VLADO KOS/CROPIX Cropix
ŠOK U GRADSKOM VRTU

VIDEO: Istra zaustavila Osijek, Bjelica je sada i iza Hajduka, pogledajte sve golove!

Osijek i Istra su remizirali (2:2), Bijelo-plavi sada gledaju u leđa i Hajduku i Dinamu
Piše: Sportske novosti, Gradimir DjukarićObjavljeno: 01. svibanj 2022. 19:24

OSIJEK - ISTRA 1961 2:2 (Lovrić 4', Caktaš 12' / Perković 17', Galilea 39')

Stadion Gradski vrt, Gledatelja 2.668, sudac: Duje Strukan (Split), pomoćnici: Jakšić i Vidović, delegat: Pulić, kontrolor: Pristovnik, 4. sudac: Majstrović, VAR: Kulušić, AVAR: Perica

OSIJEK Ivušić, Grgić (od 61. Bartolec), Bralić, Lončar, Čeberko, Nejašmić (od 61. Brlek), Žaper, Kleinheisler, Caktaš (od 61. Fućak), Lovrić (od 81. Erceg), Topčagić (od 39. Mance). Trener Nenad Bjelica.

ISTRA Collao, Galilea, Silva, Perković, Hujber, Mlinar (od 85. Desio), Caseres (od 72. Blagojević), Rovis, Mahmoud (od 78. Mišković), Ivančić (od 72. Lisica), Beljo. Trener Gonzalo Garcia.

Žuti kartoni: Caktaš (17, start s leđa), Beljo (45, nesportsko ponašanje), Bralić (45, odgurivanje protivnika), Caseres (53, prekršaj), Rovis (64, povlačenje protivnika rukom), Lovrić (71, preoštar start), Galilea (71, prigovor), Hujber (82, prekršaj), Mlinar (84. proštar start), Collao (90, zadržavanje igre).

-------------------------------------------------------------------------

Matematika ih još drži u igri, ali šampionska utrka za Osijek je možda i završila nakon osvojenog samo boda protiv Istre. Momčad iz Pule igrala je za prestiž, nije došla olakšati Osijeku i nije odustala ni nakon što se našla u minusu od dva gola. Naprotiv, prvi put nakon šest godina uzela je bod u Osijeku. I pogurala Dinamo prema obrani titule.

Eurogolom koji kandidira za gol sezone Osijek je već u 4. minuti došao u prednost. Slobodan udarac bio je na 25 metara, vratar Istre vjerojatno je pretpostavio kako je to predaleko da bi Lovrić izravno pucao na njegova vrata i postavio je jednog igrača u živi zid. Taj poklon Lovrić je iskoristio. Opalio je bombu, a lopta se odbila od vratnice i završila u mreži.

Pogledajte gol Lovrića:

Odlučio je Osijek iskoristiti rani udarac kojeg su zadali protivniku, nastavili su tražiti i drugi pogodak. Već u 12. su i došli do njega. Odmah po osvojenoj lopti sjevnuo je brzi kontranapad koji je završen u tri brza poteza. Bralić je dugom loptom na desnom krilu našao usamljenog Lovrića, a ovaj je ubacio u kazneni prostor gdje je obrani gostiju pobjegao Mijo Caktaš. Početak bijelo-plavih bio je furiozan, imali su komforan rezultat, uvjerljivu igru i vodstvo, grogiranog suparnika i što je moglo poći po zlu? Pa... Sve! Lošim reakcijama kod prekida posljednja linija Osijeka, jedan od najčvršćih obrambenih bastiona Prve HNL, vratio je protivnika u igru.

Pogledajte gol Caktaša:

U 18. minuti je vjerojatno mnogima od 2.668 gledatelja u Gradskom vrtu kroz glavu prošao prethodni dvoboj Osijeka i Istre kada bijelo-plavima ni 2:0 vodstvo nije bilo dovoljno da mirno privedu utakmicu kraju. Pokazat će se, strahovali su s razlogom. Istra se vratila u igru golom Perkovića u 18, minuti. Pogodak je sudac Strukan isprva poništio zbog označenog zaleđa, a da je ta odluka ostala konačna bila bi i pogrešna. VAR je naknadno potvrdio kako je zgoditak Istre posve regularan.

Pogledajte gol Perkovića:

Na drugoj strani terena svaki Lovrićev prekid bio je potencijalno velika opasnost po Istrina vrata. Prvo se Žaper nije najbolje snašao na idealnu loptu svoga suigrača, a nekoliko minuta kasnije Hujber je skinuo loptu s glave Topčagiću koji je ubrzo potom zbog ozljede napustio travnjak, a Bralićev udarac glavom fijuknuo je uz vratnicu. Stisnuo je u tim trenucima Osijek momčad iz Pule u kazneni prostor, tražio se pogodak koji će utakmicu opet vratiti u mirne vode. Činilo se kako je samo pitanje trenutka kada će Osijek zabiti, no dogodilo se suprotno.

Istra nije došla biti promatrač nego se nadigravati potpuno neopterećeni rezultatom nakon što su već osigurali prvoligaški opstanak. A takvi su bili jako opasni. U 33 minuti zabio je Galilea, ali ovaj put iz zaleđa. Imali su silne probleme Osječani s Istrinim prekidima, nevjerojatno koliko su prostora ostavljali suparnicima. A Istra je to i iskoristila. Već u 39. minuti Galilea u potpunosti poništava rano visoko vodstvo Osijeka i vraća utakmicu na početak.

Pogledajte gol Galilee:

U 20 minuta Istra je Osijeku tako zabila golova koliko i u posljednjih deset gostovanja u Gradskom vrtu. Rezultatski, bila je to repriza posljednjeg dvoboja dvije momčadi, ali pokazat će se kasnije ne i s konačnim ishodom.

Što je Bjelica rekao igračima na odmoru je nepoznato, no kratko su se bijelo-plavi zadržali u svlačionici, izašli su na teren puno prije gostiju i čekali nekoliko minuta prije nastavka utakmice. Promijenio je trener Osijeka formaciju, prešao na igru s trojicom u posljednjoj liniji i dobio igrača više u veznom redu koji se u prvom dijelu nije uspio u dovoljnoj mjeri nametnuti, a odmah u uvodnih nekoliko minuta domaćini su stvorili nekoliko prilika preko Lovrića i Žapera.

U 62. se Rovis našao u situaciji da u potpunosti preokrene rezultat, no pucao je iznad vrata. Uvukla se i nervoza u igru Osijeka, na što je Bjelica odgovorio s trostrukom zamjenom. Bijelo-plavi su očajnički krenuli na gol protivnika, stvorili su i nekoliko konkretnih situacija, koje nisu uspjeli realizirati...


PRIJENOS UŽIVO

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

90' - I opet Čeberko sjajno centrira, a Mance je za par centimetara prekratak! Jubilarni, deseti žuti karton! Dobio ga je vratar Istre, Čileanac Gonzalo Collao, zbog zadržavanja igre.

88' - Dvije vezane šanse Osječana, pogodak visi u zraku! Prvo je Bartolec tražio Ercega, a zatim i Čeberko nastojao naciljati Mancea - oba puta dobra obrambena rješenja pronalaze braniči Istre! Napeta je završnica...

85' - Mlinar dobiva žuti karton, zatim malo krade vrijeme, a onda ga trener Gonzalo Garcia odlučuje zamijeniti. Ušao je Urugvajac Gonzalo Desio.

Puno ležanja po travnjaku sada, a sudac Duje Strukan pokazuje na sat i govori da će sve to nadoknaditi.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

83' - Evo velike šanse, i opet ništa od pogotka za Osijek! U petercu su se našli Erceg i Mance, oba njihova udarca blokiraju Puljani!

82' - Žuti karton za Hujbera, stradao je Fućak.

81' - Gotov je Lovrić za danas, mijenja ga Ante Erceg. Bjelica baca sve karte napad, nema više što čekati!

81' - Pada Kleinheisler u šesnaestercu u duelu sa Silvom, skočili su svi Osječani i tražili najstrožu kaznu, međutim Strukan je samo pokazao da se igra nastavlja.

78' - Ušao je Robert Mišković, na klupu će Mahmoud.

77' - Još jednom šutira opasno Kleinheisler, odlazi njegov udarac malo preko grede!

72' - Umjesto Ivančića i nervoznog Caseresa u igru će Mateo Lisica i Slavko Blagojević.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

71' - Lovrić radi prekršaj na Caseresu pa ulazi i on u sučevu bilježnicu. Umiješao se zatim Galilea u verbalnu raspravu nakon faula pa je sudac Strukan opomenuo i njega.

65' - Velika šansa Bijelo-plavih! Fućak se sjurio u šesnaesterac Istre, imao je i Mancea na drugoj stativi, no odlučio se na udarac koji je prohujao pored suprotne vratnice...

64' - 'Požutio' je Rovis zbog prekršaja.

62' - Trostruku zamjenu radi Bjelica. Ušli su Petar Brlek, Kristian Fućak i Karlo Batolec umjesto Nejašmića, Caktaša i Grgića.

60' - Strašna šansa za Puljane! Hujberov savršen centaršut nije pospremio natrčali Rovis iako je bio u idealnoj poziciji... Sreća je sada pomazila Osijek!

57' - Izvrsna Mahmoudova solo-akcija! Lijepo si je otvorio prostor za udarac i opalio s oko 20 metara, blokirao ga je netko od Osječana...

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

53' - Caseres je dobio žuti karton zbog prekršaja.

49' - Pritisak Osjenačana na samome startu! Sada Žaper gađa glavom, ni kod njega nema preciznosti... Čini se da je Bjelica odradio vrlo ozbiljan razgovor u svlačionici na poluvremenu.

48' - Evo i Kleinheislera! Lijepo je Mađar ljevicom gađao suprotan kut, prohujalo je to pored gola!

46' - Šansa za Osijek odmah u prvoj akciji! Lovrić se izborio za udarac i oštro opalio - ravno u ruke vratara Istre!

46' - Vraćamo se na Gradski vrt. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Vrlo uzbudljivo, dinamično i sadržajno prvo poluvrijeme vidjeli smo na osječkome stadionu Gradski vrt. Poveli su Bijelo-plavi kada je Kristijan Lovrić spektakularno pogodio iz slobodnjaka, a nekoliko minuta poslije upisao i asistenciju za strijelca Miju Caktaša. Premda se u tim trenucima činilo kako Osijek dominira susretom, Istra se vrlo brzo vraća golovima Perkovića i Galilee nakon što im je u međuvremenu poništen pogodak zbog zaleđa Drena Belje. Lovrić igra posebno raspoloženo i inspirirano, međutim loša vijest za Bjelicu ozljeda je prvog napadača Mihreta Topčagića.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

45'+2' - Zaiskrilo je između Bralića i Drena Belje nakon prekršaja napadača Istre nad braničem Osijeka, na kraju obojici po žuti karton.

45' - Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

40' - U međuvremenu se ozlijedio Mihret Topčagić i neće moći nastaviti, u igri je Antonio Mance.

39' - GOOOL! Nakon spomenutoga kornera Ivušić 'boksa' loptu, no samo do Mahmouda koji daje za Galileu, a udarac glavom španjolskog braniča završava u mreži! Strašna utakmica, poluvrijeme prepuno uzbuđenja u Osijeku...

38' - Istra još jednom prijeti, Caseres se sjurio u šesnaesterac, ali Ivušić pravovremenom intervencijom zatvara svoj kut.

33' - GOOOL! Galilea je uspio nekako ugurati loptu u mrežu nakon flipera u šesnaestercu, ali čini se da je u tim kombinacijama Drena Beljo opet bio u zaleđu.

TAKO JE, NIŠTA OD POGOTKA! Ludu utakmicu gledamo na Gradskome vrtu...

31' - Nova velika šansa! Lovrićev korner Bralić je uspio glavom skrenuti prema golu, a lopta je prošla tik uz vratnicu!

30' - Dva opasna kornera u samo jednoj minuti - prvi Lovrićev, a drugi Caktašev - oba puta braniči Istre uspijevaju raščistiti.

29' - Grgić sjajno centrira za Topčagića, a Hujber ispred napadača Osijeka izbacuje u korner.

25' - Nova šansa raspoloženog Lovrića, ali Žaper nije na kraju bio koncentriran.

17' - GOOOL! Uzvraća Istra, nakon slobodnjaka je Dion Drena Beljo gađao iz blizine, Ivušić je uspio odbiti, ali samo do Perkovića koji glavom zabija za 2:1!
Strukan ipak čeka konzultacije s VAR sobom, provjerava se je li Drena Beljo bio u zaleđu.

Pogodak je regularan, strijelac je Mauro Perković!

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

12' - GOOOL! Sijevnula je kontra Osijeka, Lovrić je probio lijevi bok i zatim idealno poslužio Caktaša kojemu s pet metara nije bilo teško zatresti mrežu... Osijek vodi već 2:0!

11' - Novi Lovrićev slobodnjak i nova panika pred vratima Istre... Ali ovog puta bila je to ona parabola koja pada točno ispred vratara, a Nejašmić je ipak bio prekratak.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix

4' - GOOOL! Kristijan Lovrić upravo je istaknuo kandidaturu za jedan od najljepših ovosezonskih zgoditaka u HNL-u! Maestralno je izveo slobodan udarac s oko 25 metara, lopta se odbila prvo od jedne, a zatim i od druge vratnice te na kraju zakoprcala u mrežu... Filigranski precizno za 1:0, nesretni vratar Istre nije imao nikakve šanse!

17.00: Počela je utakmica na Gradskome vrtu. Glavni je sudac Duje Strukan iz Splita.

image
VLADO KOS/CROPIX Cropix


Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 23:00