DANIL SHAMKIN Nurphoto Via Afp
LEGENDA STIGLA NA POLJUD

VIDEO Darijo Srna o ratu, ždrijebu i derbiju: ‘Dinamu i Hajduku Ukrajina ovo nikada neće zaboraviti‘

Bivši kapetan Vatrenih je posjetio splitski sastav koji ulaže velike napore za pomoć Ukrajini
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. travanj 2022. 13:50

Darijo Srna došao je na Poljud i tom se prilikom u druženju s novinarima osvrnuo na aktualne teme. Naravno, da je situacija drugačija, Srna bi bio u Ukrajini, no sada je izbjegao iz te zemlje i vratio se svoju domovinu.

"Iz jednog doma se vratiš u drugi. Nažalost, iz rata, kao izbjeglica. Treći puta u životu napuštam dom, ali dobro. Treba biti pozitivan. Došao sam se javiti predsjedniku Hajduka i svim ljudima koji su se uključili u humanitarni rad. Pomogli su uz Dinamo koji je preko 80 djece iz akademije dočekao u Zagrebu i primio stvarno lijepo. Zaustavili su se ovdje u Splitu gdje treniraju svaki dan. Hajduk je dao sve uvjete kakve su imali i u Ukrajini. Djeca su jako sretna i ja sam jako zahvalan i Dinamo što ih je primio kada su došli i sada Hajduku koji je stvarno napravio nešto fenomenalno. Nikad im to nitko iz Ukrajine neće zaboraviti", kaže Srna koji se osvrnuo i na prvu ekipu Šahtara:

"Brazilci su u Brazilu, neki igrači su se već i prodali. Tete je otišao u Lyon, Maicon je u Corinthiansu, sad smo jednog mladog desnog beka poslali u Real Madrid. Radimo, prodajemo. Sve su to bili veliki transferi. U zadnjih šest mjeseci smo potrošili preko 72 milijuna i onda se nađeš u ratu tako da situacija nije bajna. Pokušavamo izaći iz toga što prije. Što se tiče Ukrajinaca, nadamo se da ćemo ih u idućih par dana izvući iz Ukrajine i krenuti u jednu humanitarnu turneju po Europi i igrati utakmice protiv velikih europskih ekipa. Prihod od tih utakmica bi trebao ići djeci i stradalima u Ukrajini."

Video snimio: Jurica Radić

Pomogao je i HNS.

"Zvao me gospodin Kustić već prvi dan i stavio se na raspolaganje. Sad smo u nekim projektima i nadam se da ćemo se uskoro i vidjeti", rekao je Srna pa dodao kako i igrači koje je susreo u karijeri pomažu na sve moguće načine:

"Nemoguće je to. Od Rui Coste, Huntelaara iz Ajaxa... Veliko hvala i gospodinu Čeferinu koji je od prvog dana na raspolaganju i koji je pomogao da svi igrači izađu iz Ukrajine skupa sa ukrajinskom federacijom. Znači, jedna situacija koja... nedaj Bože nikome. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli i koji pomažu. Nadamo se i molimo se da će se ovaj rat završiti što prije i da se vratimo doma. Radimo na tim humanitarnim utakmicama i nadam se da se vidimo uskoro u Splitu."

Nije moglo bez pitanja o ždrijebu za SP.

"Nije važno koga ćemo izvući i s kim ćemo igrati jer je Hrvatska pokazala da je druga na svijetu i da može sa svima igrati."

Novinari na Poljudu su inzistirali da bivši kapetan Vatrenih kaže i nešto o Hajduku.

"Vratio sam se kući. Tu gdje sam krenuo. Svaki put se naježim kada dođem ovdje. Moje dvije ljubavi su Hajduk i Šahtar, naravno uz Neretvu iz Metkovića. Navijamo prekosutra za Hajduk u utakmici koja će vjerojatno odlučiti u kojem smjeru će ići prvenstvo. Već kad se Hajduk sedam kola prije kraja bori za prvaka je pozitivan znak jer toga već dugo nije bilo. Što se tiče prvenstva, daj Bože da tako ostane. Gušt je to za gledati. Pobijediš prvog, izgubiš od osmog. To je ono što nam je falilo zadnjih 15 godina, dobre konkurencije. Ja navijam za Hajduk, Kup je naš nadam se i borimo se za prvaka", zaključio je Srna.

Video snimio: Jurica Radić

Linker
20. travanj 2024 12:55