Bruno Petković je bio prvo ime Dinama

 VLADO KOS Cropix
NEVJEROJATNA DRAMA

VIDEO: Dinamo iz ponora do pobjede, VAR mu dosudio dva penala, Petković zabio panenku

Modri su nakon neviđene drame slavili na gostovanju na Opus Areni
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 03. rujan 2023. 23:28

OSIJEK - DINAMO 2:3 (Mierez 7., Bukvić 46./Emreli 70., Petković 87. - 11m, 90+9. -11m)

Stadion: Opus Arena, Gledatelja: 12.222

Sudac: Mario Zebec (Varaždin) 5, pomoćnici: Pajić i Rođak-Karšić, delegat: Smorković, kontrolor: Marić, 4. sudac: Titlić, VAR: Bebek, AVAR: Radić

OSIJEK: Malenica 8 - Gržan 6, Mkrtčjan 6,5, Bralić 6,5, Guedes ?6 (od 72. Drambaev-) - Nejašmić 6,5, Brlek 6,5 (od 78. Duartes-) - Bukvić ⚽? 7,5 (od 78. Pušić -), Caktaš ?7, Lovrić ?6 (od 72. Jugović -) - Mierez ⚽8. Trener: Stjepan Tomas 6

DINAMO: Nevistić 6 - Ristovski 5,5 (od 42. Moharrami 6,5), B. Šutalo 6, Perić ?6,5, Mihajličenko 5 (od 30. Emreli ⚽7) - Mišić 7, Ljubičić 7 - Špikić 5,5 (od 46. Menalo 6), Bulat 6,5 (od 72. Drmić -), Baturina 6,5 - Petković ⚽⚽8. Trener: Sergej Jakirović 6


Dinamo je na Opus Areni uspio preokrenuti 2:0 vodstvo bijelo-plavih i napustiti Osijek s pobjedom. Iza koje će se vući repovi jer dva su pogotka zabili iz prilično dvojbeno dosuđenih kaznenih udaraca u 87. i 90.+7. minuti.

Počelo je spektakularno, koreografijom u koju je bio uključen čitav stadion, naravno osim gostujućeg sektora. Bijelo-plavi papiri podignuti su visoko u zrak onog trenutka kada su se upalila svjetla ugašena po izlasku igrača na teren. Opus Arena nudi zaista puno mogućnosti za spektakl.

A pravi spektakl događao se na terenu, u prvom dijelu momčadi su se izmjenjivale u odličnim šansama, a bitno više i bitno izraženije su bile one Osijeka. Bijelo-plavi su u vodstvo došli već u 7. minuti. Zabio je, naravno, Ramon Mierez.. Ako već neće presingom isprovocirati grešku protivničkih stopera, onda će biti spreman na nju. Presjekao je Šutalovo dodavanje i otpucao neobranjivo za Nevistića. Tko kaže da mu je igra glavom jedina prednost i da je s tehnikom na "vi"? Mierezu je to, inače, bio treći pogodak u posljednje četiri utakmice protiv Dinama.

Petković je kreirao sve opasne situacije pred golom Osijeka. U 17. minuti izbacio je Špikića u lijepu priliku, ali je Malenica bio spreman. U 19. Lovrić nije se mogao naći u boljoj šansi da udvostruči prednost domaćina. Nakon sjajne akcije dobio je zicer nad zicerima, ali ne da nije zabio nego nije pogodio ni okvir vrata. Osijek je igrao u visokom ritmu, tražio novi gol. Samo minutu kasnije Nevistić je obranio bravurozno, za aplauz. Bukvić je slomio Perića i dobro gađao, ali je golman Dinama paradom izvadio loptu iz gornjeg desnog kuta svojih vrata. Na festival Osijekovih promašaja nadovezao se u 30. minuti i najbolji strijelac lige. Caktaš se našao sam na desetak metara, ali iz idealne situacije nije dobro otpucao. U 38. minuti Bulat je napravio fair-play potez zbog kojeg mu je aplaudirao apsolutno čitav stadion, bio je dosuđen prekršaj za Dinamo na dvadesetak metara nakon što su nogometaši Osijeka očekivali da će igrači Dinama izbaciti loptu iz igre nakon što je Guedes ostao ležati na travnjaku. Bulat je jednostavno dodao loptu Malenici, a vratar Osijeka mu se revanširao tako što je loptu izbio u aut i vratio je gostima. Jakirović nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi, već do 30. minute napravio je dvije izmjene, a upravo je igrač s klupe u sudačkoj nadoknadi mogao utakmicu vratiti u egal, no šut Emrelija brani Malenica. Nažalost, suđenje nije bilo na istoj razini. Sudac Zebec s nekoliko je odluka izazvao pravi revolt i tribina i nogometaša Osijeka, Caktaš je zbog prigovora dobio žuti karton i bio na rubu da dobije još jedan.

U nastavak Bijelo-plavi nisu mogli ući bolje. Nakon samo 43 sekunde Bukvić je udvostručio prednost Osijeka nakon sjajnog dodavanja Miereza. Dinamu je trebalo dugo da odgovori, tek u 62. zabilježili smo šansu gostiju. Odlično je Petković otpucao iz slobodnog udarca s dvadsesetak metara, ali je Malenica odlično obranio. Golman Osijek imao je nedugo potom još jednu fenomenalnu intervenciju nakon šuta Baturine. Rijetki vratari dožive da im tribine kliču ime, Malenica je to doživio. Pa ipak unatoč sjajnoj večeri Emrelijev udarac u 70. vratar Osijeka ipak nije mogao obraniti. Taj pogodak unio je nervozu u redove Osijeka, a dao silan impuls Dinamu koji je u 87. vratio utakmicu u rezultatski egal. Gosti su dobili kazneni udarac nakon rubne situacije iza koje će se sigurno vući puno repova. Nakon intervencije VARa-a, odnosno pregledavanja snimke, Bebek je dosudio jedanaesterac zbog igranja rukom Nejašmića. Pitanje je, međutim, je li se to dogodilo unutar ili izvan kaznenog prostora. Petković je bio siguran za 2:2 koji nije bio i konačan rezultat derbija.. Duboko u sudačkoj nadoknadi Zebec je još jednom išao pogledati spornu situaciju u kaznenom prostoru Osijeka i dosudio novi kazneni udarac za Dinamo. Ciničan osmijeh na licima igrača Osijeka sve je rekao. Petković je opet bio siguran za potpuni preokret, Suca su nogometaši Osijeka s terena ispratili ironičnim aplauzima. Reakcija kluba na Zebecovo suđenje sigurno se dugo neće čekati.

SVE GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 19:26