Laszlo Kleinheisler

 VLADO KOS Cropix
PAT-POZICIJA

U Osijeku odlučili, evo što će učiniti s Kleinheislerom! Svima je te priče već preko glave...

Doznajemo kad bi se trebao vratiti treninzima i hoće li zadnje mjesece ugovora odraditi na tribini.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 06. siječanj 2023. 21:32

Navrh glave je već svima u Osijeku, ma i preko nje, priča o Laszlu Kleinheisleru. Njegov ostanak ili, pak, odlazak iz redova Bijelo-plavih, nije baš pitanje za Milijunaša, odnosno, za milijun kuna, ali tako nekako. Odgovor je na njega velika nepoznanica i nitko ga ne zna. Osim, vjerojatno, njega samoga...

Naime, čim je obznanjeno da postoji interes Dinama za njegov angažman, zamrle su opcije koje je imao pred sobom za nastavak karijere u prvoligašu s Drave. Dakako, od ljeta, jer do tada ga uz Osijek veže pravovaljani i čvrsti ugovor, zbog čega se ni u kakav transfer ne može upustiti, niti do daljnjega o njegovoj realizaciji maštati.

Osijek je pred Laszla Kleinheislera podastro ponudu za produžetak suradnje. Kreće se ona od oko 300.000 eura po sezoni. Uzeo je on istu u razmatranje. Onako, na prvu, ne baš oduševljeno klimnuo je glavom, procijedio kroz zube kako si je zamislio osjetno više, a dobro upućeni kažu da su njegovi zahtjevi u okviru 500.000 eura za svaku godinu novog ugovora. No, tvrdi su pregovarači odgovorni u klubu, pa je ubrzo postao svjestan kako mu popustiti neće.

image

Laszlo Kleinheisler

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Kad su Bijelo-plavi početkom ovog tjedna otputovali na pripreme koje provode u Umagu, a među njima nije bilo Kleinheislera, dodatno je to u navijačkoj populaciji izazvalo sumnjičavost. Dapače, pomislili su ti najvjerniji simpatizeri Bijelo-plavih kako svog istinskog ljubimca i ponajboljeg u kadru trenera Renea Pomsa u nastavku prvenstva ovog proljeća neće biti. Iako, stiglo je u javnost objašnjenje iz klupskih struktura kako je Kleinheisler obolio, da ga je shrvala nervoza. Vjerojatno i jest, zašto sumnjati, ali stoji i dalje činjenica da se on sam, a ni njegovi agenti, u klupski ured nisu javili s definitivnim očitovanjem prihvaća li ponuđene mu uvjete za potpis novog ugovora ili ne. Osijekova je ponuda "živa" i trajna, a sve je na Laszlu Kleinheisleru.

Aklamacijom se u prvoligašu s Drave svi izjašnjavaju o svojoj želji da mađarski reprezentativac ostane u klubu. Ali, svima je već dodijalo natezanje po principu hoće - neće. Za ljubav, za brak, potrebno je dvoje. Osijek je sa svojim promišljanjima izašao pred igrača, no Kleinheisler još nije dao svoj pristanak i izrekao "da".

Sve ukazuje na okolnost da će nastala pat-pozicija najvjerojatnije ostati takvom do ljeta. Jer, nikako nije nevažno da istinske i konkretne ponude ni od koga za realizaciju njegovog transfera još nema. Svjesni su potencijalni "kupci" da bi sada, ove zime, za Kleinheislerov transfer morali Osijeku platiti odštetu, koju bi u tom slučaju klub i zatražio, a i da ga s obzirom na tadašnji istek ugovora na ljeto mogu dobiti besplatno, neopterećenog odštetnim novčanim iznosom.

Bilo kako bilo, Osijek se ne predaje, makar i u njemu poneko već procijedi kroz zube kako mu je te priče dosta i kako bi najbolje bilo kada bi ga se ove zime uspjelo prodati. Ali, jasno, nikako ispod cijene.

Svjetlo u sve može unijeti jedino sam Laszlo Kleinheisler i to na način da jasno i iskreno čelnicima Osijeka, pa i svojim sadašnjim suigračima, kaže kakve su mu nakane. Hoće li napokon produžiti ugovor, doći s predstavnicima i zastupnicima nekog kluba u kojem želi nastaviti karijeru ili svima priopćiti kako je tu gdje je i da će u statusu u kojem se nalazi svoj posao, igranje, nastaviti profesionalno i korektno sve dok mu ugovor s Osijekom vrijedi.

Do Umaga su u međuvremenu stigle vijesti kako je viroznost Kleinheislera popustila i da bi se mogao priključiti pripremama tijekom predstojećeg vikenda. I to je nešto, bar nešto, makar ne znači i da je prihvatio ponuđene uvjete koje mu je Osijek predočio. I dalje on o svemu ima svoje stajalište, klub ima, pak, svoje, ali dok se pregovara živi i nada u obostrano sretan završetak.

Neće biti treniranja strogoće

Izvjesno je da će, kada to trener Poms odluči, i dalje biti član njegove momčadi. Alat koji je klubu na raspolaganju, da igrača pred istekom ugovora pošalje na tribine, u Gradskom vrtu neće biti upotrebljen. Bude li Kleinheisler korektan, a do sada je bio, nema razloga da se vrijeme rastanka u slučaju nedogovaranja o potpisu novog ugovora učini težim nego što bi inače bilo. A rastanci u pravilu nisu nikad laki...

Kako stoje stvari?

OSIJEKOVA PONUDA

- 300.000 eura po sezoni za produljenje ugovora

MAĐAROV ZAHTJEV

- 500.000 eura po sezoni ako ostaje u Osijeku

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 22:25