Nogometaši Osijeka

 VLADO KOS Cropix
SKOK U SUSJEDSTVO

Uzdrmani Osijek prije HNL-derbija promijenio sredinu: ‘Ovo je za nas psihološki dosta težak trenutak‘

‘Još ćemo se malo bolje upoznati, ova stanka će nam dobro doći‘, rekao je Borimir Perković
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. ožujak 2023. 15:38

Pusto će do kraja tjedna biti u Gradskom vrtu. Trener osječkog prvoligaša Borimir Perković poveo je u srijedu, nakon odrađenog poslijepodnevnog treninga, svoju momčad na mini-pripreme u Felcsut, u kojem će Bijelo-plavi boraviti do kraja tjedna i u petak od 15 sati odigrati prijateljsku utakmicu protiv mađarskog drugoligaša Tiszakecskea, prije nego što se u subotu vrate kućama.

Riječ je, inače, o momčadi koja se trenutno nalazi u ugodnoj sredini mađarskog drugoligaškog nogometa, u velikom bodovnom zaostatku da bi bila u igri za plasman u viši rang, ali istovremeno i solidnom prednošću da bi morala strahovati za opstanak.

Težak trenutak

Utakmica je zatvorenog karaktera i neće biti u prijenosu na klupskom kanalu kao što je često znao biti slučaj kod prijateljskih provjera Bijelo-plavih.

- Još ćemo se malo bolje upoznati, to će nam dobro doći. Imat ćemo malo više vremena pogotovo za taktičke stvari, da se malo homogeniziramo kao grupa, da budemo zajedno, jer držim da je važna atmosfera - objasnio nam je Perković zašto je odlučio na nekoliko dana promijeniti radno okruženje svojim igračima.

image

Bormir Perković

VLADO KOS Cropix

Nakon osam utakmica bez pobjede, prvenstvena stanka i vrijeme koje će dobiti do gostovanja na Rujevici u idućem kolu za Osijek je došla u idealno vrijeme.

- Psihološki je dosta težak trenutak. Moramo biti slobodniji, a kada nestane taj grč puno lakše ćemo igrati - ne napušta optimizam Perkovića.

Na putu do Mađarske autobus s nogometašima Bijelo-plavih imao je usputnu stanicu. Prije nego što su napustili Osijek svratili su do Pampasa, kojeg će od početka iduće sezone zvati svojim domom. Igrači su prošli kroz prostore koji će im uskoro postati svakodnevica, obišli su unutrašnjost stadiona, s tribina doživjeli perspektivu koju će imati navijači, zadržali su se i u kampu na kojem će se uskoro zazeleniti sedam pomoćnih terena...

- Svi smo uzbuđeni i željno iščekujemo prvu utakmicu - podijelio je kapetan Mihael Žaper za klupske kamere prve impresije nakon obilaska kompleksa.

Nakon posjeta novom stadionu nisu svi produžili prema Felcsutu. Ozlijeđeni Petar Brlek je ostao u Osijeku, kao i rezervni vratar Marko Barešić, kojeg muče problemi s koljenom, ali i mladi Ivan Cvijanović, čije je vrijeme rehabilitacije nakon ozljede križnih ligamenata napokon došlo kraju. Kapetan U-19 reprezentacije Hrvatske idućeg će vikenda odigrati prvu utakmicu nakon nešto više od osam mjeseci, još od konca srpnja prošle godine kada je teško stradao u prijateljskoj utakmici, inače posljednjoj pred početak sezone, protiv mađarskog Kecskemetija. Iza njega je operacija, višemjesečni oporavak i došlo je konačno i vrijeme za povratak nogometu.

Babić nastradao

Mladi nogometaš će povratničku utakmicu odigrati za B momčad Osijeka koju za vikend očekuje utakmica protiv Bjelovara u Supersport Drugoj HNL. Cvijanovićev povratak dobra je vijest i za Perkovića jer s mladim nogometašem trener Osijeka imat će alternativu i na lijevom boku i na stoperskim pozicijama koje nakon odlaska Škorića trenutno drže samo Barišić i Čeberko.

A nakon jedne dobre, u Gradski vrt je stigla i jedna loša vijest. Naime, Dominik Babić vratio se prije vremena s okupljanja U-17 reprezentacije Hrvatske. Nažalost, mladi napadač Bijelo-plavih pretrpio je ozljedu koljena, a koliki je stupanj ozljede znat će se tek nakon magnetske rezonance.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 11:04