Rene Poms

 VLADO KOS
EVO GDJE JE ZAPELO

Veliki zaokret! Stopirani pregovori s Tomićem, prvi put u povijesti na klupi Osijeka sjedit će stranac

‘Moja želja i motivacija su velike, već dvije godine radim s ovom momčadi, poznajem igrače...‘
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 01. rujan 2022. 12:08

Goran Tomić ipak neće preuzeti momčad Osijeka, kako smo to najavili i kako se očekivalo, a s obzirom da je bio jedini trener s kojim je predsjednik kluba Ferenc Sakalj o tome i razgovarao. Nenada Bjelicu na klupi će naslijediti njegov dosadašnji prvi pomoćnik Austrijanac Rene Poms, kojemu klub, kao i ostalim članovima Bjeličinog stožera nije dao otkaz, a oni su se već sljedećeg dana nakon razrješenja Bjelice stavili na raspolaganje i preuzeli vođenje treninga prve momčadi.

Tomićev angažman, pak, nije bio moguć u ovom trenutku, jer ima klauzulu iz raskida ugovora s Rijekom da do 31.12. ove godine ne može preuzeti nijedan klub u 1. HNL bez plaćanja odštete Rijeci. U Osijeku su tražili način kako da izbjegnu tu situaciju, ali očito u tome nisu uspjeli, pa su morali stopirati pregovore s Tomićem. Ne znamo, doduše, jesu li pokušali ‘slomiti‘ Damira Miškovića da odustane od te odštete, ali s obzirom na financijsku situaciju u Rijeci sumnjamo da bi Mišković na to pristao.

Čak i unatoč tome što mu je Osijek prošloga tjedna praktički poklonio Alena Grgića, koji je iz Osijeku prešao u Rijeku bez odštete. Poms tako postaje glavni trener, a izvori iz Gradskog vrta govore kako se 47-godišnji Austrijanac već u utorak od prvog treninga, kojeg je vodio kao svojevrsni v.d. prvog trenera, postavio ozbiljno, odgovorno i angažirano kao da na toj poziciji planira dugo ostati. U klubu su stoga odlučili da im je to očito najbezbolnije i najjednostavnije rješenje, a vrijeme ispred nas pokazat će jesu li dobro odlučili.

- Nakon nekoliko dana analize i promišljanja o nastavku sezone, odlučili smo ukazati povjerenje Rene Pomsu kojem smo povjerili sve ovlasti glavnog trenera. Rene je pokazao veliku profesionalnost u radu u ovom tjednu koji ni za koga nije bio lagan, baš kao i u utakmicama u kojima je već samostalno vodio našu momčad. Radi se o čovjeku koji je već dvije godine dio našeg sustava, odlično poznaje igrače i momčad, a naša je odluka da je u ovom trenutku najbolja osoba za povesti momčad u nastavak sezone, rekao je predsjednik Uprave NK Osijek Ferenc Sakalj u izjavi za klupsku web stranicu, a zadovoljstvo je iskazao i novi trener.

- Osjećam veliku podršku Uprave i igrača zbog prilike koju sam dobio. Moja želja i motivacija su velike, već dvije godine radim s ovom momčadi, poznajem igrače, oni poznaju mene, do sada smo imali odnos pun uzajamnog poštovanja i moj cilj je s njima nastaviti u tom smjeru i u budućnosti, rekao je Poms. Koji je zadnji put samostalno kao trener radio još 2013. godine vodeći momčad Wolfsberga II. Nakon toga se pridružio Nenadu Bjelici te mu bio prvi pomoćnik u Austriji Beč, Speziji, Lechu, Dinamu i Osijeku, gdje je tri puta mijenjao šefa. Dva puta u pretprošloj sezoni kada je Bjelica izostao zbog operacije kralježnice te jednom u prošloj, kada je Bjelici preminula majka.

Zanimljivo, jedna od tih utakmica bila je i prvenstvena protiv Šibenika na Šubićevcu prije dvije godine, kada je Osijek slavio s 2-0, a Poms će sada kao prvi trener Osijeka debitirati upravo protiv Šibenika u Gradskom vrtu. Rene Poms tako će biti prvi stranac na klupi Osijeka, a od početka ‘mađarske ere‘ i prvi trener Osijeka koji nije rođen u Osijeku!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 03:59