VLADO KOS/Cropix
TRENUCI ODLUKE

Utrka s vremenom važnih igrača Osijeka. Tri su scenarija, u najgorem Tomasova momčad ostaje bez Europe

Ako je ove sezone postojao imperativ pobjede rezultata, onda je to protiv Šibenika na Šubićevcu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. svibanj 2023. 22:02

Nogometaši Osijeka uoči konačnog raspleta sezone odlučili su se na mini-pripreme u Dalmaciji. Momčad je nakon poraza na Poljudu produžila prema Petrčanima kod Zadra, gdje se priprema za ogled protiv Šibenika na Šubićevcu.

Dva kola prije kraja sezone Osijek ovisi o sebi - bod prednosti u odnosu na Istru i Varaždin, odnosno, dva boda minusa za Rijekom ostavljaju Bijelo-plavima tri moguća finalna scenarija.

image











VLADO KOS/CROPIX

U najboljem slučaju, s osvojenih šest bodova u iduće dvije utakmice, bez obzira na druge rezultate mogu dohvatiti treće mjesto i tako reprizirati lanjski plasman u HNL-u, četvrto mjesto kojeg sada drže također bi im donijelo Europu, a u onom najgorem scenariju momčad iz Gradskog vrta mogla bi ostati i bez Europe nakon šest uzastopnih sezona, pa čak i završiti u donjoj polovini ljestvice.

Ako je ove sezone nekad postojao imperativ pobjede rezultata, onda je to protiv Šibenika na Šubićevcu.

Priprema za finiš turbulentne sezone, međutim, ne teče glatko. Kapetan Mihael Žaper i Marin Leovac još uvijek ne treniraju s ostatkom momčadi. Sada nije samo pitanje hoće li biti spremni za utakmicu protiv Šibenika, nego hoće li se uopće vraćati na travnjak do konca ove aktualne sezone!?

Kapetan već dulje vrijeme vuče ozljedu zadnje lože, zbog čega je posljednjih tjedana već preskakao treninge, stiskao je zube koliko je mogao, ali ni to nije mogao dovijeka raditi. Leovca, s druge strane, muči hematom.

Klupska liječnička služba vodi utrku s vremenom, a hoće li je dobiti doznat ćemo već u petak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 19:34