Petar Pušić

 VLADO KOS Cropix
DVOSTRUKI STRIJELAC I ASISTENT

Utakmica Osijeka pretvorila se u ‘one man show‘. Slavonci primili bizaran autogol pa dotukli Ukrajince

Zabili su tri gola, a mogli su barem još toliko
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. srpanj 2024. 17:41

OSIJEK - RUH 3:1

RADOMLJE Športni park Radomlje. Sudac: Jernej Jozič. Pomoćnici: Kurtušič i Pušnjak. (svi Slovenija).

STRIJELCI: 1:0 - Mierez (5), 2:0 - Pušić (39), 2:1 - Soldo (63-ag), 3:1 - Pušić (66).

OSIJEK: Čavlina, Guedes, Jelenić, Mkrtčjan, Jurišić, Nejašmić, Soldo, Pušić, Lima, Matković, Mierez. Još su igrali: Malenica, Duarte, Vrbanac, Jugović, Omerović, Bukvić, Cvijanović, Mikolčić, Živković, Kewal, Ademi.

Trener: Federico Coppitelli.

RUH: Gereta, Roman, Holod, Slibik, Sič, Pidhurskij, Diduk, Pritula, Liah, Krasnopir, Runič. Još su igrali: Ledvi, Diak, Denisov, Uhrinčuk, Pančenko, Savčuk, Sliusar, Tovarnickij, Kitela.

Trener: Vitalij Ponomarjov.


Ako se po jutru dan poznaje... Bijelo-plavi se u Osijek vraćaju u pobjedničkom raspoloženju. U utakmici koju su odigrali na povratku kući iz austrijskog Bad Kleinkirchheima, a gdje su se pripremali posljednja skoro dva tjedna, slavili su protiv ukrajinskog prvoligaša Ruha. Zabili su tri gola, mogli su ih barem još toliko, a prvo ime dvoboja bio je Petar Pušić, koji je sudjelovao kod svih pogodaka, dva je zabio i za još jednog asistirao.

Utakmica je u startu kasnila desetak minuta. Naime, Osječani su po povratku iz Austrije zapeli u kilometarskoj koloni koja se stvorila ispred tunela Karavanke, a zbog čega su u Radomlje stigli manje od sat vremena prije zakazanog početka dvoboja.

Već iz prve akcije Bijelo-plavi su poveli i to po već puno puta okušanom receptu. Treba samo pogoditi Ramona Miereza u protivničkom kaznenom prostoru. Pušić je izveo slobodni udarac, a najviši u skoku bio je lani najbolji strijelac HNL-a, što u pravilu znači samo jedno - gol. Nedugo potom Pedro Lima, kojemu je inače ovo bila premijerna utakmica u dresu Osijeka, pokušao je atraktivno "škaricama", iako je Mierez spreman čekao još jednom zatresti mrežu.

Kiša je dočekala Bijelo-plave po dolasku u Radomlje, a nakon svega desetak minuta igre počeo je pljusak koji je rastjerao pedesetak gledatelja s tribina, ali u isto vrijeme i osvježio igrače na terenu. Imali su Osječani šansu preko Matkovića, uzvratili su Ukrajinci prilikom Krasnopira, koji je loše pucao u situaciji jedan na jedan s Čavlinom.

Imali su Osječani problema u defenzivi s protivnikom koji je preskakanjem igre pokušao doći do izjednačenja, a onda su udvostručili vodstvo iz sjajne akcije u 39. minuti u kojoj su sudjelovali Mierez, Guedes, potom Matković, koji je odlično centrirao, te za kraj Pušić, koji je lijepo gađao glavom s desetak metara nakon što se ubacio iz drugog plana.

Nastavak je počeo s dvije odlične šanse Miereza, a u 55. minuti nogometaši Osijeka propustili su dvije sjajne priliku za povećanje vodstva. Prvo je vratar ukrajinske momčadi sjajno obranio pokušaj Jelenića nakon ubačaja raspoloženog Pušića, a odbijenu loptu u mrežu je propustio spremiti Lima. Ukrajinci su imali svojih šansi, pogodili su i gredu, a smanjili su rezultat ni krivi, ni dužni. Naime, Čavlina je odigrao do Solde, a veznjak Bijelo-plavih iz prve je odlučio vratiti loptu svome vrataru. Međutim, nije pogodio njega, nego vlastitu mrežu. Iako povratna lopta nije bila odveć jaka, Čavlina je već bio u raskoraku da bi je stigao.

Ni to nije bilo sve jer odličnu utakmicu Pušić je začinio sjajnim pogotkom u 66. minuti. Neobranjivo je gađao s dvadesetak metara. Očekivano, nakon silnih zamjena koje su uslijedile, a utakmicu za Osijek završilo je posve drugih 11 u odnosu na početak, pao je tempo utakmice, a rezultat se više nije mijenjao.

Nedjelja će za nogometaše Osijeka biti slobodan dan. Radnim obvezama vraćaju se već u ponedjeljak poslijepodne.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. kolovoz 2024 01:16