VLADO KOS Cropix
PRESLAGIVANJE KADRA

Veliki remont u Gradskom vrtu: Ova trojica sigurno odlaze, Bjelica najavio značajnu promjenu

Ponuda ima za mnoge igrače, a neki će i na posudbe. Zna se i gdje će biti odigrana ‘generalka‘.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 24. svibanj 2022. 20:38

Otkrio je trener Osijeka Nenad Bjelica kako će generalna proba za iduću sezonu biti odigrana na stadionu u Gradskom vrtu, makar će veći dio pripremnog razdoblja Bijelo-plavi provesti u Svetom Martinu na Muri. No, otkrio je još nešto...

- Imamo četrdeset igrača pod ugovorom. Neće svi ostati s nama. Brojne su ponude za njih nekolicinu i svaku ćemo razmotriti. Bude li neka od njih toliko zanimljiva i zadovoljavajuća, nećemo priječiti odlazak nikome, neću biti taj. Ali, češljamo tržište, tražimo nove igrače, one koji nas napuste nastojat ćemo zamijeniti još boljima - bez okolišanja je najavio Bjelica.

Puno je, kao i uoči svakog prijelaznog roka, nagađanja i ne baš pouzdanih informacija. Tek će se vidjeti što će se dogoditi. Ali, Bjelica je jasan. Kad pripreme započnu, neće u njegovom kadru biti preveliko brojno stanje.

image

Damjan Bohar, po svemu sudeći napušta Osijek

VLADO KOS Cropix

- Imamo nekolicinu igrača, onih mlađih kojima je potrebna minutaža, kao što ju je imao i sjajno iskoristio Dion Drena Beljo igrajući za Istru 1961 a koje ćemo posuditi drugim klubovima, ima i onih s kojima ćemo se trajno rastati. Sve ćemo to rješavati u hodu, a najbitnije je da s onim igračima koji će biti u rosteru za novu sezonu neće trenirati svi. Onima koji ostanu prekobrojni dodijelit ćemo trenera i oni će se spremati bez sudjelovanja u radu s izabranima za natjecateljsku sezonu - objasnio je Nenad Bjelica.

Dok se ne podvuče crta, dok se sve ne iskristalizira, trajat će i neizvjesnost u svezi igračkog kadra. U njemu je u ovom trenutku najvrjedniji eksponat mladi napadač Beljo, ali i reprezentativni vratar Ivica Ivušić, ima i ponuda za stopera Danijela Lončara, ali sve je još obavijeno neizvjesnošću koja će zasigurno potrajati. Ne, međutim, i kada se radi o nekim drugim u minuloj sezoni Osijekovim igračima. Damjan Bohar, Mario Jurčević, Ante Erceg i još dvojica ili trojica dosadašnjih Bijelo-plavih više to neće biti. Ali, još je zanimljivije čekati ishod Bjeličinog "češljanja" nogometnog tržišta kako bi se spoznalo tko je na njegovom ciljniku i s kim i koliko njih želi dodatnom kvalitetom osnažiti svoj igrački kadar. U završenoj natjecateljskoj godini angažiranjem Mije Caktaša i višegodišnjom osječkom željom Kristijana Lovrića visoko je podigao letvicu i zasigurno ispod toga neće ići.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 19:55