MARKO MRKONJIC Cropix
ZABRANA TRANSFERA

U Osijeku su znali da će dobiti ljuto pismo iz FIFA-e: Prioritet nije vraćanje duga, nego nešto drugo!

U Gardskom vrtu nisu se previše uzbudili nakon što je stigla zabrana. Jasno je i zbog čega...
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 16. prosinac 2022. 06:16

Privremena zabrana registracije novih igrača u Gradskom vrtu nikoga nije uzbudila. Bili su svjesni kako će stići ljuto pismo iz FIFE nakon što su si kao prioritet zadali konačni završetak radova na novom stadionu koji "guta" veliki dio klupskog proračuna.

Također imaju sasvim dovoljno vremena do 18. siječnja, odnosno početka prijelaznog roka za hrvatske klubove, da podmire dugove i vrate se u igru na nogometno tržište na kojem ionako ne planiraju biti pretjerano aktivni. Ako i uopće. Primarno je u nadolazećem prijelaznom roku srezati kadar na razumnu mjeru, a zabrana se ne odnosi na odlazne transfere, što je i počelo slanjem trojice nogometaša na posudbu u Goricu.

Da nije pisma FIFE, moglo bi se reći kako dani u Gradskom vrtu teku rutinski. Puno je upita za Osijekove igrače, no kako je ostalo još puno vremena do otvaranja transfer tržnice u Europi, zasad nema i konkretnih ponuda o kojima bi se mogli odrediti. Pokušao je tek LASK za Nejašmića, no Austrijanci su se povukli iz pregovora nakon što je Osijek izašao sa svojom cifrom za koju je spreman zaključiti transfer, a koja je bila bitno iznad financijskih mogućnosti kluba iz Linza.

U međuvremenu trener Rene Poms nastavlja pripremati momčad, za četvrtak najavljeno potpisivanje ugovora s austrijskim trenerom ipak se nije dogodilo. Ne zato što se u međuvremenu dogodio nekakav obrat. Uvjeti ugovora koji će trajati godinu i pol dana su odavno dogovoreni, ali "scena" još nije postavljena. U subotu će, kao što je to napravio i u prvom tjednu priprema, trener Osijeka organizirati međusobnu utakmicu svojih igrača.

Traženje protivnika u ovom dijelu priprema pokazalo se kao uzaludno, potencijalni sparing partneri ili su prije nekoliko tjedana završili sezonu, a to se odnosi na niželigaše, ili se, što je slučaj s prvoligašima, još nisu ni počeli ili su se tek počeli pripremati za nastavak sezone. Prva iduća utakmica koju će nogometaši Osijeka odigrati bit će, kako stvari stoje, tek protiv slovenskog Kopra u Umagu 7. siječnja.



POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

Tko će od Vatrenih sigurno napraviti transfer nakon Mundijala, a za koga se ne bi čudili da ode u veliki klub? Koliko će Hrvata biti u idealnoj momčadi prvenstva? S kojim sustavom bi Dalić mogao iznenaditi Maroko? Odgovore na ta i druga pitanja saznajte u novom Mundocastu u kojem je gostovao Stjepan Tomas:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 02:38