Ramon Mierez ponovno u pogonu

 VLADO KOS Cropix
KAOTIČAN OKRŠAJ

Utakmica koja se ne zaboravlja: Osječani spremaju uzvrat za jedan od najtežih poraza sezone, vraća se Mierez

Zekić i društvo žele popraviti loš dojam protiv Istre i isprati "gorak okus" zadnjeg dvoboja s Goricom
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. veljača 2024. 14:22

Tek što je jedan razlog za glavobolju Zorana Zekića nestao, pojavila su se nova dva. Najbolji strijelac lige Ramon Mierez, koji je zbog problema s koljenom preventivno pošteđen utakmice prošlog kola u Puli, vratio se treninzima i izvjesno će predvoditi napad bijelo-plavih protiv Gorice, ali zato su uvodni trening u novom tjednu preskočila dvojica prvotimaca. Roko Jurišić još ranije je pretrpio udarac, ali je stisnuo zube i nastupio protiv Istre, a na zdravstvene probleme požalio se i Darko Nejašmić.

Ipak, kako doznajemo nastupi niti Jurišića niti Nejašmića nisu upitni za iduće prvenstveno kolo i Goricu protiv koje Bijelo-plavi žele popraviti blijedi dojam kojeg su ostavili u Puli. A Gorica... Od 11 gostovanja na istoku Hrvatske slavili su u prvom, još u jesen 2018., dok je Osijek sedam puta bio bolji. Doduše, međusobni omjer se dramatično mijenja kako se promijeni domaćinstvo dvije momčadi.

image
IVAN PERIC Cropix

A od posljednje utakmice protiv Gorice u redovima bijelo-plavih svima je ostao "gorak okus". Završilo je 3:0 za Goricu (dva gola su Osječani primili u završnici utakmice kada su krenuli na sve ili ništa) čime je prekinut savršeni povratnički start Zorana Zekića, a sudio je Strukan...

Utakmica koja se ne zaboravlja

Ako ste i zaboravili na tu utakmicu igranu jesenas, u Osijeku još uvijek nisu. Navijači bijelo-plavih su već na poluvremenu zazivali da se njihova momčad povuče s terena. U dvije situacije nogometaši Osijeka tražili su kazneni udarac, niti jedan nisu dobili. Prvo je kod rezultata 0:0 Strukan start Munksgaarda na Mierezovu nogu koji se u tom trenutku nalazio unutar kaznenog prostora prešutio. Iz VAR-a su ga pozvali da još pogleda situaciju, a on je nakon snimke odlučio kako nema elemenata za jedanaesterac. Da se takav start, otvorenim džonom na zglob, dogodio na bilo kojem drugom dijelu terena bio bi sviran prekršaj. I vjerojatno bio sankcioniran kartonom. Dva puta je Ramonu Mierezu potom sviran kontraprekršaj u skoku s Banićem i Maločom, kada je Brlek dobio laktom u sudac je ostao nijem, a onda nije dosudio ni prekršaj na Braliću. Bila to je to kap koja je prelila čašu strpljenja inače staloženog kapetana bijelo-plavih Vedrana Jugovića koji je zbog prigovora dobio žuti karton. Mikrofoni pokraj terena uhvatili su njegove riječi upućene sucu nakon što je javno opomenut:

- Pričat ćemo poslije...

Gol Miereza u nastavku je pao iz milimetarskog zaleđa, no VAR snimka navijačima Osijeka nije dala jasan dokaz u opravdanost te odluke jer linija je povučena u trenutku dok je nakon dodavanja Gržana lopta već bila u zraku. Ni igranje rukom Pršira u drugom dijelu također nije bilo dosuđeno kao kazneni udarac. Navodno zbog prekršaja Lovrića koji je prethodio tome. Međutim problem je što nikakav prekršaj kasnije nije dosuđen!?

Zekić je za vrijeme utakmice burno reagiralo, ali se kasnije jedva suzdržao komentara o suđenju.

- Ništa nam to neće vratiti...

Inače, sudačka komisija je u svojoj za prvi slučaj u kojem je Osijek tražio kazneni udarac dala za pravo Strukanu, ali u drugom je ocijenila kako je pogriješio. I to ne zato što nije dosudio najstrožu kaznu nego što nije sudio prekršaj igraču Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 05:34