MARKO MRKONJIC Cropix
TRILER U SLAVONIJI

VIDEO Dion Drena Beljo heroj Osijeka: Zabio golčinu, pa izborio i realizirao penal za veliku pobjedu!

Kakva utakmica: majstorije mladog Vatrenog, velika uloga VAR-a, crveni za povijest gostima...
Piše: Nikola Patković, SNObjavljeno: 16. srpanj 2022. 21:23

OSIJEK - GORICA 2:1 (Beljo 62‘, 75‘ - 11m‘; Lončar 66- autogol)

Stadion Gradski vrt, gledatelja: 3.590, sudac: Ante Čuljak (Zagreb) 5, pomoćnici: Marić i Kolarević, četvrt sudac: Čulina, kontrolor: Svilokos, VAR: Bebek, AVAR: Pajić, delegat: Bogdanović.

OSIJEK Ivušić 6 - Bartolec 6 (od 77. Miloš -), Škorić 7, Lončar 5,5, Leovac 6 - Brlek 6,5, Nejašmić 7 - Fiolić 6,5 (od 90+3 Caktaš), Kleinheisler 6,5 (od 81. Janjić), Fućak 6 (od 77 Žaper) - Beljo 8 (od 81. Mierez), trener: Nenad Bjelica 6,5

GORICA Banić 6 - Keita 6 (od 80 Vojtko), Steenvorden 6, Jovičić 6, Krizmanić 6 (od 80. Raspopović) - Golubickas 5,5 (od 80. Julardžija), Mitrović 5,5 (od 88. A. Jurić), Pršir 6, Kalik 6,5, Fruk 6 (od 88. Cruz) - Jurić 5,5, trener: Samir Toplak

žuti kartoni: Golubickas (14, prekršaj), Krizmanić (20, preoštar start), Bjelica (23, prigovor), Nejašmić (32, opasna igra), Jovičić (74, prekršaj), Keita (80, prekršaj), Mitrović (86. prigovor), Mierez (90+3, nesportsko ponašanje), Steenvorden (90+3, nesportsko ponašanje), crveni karton: Julardžija (grubi prekršaj 85)

igrač utakmice: Dion Drena Beljo.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

Kakva večer Diona Drene Belje. Mlada nada osječkog i hrvatskog nogometa nije mogla bolje zamisliti i realizirati otvaranje sezone. DDB je s dva gola donio važnu pobjedu protiv tvrde i neugodne Gorice zasluživši ovacije 3600 gledatelja na Gradskom vrtu.

U odnosu na pripremne susrete i očekivani sastav, Bjelica je iznenadio ostavljanjem Caktaša na klupi. Njegovu poziciju iza Belje dao je Kleinheisleru. Toplak je, pak, od prve minute krenuo s Dinamovim Denijem Jurićem u vrhu napada. Osijek je u prvih 20-ak minuta dominirao posjedom, ali nije im to donijelo konkretan učinak, za što je bilo nekoliko dobrih situacija koje domaći nisu znali realizirati.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

U 4. minuti Brlekov pokušaj završava u bloku, a nakon kornera Škorić puca glavom pokraj gola. Već u 8. minuti Brlek je opet u sjajnoj prigodi na gotovo prazan gol, ali loše zahvaća odbijenu loptu. Gosti su se opredijelili za čistu defenzivu i čekanje prilike iz kontre, ali Osijek im to nije dopuštao. Ipak, u 34. minuti Gorica je brzom akcijom Kalika i Jurića prvi put ozbiljnije ušla u Osijekovu polovicu i odmah je to bila mat pozicija, ali Ivušić fenomenalno brani Juriću u situaciji ‘1 na 1‘.

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE!

U nastavku prvi prijete gosti. Kalik je sjajno izbacio Fruka, koji ulazi s lijevog krila i gađa bliži kut, ali lopta od bloka odlazi u korner. Minutu poslije na udarcu je Kalik, a Škorić podmeće glavu za novi gostujući korner. Mučio se Osijek, rasla je nervoza na tribinama, a onda se u 62. ukazao Beljo, koji je presjekao jedno poprečno dodavanje gostujuće zadnje linije, namjestio se i sa 20-ak metara ostavio Banića bez izgleda.

No, četiri minute poslije svog je vratara Ivušića bez izgleda ostavio Lončar, koji je nespretno uklizao na prizemni ubačaj Kalika i prebacio loptu u mrežu za izjednačenje. A onda je Beljo ponovno sve uzeo na sebe. Ušao je u duel s Jovičićem i pao, a sudac Čuljak, inače najlošiji sudionik utakmice, dao mu je karton za simuliranje.

No, umiješao se VAR i dao novu priliku Čuljku, koji uviđa da je pogriješio, poništava karton Belji i daje mu priliku za ‘doppelpack‘ što najmlađi ‘bijelo-plavi‘ ne propušta i zabija za 2-1. Gosti su u 87. ostali s igračem manje, jer je Čuljak, opet na poziv VAR-a, isključio Julardžiju zbog opasnog starta na Nejašmiću kojeg sudac prethodno nije vidio ni kao prekršaj.

------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO:

KRAJ Osijek je u novu sezonu ušao pobjedom nad Goricom rezultatom 2:1 (0:0). Domaćini su od samog početka bolje izgledali na terenu, pa se u prvom poluvremenu većim dijelom igralo na gostujućoj polovici. U drugom poluvremenu Dion Drna Beljo doveo je momčad Bjelice u vodstvo (62‘) sjajnim udarcem s distance vrhom kopačke. Samo četiri minute kasnije Gorica je poravnala rezultat autogolom Lončara, a konačnih 2:1 postavio je Beljo (75‘) s bijele točke. Gorica je posljednje minute odigrala s igračem manje jer je Jularadžija zaradio crveni karton nakon šustrog starta nad Nejasmićem.

90+3. minuta - Steenvoorden je dobio žuti karton pred kraj utakmice. Iz igre izlazi Fiolić nakon vrlo dobre partije, a u igru će Caktaš.

90. minuta - Igrat će se još šest minuta sučevog dodatka.

90. minuta - Lončar vraća Ivušiću u nezgodnoj poziciji, loptu je umalo dostigao Cruz, što bi značilo mat poziciju za osječkog vratara.

88. minuta - Fruk i Mitrović izlaze iz igre, a Toplak na teren ubacuje Antu Mateja Jurića i Cruza

87. minuta - Crveni karton za Julardžiju nakon prvog kontakta s loptom! Igrač Gorice žustro je uletio u Nejašmića na sredini terena s obje noge, prvo zaradio žuti, a nakon VAR provjere i crveni karton.

82. minuta - Toplak u igru uvodi Julardžiju, Votjka i Raspopovića umjesto Golubickasa, Keite i Krizmanića, a Bjelica uvodi Janjića na mjesto Kleinheislera i Miereza umjesto dvostrukog strijelca Belje.

77. minuta - Kalik se poskliznuo pred golom Ivušića i propustio iskoristiti asistenciju Fruka s lijeve strane.

76. minuta - Bjelica je prvi posegao za zamjenama. U igru ulazi Miloš umjesto Bartoleca i Žaper na mjesto Fućka.

GOOOOOOOL! 2:1 za Osijek, Beljo je realizirao kazneni udarac. Lopta u desnu, a Banić u lijevu stranu!

74. minuta - kazneni udarac za Osijek izborio je Beljo! Prvo je dobio žuti za simuliranje, ali VAR mijenja odluku suca, pa je opomenu zaradio Jovičić.

66. minuta GOOOOOL. 1:1 Autogol Lončara vraća utakmicu u egal. Nakon nezgodnog ubačaja Kalika s lijeve strane, u pokušaju otklanjanja opasnosti Lončar usmjerava loptu u vlastitu mrežu.

62. minuta - GOOOOOOOOOL! Debitant Beljo zabija za 1:0 vodstvo domaćina. Sjajno je novi igrač Osijeka potegao špicom izvan kaznenog prostora, a Banić nije uspio zaustaviti prijetnju iako je dirao loptu.

59. minuta - Nejašmić se odvažio na udarac s distance, ali nema potrebe za intervencijom Banića jer lopta je završila preko grede

57. minuta - Banić se dovodi u nezgodnu poziciju kod svojih vrata, ali Beljo je umjesto lopte zakačio nogu vratara gostiju i napravio prekršaj.

55. minuta - Uslijedio je novi ubačaj Fućka s lijeve strane, ali lopta završava u rukama Banića. Na zagrijavanju su Caktaš i Mierez, a na istrčavanju je i Žaper.

52. minuta - Nova opasnost pred Ivušićem! Kalik silovito udara u lijevu stranu domaćeg vratara, ali Mile Škorić sjajnom intervencijom blokira udarac glavom i šalje loptu u korner. Kalik ponovo prijeti poslije odbijene lopte nakon udarca iz kuta, ali daleko izvan okvira. Gorica je ubacila u višu brzinu.

50. minuta - Gorica uzvraća prijetnju preko Fruka koji se probio u kazneni prostor domaćina s lijeve strane, a potom labavo šutirao pored vratnice.

49. minuta - Osijek je u tri navrata zaprijetio ubačajima Fućka i Bartoleca, ali bez udaraca prema vratima gostiju.

46. minuta - Počelo je drugo poluvrijeme pred 3200 gledatelja u Gradskom vrtu. Za sad nema promjene u sastavima.

image

3200 gledatelja na Gradskom vrtu

MARKO MRKONJIC Cropix

KRAJ PRVOG DIJELA: Čuljak je označio kraj prvog dijela. Osijek je znatno bolji i opasniji u prvoj dionici, ali najbolja šansa na utakmici ostaje pokušaj Denija Jurića iz 34. minute na vještu asistnciju Kalika. Osijek bilježi pet udarac u okvir gola od ukupno 10 upućenih, a Gorica samo jedan od ukupna dva. Čeka nas uzbudljivi nastavak drugog dijela.

45. minuta - Igrat će se još dvije minute sučevog dodatka.

40. minuta - Bjelica ponovno negoduje, ovaj put četvrtom sucu. Posljednjih minuta tempo je nešto blaži.

38 minuta. - nova prijetnja pred vratima gostiju! Nezgodan udarac Kleinheislera obranio je Banić

image

Nenad Bjelica i Samir Toplak

MARKO MRKONJIC Cropix

34. minuta - Deni Jurić nije iskoristio stopostotnu šansu pred vratima Ivušića, sjajna obrana domaćeg vratara! Ostaje 0:0

33. minuta - Nejašmić je zaradio žuti karton u duelu s Mitrovićem, ali snimka pokazuje da je igrač Gorice taj koji je prvi nagazio veznjaka Osijeka.

27. minuta - Prva ozbiljna situacija pred golom domaćina! Kalik vješto ulazi u kazneni prostor nakon pogreške osiječke obrane, ali bez udarca prema vratima Ivušića.

24. minuta - Pršir čvrsto ulazi u duel s Kleinheislerom nadomak aut linije na sredini terena. Bjelica je prema procjeni glavnog suca prežustro reagirao i tako zaradio žuti karton.

21. minuta - Udarac Fiolića iz slobodnog udarca bez većih poteškoća zaustavio je Banić.

20. minuta - Teško živi Gorica prvih 20ak minuta, igra se isključivo na gostujućoj polovici pa je Toplak primoran promijeniti sustav i postaviti četvoricu u zadnju liniju.

image
MARKO MRKONJIC Cropix

20 minuta - Požutio je i Krizmanić, slijedi slobodan udarac na rubu gostujućeg šesaesterca.

14. minuta - Prvi žuti karton na dvoboju zaradio je Golubickas zbog prekršaja na Leovcu.

10. minuta - Nejašmić je oteo loptu na sredini terena, a Kleinheisler potom šutirao s ruba kaznenog prostora ravno u vratara Banića.

7. minuta - opasno žive gosti, Bartolec je ubacio s desna, loptu boksa Banić, a potom Brlek kasni na odbijenu loptu

5. minuta - Osijek je silovito krenuo, ali u prva dva napada ostali su bez konkretnog udarca prema vratima.. Škorić je potom uputio prvi ozbiljan udarac glavom nakon ubačaja iz kuta, ali lopta završava iznad grede

1. minuta - Sudac Ante Čuljak označio je početak utakmice

Stigli su sastavi za današnju utakmicu. Nenad Bjelica je pomalo iznenadio ostavljanjem Caktaša, Žapera i Miereza na klupi dok je Samir Toplak u vrh napada odmah postavio Denija Jurića koji je nedavno stigao na posudbu iz Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 10:58