Stadion Pampas izvana

 Vlado Kos/CROPIX
TESTIRALI I RAZGLAS

VIDEO: Postavlja se trava na najmodernijem hrvatskom stadionu, veliko otvaranje je sve bliže

Bude li sve teklo prema planovima, Osijek će posljednje domaće utakmice sezone igrati na Pampasu
Piše: SNObjavljeno: 15. veljača 2023. 20:35

Otvaranje novog stadiona NK Osijeka sve je bliže. Sudeći prema tijeku radova, želja Osječana da već ovog proljeća zaigraju na Pampasu mogla bi se ostvariti, jer su konstrukcijski radovi završeni i počelo je postavljanje hibridnog travnjaka, što je zadnji ozbiljniji zahvat.

Radove izvodi mađarska tvrtka Gardena Group Kft., a iz kluba su objavili da će u pogonu uskoro biti stroj GrassMax koji laserskim navođenjem plete umjetna vlakna po terenu i ubrizgava ih na željenu dubinu. To će ojačati strukturu terena prije sadnje prirodne trave te osigurati najbolje moguće uvjete za treninge i utakmice. Radi se o istoj tehnologiji koja je korištena za postavljanje terena na stadionima Svjetskog prvenstva u Kataru.

Na novom stadionu testirao se i razglas, s kojeg su se u srijedu puštale navijačke pjesme. Novi dom Osijeka, čija je vrijednost oko 40 milijuna eura, nosit će sponzorsko ime tvrtke koja je u vlasništvu Lőrinca Mészárosa, najvećeg sponzora kluba. Bude li završni "glanc" Pampasa tekao po planovima, "bijelo-plavi" će na njemu početkom lipnja odigrati zadnju domaću utakmicu protiv Rijeke, a možda i prethodne tri protiv Lokomotive, Istre 1961 i Dinama.

Linker
18. svibanj 2024 19:28