VLADO KOS Cropix
PROPUŠTENA VELIKA PRILIKA

Uz loše suđenje, Osijeku se jedna druga stvar protiv Dinama ponovno obila o glavu

Ni vodstvo do 87. minute bijelo-plavima na kraju nije bilo dovoljno da izbjegnu poraz
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. rujan 2023. 06:07

Festival promašaja Osijeku se, kako to često i biva, na kraju obio o glavu. Na stranu neujednačeni kriterij Zebeca i dva dosuđena kaznena udarca oko kojih se podigla velika prašina i nakon kojih je Dinamo preokrenuo utakmicu, bijelo-plavima opet komotno vodstvo nije bilo dovoljno da utakmicu zaključe u svoju korist.

Rasprodan stadion i impresivna koreografija u koju se uključio čitav stadion, naravno izuzev gostujućeg sektora u sjeveroistočnom kutu Opus Arene, podignuta na početku utakmice bile su sjajna uvertira u derbi u kojem je viđeno čak pet golova. Jedan više u Osijekovoj mreži.

Imali su Bijelo-plavi sve do 70. minute 2:0 vodstvo, protivnika na "konopcima" i nekoliko situacija da ga "nokautiraju", ali ni to nije bilo dovoljno. Ovaj puta, tek drugi puta u deset utakmica igranih ove sezone, Bijelo-plavi primili su više golova nego što su ih zabili, a travnjak Opus Arene prvi puta su napustili poraženi. Dinamo je tako postao prva momčad koji je slavila pobjedu na vrućem terenu na obalama Drave, a Osijek više nije jedina neporažena momčad u ligi. Minus za Hajdukom i dalje je četiri boda iako su minute dijelile momčad Stjepana Tomasa da se trenutnom lideru približi samo na bod minusa.

image

Slavlje igrača Dinama

VLADO KOS Cropix

- Imali smo prednost 2:0 par situacija da utakmicu privedemo kraju, ali sudac to nije dozvolio. Mi iz svega ovoga moramo izaći jači, ja sam uvjeren kako će nas ovaj poraz samo očvrsnuti. Odigrali smo dobar dio utakmice jako dobro, pokazali smo koliko možemo i uvjeren sam da ćemo uz par pojačanja imati bitnu ulogu u hrvatskom nogometu ove sezone - kazao je Tomas.

Već viđen scenarij

S rezultatske strane Osijeku se nije dogodilo ništa novo u odnosu na već viđeno u nekoliko navrata ove sezone, protiv Istre u Puli ni dva gola plusa u 84. minuti nisu bila dovoljna za više od boda, dok su protiv Lokomotive u sudačkoj nadoknadi vremena Bijelo-plavi uspjeli i zabiti i primiti pogodak. Odigrao je Osijek odličnih nešto više od sat vremena, Mierez je "mučio" obranu Dinama, Bukvić "plesao" po desnoj strani terena, sjajni Malenica branio je apsolutno sve što je išlo u okvir njegovih vrata pa svejedno nije bilo dovoljno za tri boda koja su Bijelo-plavi još uvijek imali u 87. minuti. Na kraju čak ni za bod. Ispuhali su se Bijelo-plavi u presingu i visokom ritmu kojeg su nametnuli i posljednjih dvadesetak minuta pripalo je apsolutno Dinamu.

Taj energetski pad u igri nisu uspjele podići ni zamjene, a između 71. i 78. trener Osijeka je u igru uveo četvoricu novih igrača. Ostaje za raspravu je li možda trebao i ranije posegnuti za promjenama. Doduše, prve dvije zamjene čekale su da uđu u igru u trenucima dok je Osijek još uvijek vodio 2:0.

- Nije bilo ugodno, došlo je do pada u našoj igri nakon 70. minute, a Dinamo je krenuo na sve ili ništa i preuzeli su kontrolu utakmice. Mi smo pokušali s izmjenama sačuvati prednost, imali smo prigoda zabiti još jedan gol, nažalost nismo i na kraju su se dogodila dva jedanaesterca koji su usmjerili utakmicu, odnosno sudac ju je usmjerio - kazao je Tomas.

Osijeku se ponavlja već viđeno. Treći puta ove sezone dogodilo se bijelo-plavima da u sudačkoj nadoknadi vremena ostaju bez bodova, dva im je "otela" Istra i Lokomotiva, a sada i Dinamo bar taj jedan. Hoće li ta loša iskustva i greške koje se ponavljaju iz utakmice u utakmicu utjecati na momčad?

- Mi iz ovoga moramo izaći jači, uvjeren sam da će nas ovo ojačati. U reprezentativnoj stanci ćemo se rekuperirati, dobro se pripremiti za gostovanje na Rujevici, doći će nam i novi igrači, pojačanja, i ja sam uvjeren da ovakav Osijek u nastavku sezone ima što za reći - rekao je trener Osijeka.

Igračima slobodno do srijede, stiže još pojačanja

A pojačanja? Najavljena su još prije dva tjedna, ali zasad je od petorice najavljenih stiglo tek jedno. Potpisao je portugalski branič Andre Duarte koji je protiv Dinama već i debitirao iako je odradio najviše dva treninga, a dogovoren je i Denis Garmaš koji je prije dolaska u Osijek morao riješiti papirologiju kako bi uopće mogao napustiti Ukrajinu.

- Dva smo igrača već riješili, a do kraja tjedna će ih doći još. Finalizira se, pri kraju smo dogovora oko nekih igrača, mi se moramo pojačati, proširiti taj roster. Na ovakvo prekrasnome stadionu i u ovako prekrasnoj atmosferi moramo imati konkurentnu ekipu i Hajduku i Dinamu i Rijeci - kazao je Tomas.

Nakon Dinama momčad je vezala dva dana bez treninga, na pomoćnom terenu Opus Arene opet će se okupiti u srijedu.

- Dečki će imati dva dana slobodno i onda ćemo u srijedu nastaviti s treninzima, a u subotu ćemo odigrati prijateljsku utakmicu - otkrio je Tomas planove za vrijeme reprezentativne stanke. (gđ)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 18:10