Nejašmićevo igranje rukom

 MAXSPORT/SCREENSHOT
TKO JE U PRAVU?

VIDEO Nova snimka VAR komunikacije: Suci poništili gol Osijeka, Komisija ustvrdila da su pogriješili

Sporna situacija dogodila se na utakmici između Osijeka i Hajduka
Piše: SNObjavljeno: 29. veljača 2024. 15:13

"Igra nije gotova, tek je počela", glasila je Torcidina poruka nakon tiskovne konferencije Brune Marića koji je javno ustvrdio da Hajduk nije ni na koji način oštećen na gostovanju u Varaždinu (1:1). I bila je, očito, u pravu...

Praktički iz sata u sat u javnost cure snimke komunikacija iz VAR sobe, ovog puta na red je došla utakmica između Osijeka i Hajduka (1:1) na Opus Areni, konkretno situacija iz 34. minute kada je pogodak Osijeka poništen zbog Nejašmićeva igranja rukom.

- VAR soba ovdje, pregledavamo snimku. Dva puta je igrao rukom, zovem te na ovaj fer - javljaju suci iz VAR sobe, Fran Jović (VAR) i Ivan Vučković (AVAR).

- Je li igranje rukom u ovom slučaju kažnjivo? - upitao je glavni sudac Igor Pajač, na što iz VAR sobe dolazi potvrdan odgovor, no svejedno ga zovu da se dođe sam uvjeriti pregledom ponovljene snimke.

- Znači s jednom je rukom gurnuo pa s drugom, gledaj, op, op, op, ruka je. Točno tu di jesi - zaključili su u VAR sobi.

Cijelu komunikaciju VAR sobe i glavnog suca Igora Pajača poslušajte OVDJE.

Podsjetimo, u cijelom je slučaju sporno to što je Sudačka komisija ocijenila da su suci pogriješili, odnosno da je Osijeku neopravdano poništen regularan gol. Ovako je glasilo službeno objašnjenje:

"Taj incident nije prekršaj kažnjive igre rukom. Uz razmatranja PNI da je ruka u analiziranom incidentu jasno potporna, da lopta prema ruci dolazi neočekivano upućena od suparnika s minimalne distance, da igrač nije mogao izbjeći kontakt s loptom, te da je igrač Osijeka ostvario kontakt s loptom u potpuno prirodnoj kretnji ustajanja s podloge.

KNS intervenciju VAR suca smatra neopravdanom, a interpretaciju suca tijekom pregleda snimka neispravnom. Kod postizanja tog pogotka nije prethodilo igranje rukom Hajdukovog igrača, već je isti loptu primio prsima na potpuno ispravan način. Pogodak je postignut ispravno u skladu s Pravilima nogometne igre."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. ožujak 2024 16:40