GORAN MEHKEK Cropix
U ZADNJI ČAS

VIDEO: Kakva drama na Maksimiru! Vidović u 90. minuti spasio Dinamo novog kiksa

Hrvatski prvak bio je u teškoj situaciji nakon gafa Zagorca, a onda se ukazao mladi reprezentativac
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 25. studeni 2023. 19:28

DINAMO - OSIJEK 2:1 (Bulat 24., Vidović 90./Matković 75.)

DINAMO (4-1-4-1): Zagorac - Moharrami, Šutalo, Theophile, Perković (od 68. Ljubičić) - Bulat ⚽(od 87. Halilović), Mišić, Baturina (od 87. Jurić) - Kaneko (od 69. Vidović ⚽), Petković, Špikić (od 59. Ademi)

OSIJEK (4-2-3-1): Malenica - Gržan ?, Duarte, Bralić, Drambajev ?(od 88. Zebec) - Brlek, Nejašmić - Bukvić (od 46. Matković ⚽), Pušić, Lovrić ?(od 46. Caktaš) - Mierez

>> Pogotke na utakmici pogledajte OVDJE <<


Iščupali su Dinamovi nogometaši iznimno vrijedna tri boda, svladavši Osijek 2:1 (1:0) pogotkom Gabrijela Vidovića u 90. minuti. Opet je, eto, završnica dvoboja sa Zagrepčanima bila kobna za Osječane, na svom su Pampasu pokleknuli u smiraju utakmice, to se sad ponovilo i na Maksimiru. Držao je Dinamo vodstvo pogotkom Bulata (24. minuta) do 15 minuta prije kraja, ali onda je pogriješio do tada najbolji Dinamov čovjek, vratar Zagorac i poklonio je gostima izjednačenje.

image

Gabriel Vidović

GORAN MEHKEK Cropix

Ademi je potom pogodio "spojnicu", Dinamo je grčevito jurio po drugi pogodak i za tu je upornost na kraju bio i nagrađen. A svima je na Maksimiru zastao dah kad je Mijo Caktaš u petoj minuti sudačke nadoknade opalio s 14 metara, no lopta je otišla pola metra pokraj vrata.

Bila je ovo utakmica u kojoj je jedino važno bilo upisati sva tri boda i ostati u utrci za naslov. To su Plavi i ostvarili, valjda su se sad napunili i dodatnim samopouzdanjem, uoči gostovanja u Astani i Koprivnici. No, previše je propusta u Dinamovoj igri, Osijek je stvorio previše prigoda, ali ovaj su put "dobre vile" sačuvale Jakirovića i njegovu momčad, za koju je oporavljenik Bruno Petković odigrao cijelu utakmicu i u nekoliko je navrata pokazao što znači za ovaj Dinamov sastav.

Oprezno su u derbi kola, s opipljivo obostranim respektom, ušli igrači oba sastava. Nitko nije želio već na samome početku riskirati, desetak su se minuta odmjeravale snage, igralo se poglavito na sredini terena, bez previše okomitih ulazaka. Prvo smo uzbuđenje upisali tek u 14. minuti, opalio je Kaneko s 14 metara, no lopta je otišla pokraj gola.

Osijek se orijentirao na pariranje Dinamu, a s loptom u nogama imao je samo jednu misao vodilju - što prije i što brže pronaći Miereza. No, Dinamovi su srednji braniči bili spremni na takav, uobičajeni način Osijekove igre, pa je Mierez u prvih 20-ak minuta bio dobro čuvan i Osijek nije prijetio vrataru Zagorcu.

A u 24. minut Dinamo je poveo! Bulat je snažnim, sjajno odmjerenim udarcem s 14 metara pogodio donji desni kut vratara Malenice, materijaliziravši tako lijepu, filigranski točno odigranu akciju u kojoj su sudjelovali Mišić, Petković i Špikić. To je vodstvo, dakako skinulo velik dio tereta s leđa Plavih, osjetilo se u njihovoj igri kako su svjesni imperativa pobjede, do koje su ovaj put željeli doći strpljivo i smireno.

image
GORAN MEHKEK Cropix

No, samo dvije minute poslije Bulatova gola, Osijek se mogao brzometno vratiti u igru. Mierez je, naime, ostao usamljen na sedam metara ispred Zagorca, pobjegao je Theophileu, no lopta je nakon njegova udarca glavom otišla pokraj vrata. Bila je to velik prilika gostiju i još veće upozorenje Dinamovim igračima, koji su do kraja prvoga dijela još samo jednom ugrozili Malenicu (Bulat je tukao preko vrata), ali su i opasno živjeli u posljednjih pet minuta prvoga dijela.

Osijek je, naime, imao tri dobre zgode, no Zagorac je u tri navrata (40., 44. i 45. minuta) odlično reagirao i zaustavio je pokušaje Brleka, Miereza i Bukvića. Otišlo se na odmor Dinamovim minimalnim vodstvom, ali Osijek je u toj završnici prvoga poluvremena naznačio da je pred nama uzbudljiv nastavak.

Još je jednom Zagorac odlično reagirao u 55. minuti, obranivši udarac Bralića s pet metara, Dinamov je vratar do 75. minute bio prvo ime ovoga dvoboja. A onda je gadno pogriješio, nepotrebno je istrčao izvan svoga 16-erca pokušavši zaustaviti Matkovića, no napadač Osijeka mu je pobjegao i poslao loptu u mrežu. Zagorac se, eto, tako pretvorio u tragičara, nije imao što raditi izvan svog kaznenog prostora, jer je na Matkoviću bio Theophile.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Imao je trener Osijeka Zoran Zekić dobar osjećaj kad je u poluvremenu u svlačionici ostavio Bukvića, a na travnjak poslao strijelca Matkovića. A Dinamo je pet minuta prije tog pogotka mogao sve riješiti, kad je Ljubičić (zamijenio je Perkovića) ušao u 16-erac s lijeve strane, poslao je loptu pokraj Malenice, ali ispred gola izbio ju je Bralić i spasio svoju momčad.

Nakon primljenog pogotka, Dinamo je krenuo po novo vodstvo i u 82. minuti Ademi je snažnim udarcem s desetak metara pogodio spoj grede i vratnice! Mnogi su se Dinamovi navijači hvatali za glavu, bila je propuštena još jedna velika prigoda. No, u 90. minuti, Vidović je razgalio Maksimir, silovitim je udarcem svladao Malenicu i tri su boda ostala u Zagrebu...

GOTOVA JE UTAKMICA, DINAMO JE POBIJEDIO 2:1!

Uzbudljiva je bila utakmica na Maksimiru. Dinamo je još jednom u završnici utakmice došao do tri boda, a u posljednjim sekundama je Osijek mogao izjednačiti na 2:2, no lopta Caktaša je prošla malo pored gola. Tijekom cijele utakmice bilo je dosta šansi na obje strane, a na kraju su Modri došli do tri boda.

Statistiku utakmice donosi Sofascore:

90+6. Malo je nedostajalo da Osijek dođe do 2:2. Pucao je Caktaš s nekih 18 metara, ali lopta je prošla zamalo pored gola.

90. ⚽ GOOOOL! Vidović dovodi Dinamo u vodstvo! Ljubičić je dobro ubacio s desne strane, lopta je došla do Vidovića čiji se udarac odbio od Zebeca i prevarila Malenicu za 2:1.

89. Nova prilika za Dinamo. Pokušao je sada Moharrami i to svojom lijevom nogom, a to znači da je lopta završila pored gola, a ne u njemu.

87. ⇔ Dvije izmjene kod Dinama. Izlaze Baturina i Bulat, a ulaze Jurić i Halilović.

84. Dobro se otvorio Osijek, ali je Pušić zakasnio s dodavanjem prema ostalim suigračima pa je izborio samo korner iz kojeg gosti nisu došli do nikakve prilike.

82. ⚠ Kakva šansa Dinama! Odlično je Petković spustio loptu Ademiju koji silovitim udarcem pogađa okvir gola.

79. Pucao je sada Baturina s 20-ak metara, ali je netko iz obrane Osijeka loptu izbacio u korner.

75. ⚽ GOOOOL! Osijek je izjednačio! Odlično je mladi napadač gostiju pobjegao obrani Dinama, a omda i zaobišao Zagorca koji je nepotrebno istrčao iz gola. Osijek ima 1:1.

image
GORAN MEHKEK Cropix

70. ⚠ Bralić je spriječio da Dinamo dođe do 2:0. Malenica je već bio savladan nakon udarca Ljubičića, ali stoper Osijeka je sjajno reagirao.

68. Nije bilo nekih prilika posljednjih minuta, a sada je Pušić dobro probio lijevu stranu i poslao nešto između udarca i ubacivanja. Bilo što bilo, Zagorac je loptu mirno uhvatio.

59. ⇔ Prva izmjena u redovima Dinama. Umjesto Špikića ulazi Ademi.

55. ⚠ Opet Zagorac spašava Modre. Mierez je sjajno spustio loptu glavom koju je dobio s desne strane, Brlek je pucao, ali Zagorac je još jednom bio na mjestu.

53. Mirno je u prvim minutama nastavka, nema prilika s niti jedne strane.

46. ⇔ Zekić je napravio dvije promjene na početku drugog poluvremena. Ušao je mladi, 17-godišnji Matković umjesto Bukvića dok je Caktaš zamijenio Lovrića.

GOTOVO JE PRVO POLUVRIJEME

Dinamo vodi 1:0 golom Bulata, a tim su pogotkom Modri okrunili bolju igru u prvih 20-ak minuta. Nakon toga Osijek se probudio i imao nekoliko prilika, najveću u sudačkoj nadoknadi prvih 45 minuta, ali na odmor se otišlo s minimalnom prednošću Dinama.

image
GORAN MEHKEK Cropix

45+1. ⚠ Kakva obrana Zagorca! Bukvić je dobio odličnu loptu s lijeve strane, bio brži od Perkovića i izašao sam ispred Zagorca koji je sjajnom obranom zaustavio šut mladog igrača Osijeka.

45. Opasan je Mierez u skoku, ali nije precizan. Sada je samo zahvatio loptu koju je mirno pokupio Zagorac.

43. Dobro je prošao sada Perković. Žestoko je startao na Gržanu, ali Strukan je procijenio da to nije bilo za žuti karton, samo 'obični' prekršaj.

40. Dobro je kombinirao Osijek, Mierez uposlio Brleka koji je s nekih 11-12 metara od gola pucao, ali ravno u Zagorca koji nije imao problema s tim udarcem.

34. ? Požutio je Lovrić i to zbog prigovora sucu Strukanu.

26. Zaprijetio je Osijek odmah nakon primljenog gola. Mierez je pucao glavom, ali lopta je otišla pored vrata.

24. ⚽ GOOOOOL! Dinamo vodi 1:0! Strijelac je Bulat koji je savladao Osijek nakon duge i lijepe akcije Modrih. U njoj su sudjelovali Mišić, Petković i Špikić koji je na kraju proslijedio loptu Bulatu koji je na nju natrčao i silovito zatresao mrežu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

22. Aktivan je Bukvić, probio je desnu stranu nakon lijepog dodavanja Pušića i pucao, ali nije to bilo precizno.

21. Dvadeset minuta je za nama, a nije bilo niti jedne velike prilike s niti jedne strane.

14. Kombinirali su Kaneko i Petković, Japanac pucao s nekim 18 metara, ali dosta neprecizno.

11. Osijek je i drugi put dobro izašao iz obrane, lijepo kombinirao, ali je Gržan ipak pogriješio pri posljednjem dodavanju pa nije bilo pravog udarca.

9. Mišić je uputio prvi udarac u okvir gola Osijeka, ali Malenica je to uhvatio.

8. ? Žuti karton je dobio Gržan koji je prekršajem izbacio Baturinu koji ga je prije toga izbacio iz igre lijepim potezom.

image
GORAN MEHKEK Cropix

7. Dobro je Lovrić s lijeve strane sada pronašao Miereza u šesnaestercu Dinama. Argentinac je primio loptu, okrenuo se i pucao, ali Šutalo je izbacio loptu u korner.

4. U prvom napadu na utakmici Osijek je ušao u šesnaestarac Dinama, a onda se potpuno orijentirao na obranu. Nakon nekoliko minuta je jasno da će gosti u fazi obrane biti u čvrstom bloku sa svim igračima u svojoj polovici terena.

1. Počela je utakmica na Maksmiru.

Što se tiče sastava za ovu utakmicu, Zoran Zekić je udarnu jedanaestoricu složio prema najavama dok je Sergej Jakirović na klupi ostavio najavljene Perića, Ljubičića i Vidovića. Od prve minute će zato Šutalo, Perković i Bulat. No, najveća stvar za navijače Dinama je Bruno Petković u vrhu napada Modrih.

image
GORAN MEHKEK Cropix

image
GORAN MEHKEK Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. rujan 2024 06:08