MARKO MRKONJIC Cropix
NEMA PANIKE

UEFA suspendirala Osijek, no iz Gradskog vrta nisu - ni trepnuli! Oglasili su se tek s dvije rečenice

Sve se znalo otprije, tako da Bijelo-plave ovakav razvoj događaja nije iznenadio.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 20. prosinac 2022. 23:40

Suspenzija s kojom je suočen prvoligaš s Drave, a koja se odnosi na UEFA-inu zabranu obavljanja transfera novih igrača ili čak i povrat onih koje je klub poslao na ustupanje drugim klubovima nije nikog u Gradskom vrtu posebno uznemirila. Naime, nije stigla ni neočekivano budući da su na takav događaj u Osijeku bili spremni.

Problem je u neizmirenim novčanim obvezama naspram transfera Čeberka, Miereza i Janjića. Ali i ne samo njima već i njihovim prethodnim klubovima, LASK-u iz Linza, španjolskom Alavesu i Sutjesci iz Nikšića, pa i agentima koji su posredovali prigodom dolaska u Osijek svakog od njih.

"Sve će biti riješeno i problema neće biti. Na vrijeme ćemo sve dovesti u pravilno stanje", kazao je Mateo Sučić iz klupske press službe.

Iz istog smo izvora informacija saznali i da će sutra, u srijedu, točno u podne biti uprizoren prigodni domjenak za kroničare dnevnih zbivanja i stalne kroničare koji prate rad kluba, a tom će prigodom njihovi domaćini biti sportski direktor Ivica Kulešević i trener Bijelo-plavih Rene Poms. Tradicionalno je to okupljanje uvijek pred kraj kalendarske godine, a novinarima posebno drago zbog niza korisnih informacija koje tada prikupe.

Vijest o dnevnim zbivanjima i aktivnostima koje obavljaju Bijelo-plavi kaže da ih je trener Poms sučelio podijelivši ih u tri momčadi koje su međusobno odmjerile snage. Nebitan je i rezultat, bila je to interna provjera do sada učinjenog u pripremnom razdoblju ali jedna je okolnost zavrijedila posebnu pozornost. Naime, trener Poms je za tu prigodu u svoj kadar pozvao i kadeta Filipa Živkovića, koji je još jednom skrenuo na sebe pažnju. Postigao je od ukupno tri gola, također je jednom bio i asistent, a prelijepim je udarcem zatresao gredu. Navelo je to Renea Pomsa da ozbiljno promišlja o njegovom možebitnom vođenju s ostalim igračima na dio priprema koji će se od 2. siječnja odvijati u Umagu.

Bez ponuda

Ono, pak, što navijače prvoligaša s Drave najviše zanima su svakodnevne priče o odlasku Ramona Miereza, Laszla Kleinheislera i Diona Drene Belje. U Gradskom vrtu nevoljko odlučuju komentirati bilo što s tim u svezi, ali demantiraju konkretnost pregovora o bilo kome od njih. Odlučno izjavljuju kako niti jedna konkretna ponuda nije došla na službeni način do klupskog ureda. Druga je stvar što će biti i kako će se stvari razvijati ako neka ipak dođe.

Međutim, jedno je jasno, Osijek nijednog od svojih igrača s važećim ugovorom neće pustiti iz svog okrilja bez da se zadovolje njegovi novčani apetiti. A s obzirom na to da se radi o iznimno kvalitetnim igračima izvjesno je da odšteta neće biti mala.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 06:57