskočiti. Siguran sam da će biti spreman kada dođe njegova šansa, no moramo poštovati ovo što su u posljednje vrijeme igrali Žaper i Barišić, a zato su u ovom trenutku u prednosti - objasnio je Poms.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 13:16