Filip Živković

 VLADO KOS Cropix
DRAMA U KUPU

VIDEO Osječani se jedva spasili sramote i ispadanja u osmini finala! Primili šokantan gol pa zabili dva u dvije minute

Iako Osijek nije došao u pretjerano izrotiranom sastavu, nisu uspjeli stvoriti previše
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 22. listopad 2024. 19:28

U prvoj utakmici osmine finala SuperSport Kupa, četvrtoligaš Slavonija iz Požege bila je na pragu senzacije. Na nekadašnjem stadionu od Kamen Ingrada u Velikoj, manje od deset minuta prije kraja vodili su 1:0 protiv Osijeka. No, Osijek je s dva brza gola okrenuo susret.

image

Marko Soldo

VLADO KOS Cropix

Iako Osijek nije došao u pretjerano izrotiranom sastavu, nisu uspjeli stvoriti previše toga. Slavonija je stala u dupli blok te nije dopustila Osiječanima da se razmaše.

Prvu veliku priliku na susretu Osijek je imao u 10. minuti kada je Arnel Jakupović pogodio okvir vrata. Četiri minute kasnije zatresla se domaća mreža. Strijelac je bio Luka Jelenić, ali je pogodak poništen zbog prethodnog zaleđa.

Razlika u kvaliteti je bila vidljiva, ali isto tako se Slavonija odlično branila te je sve do kraja prvog poluvremena spriječila Osječane u kvalitetnim naletima. Tek u 41. minuti Osijek je imao novu odličnu šansu, ali je tada Petar Pušić iz blizine bio potpuno neprecizan.

Onda se u 63. minuti dogodio potpuni šok. Nakon sjajnog prodora Mateja Martinovića, Tvrtko Janković je ostao nečuvan u sredini i znalački pogurao loptu pored Nikole Čavline. Bila bi to bez sumnje, jedna od najvećih sramoti u povijesti Osijeka.

image
VLADO KOS Cropix

Osijek je primljeni gol prodrmao te su krenuli još više pritiskati. U 65. minuti je Hernani nakon solo prodora zatresao gredu. Koju minutu kasnije, Domagoj Bukvić je ostao nečuvan, ali pucao je daleko od gola.

U 76. minuti je Nail Omerović izašao sam pred vratara Ivana Petkovića, koji je sjajno obranio njegov udarac. Petković je trenutno, uz strijelca Jankovića, apsolutni junak svoje momčadi.

image

Ivan Petković

VLADO KOS Cropix

Snovi Slavonije iz Požege srušeni su u dvije minute. Prvo je u 84. minuti Filip Živković iz kornera izjednačio, da bi samo minutu kasnije Marko Soldo kompletirao preokret. Do kraja susreta nije bilo uzbuđenja te je Osijek uspio izboriti četvrtfinale. Slavonija je odigrala junačku utakmicu, ali na kraju ipak nisu stigli do senzacije.

GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE

Linker
22. listopad 2024 19:28