Osijek Čavlina

 Screenshot (NK Osijek, Facebook)
ZVUČAN HNL TRANSFER

VIDEO: Osječani slučajno otkrili ime velikog pojačanja? Mladi Vatreni stiže na Opus Arenu

Trebao bi se naći u autobusu koji će u ponedjeljak povesti Bijelo-plave put Austrije
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 27. lipanj 2024. 14:38

Slučajno ili možda namjerno, svakome na procijenu, ali na Opus Areni otkrili su novo, peto pojačanje u aktualnom prijelaznom roku. Predsjednik kluba Ferenc Sakalj spustio se, naime, u ured stručnog stožera kako bi svima na početku priprema poželio uspješnu sezonu, a snimci je uhvaćen i popis vratara, odnosno njegov dio iz kojeg je opet bilo lako iščitati tko je idući kojeg će Osijek predstaviti. Nije bilo teško odgonetnuti o kome je riječ nakon što je u kadru prikazano "Čavl".

Nikola Čavlina će se tako naći u autobusu koji će u ponedjeljak povesti Bijelo-plave put Austrije gdje će odraditi središnji dio priprema. Riječ je o posudbi do kraja sezone i njegov dolazak nema apsolutno nikakvu poveznicu s eventualnim prometom u suprotnom smjeru o čemu se neutemeljeno špekulira posljednjih dana spominjanjem Antona Matkovića u tom kontekstu. On je projektiran da jednoga dana (i to ne ovoga ljeta!) Osijek napusti u rekordnom transferu. Cifre od pet pa onda i sedam milijuna eura za mladog napadača, kojom bi se inače izjednačio iznos najvećeg Osijekova izlaznog transfera, odbijene su prije nekoliko tjedana.

Inače, roster s kojom trener Federico Coppitelli radi veći je iz dana u dan. Andre Duarte i Renan Guedes u trenažni proces ušli su dan-dva kasnije u odnosu na ostatak momčadi, naravno uz dozvolu kluba, a u petak će se suigračima koje je potkraj prošle sezone vodio kao kapetan priključiti i najbolji strijelac HNL-a Ramon Mierez.

Bijelo-plavi neće se još dugo zadržavati na Opus Areni. Već u ponedjeljak krenut će put Bad Kleinkirchheima gdje se nakon četvorice koje je klub predstavio prvog dana prijelaznog roka (Marko Soldo i Luka Jelenić koji su među Bijelo-plave došli u transferima, potom Pedra Lime koji je došao na posudbu iz brazilskog velikana Palmeirasa do konca sezone uz opciju otkupa te Ricuenija Kewala kojemu je istekao ugovor s AZ Alkamaarom za čiju je mladu momčad igrao te Nikole Čavline čiji dolazak klub tek treba službeno potvrditi) očekuje dolazak najmanje još jednog, a lako moguće i dvojice novih igrača. Riječ je o ofenzivcima, lijevom krilu i napadaču koji bi bio back-up Mierezu, čime bi se zaokružio proces stvaranja tog dijela momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. lipanj 2024 14:59