Dvostruki strijelac Ramon Mierez

 VLADO KOS Cropix
POGLEDAJTE POGOTKE

VIDEO Totalna ludnica u Osijeku! Domaći se spasili nove katastrofe, pao jedan od najljepših golova sezone

I dalje Bijelo-plavi ne znaju za pobjedu. Lokomotiva preokrenula, njen vratar obranio jedanaesterac
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 15. travanj 2023. 18:57

OSIJEK - LOKOMOTIVA 2:2 (Mierez 9‘, 85‘/Aliyu 22‘, Kulenović 80‘)

Stadion Gradski vrt. Gledatelja: 2.454. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik), pomoćnici: Zobenica i Perica, četvrti sudac; Erceg, delegat Zečević, kontrolor Pimčić, VAR Vidulin, AVAR Pajić

OSIJEK Malenica - Omerović, Barišić, Žaper, Jurčević - Jugović (od 68. Živković), Fiolić - Bukvić, Caktaš, Špoljarić - Mierez, Trener: Borimir Perković

LOKOMOTIVA Čavlina - Cipetić, Mersinaj, Kalaica, Žilinski (od 77. Pivarić) - Marić (od 77. Smakaj), Bubanja - Kačavenda, Stojković (od 68. Tuci), Goričan (od 56. Kulenović) - Aliyu. Trener: Silvijo Čabraja

Žuti kartoni: Stojković (31, prekršaj), Marić (37, prekršaj), Jurčević (43, prekršaj), Aliyu (53, prekršaj), Špoljarić (54., prekršaj), Omerovič (74. prekršaj), Fiolić (74, prigovor), Kačavenda (75, prekršaj), Tuci (88, prekršaj)

Lokomotiva je pokvarila rođendanski tulum Kohorte u Gradskom vrtu. Osijek nije uspio svojoj navijačkoj skupini darovati pobjedu za rođendan nego je nastavio crni niz bez pobjede koji se oduljio na već deset prvenstvenih utakmica.

Osijek je nije mogao bolje ući u utakmicu, već u 9. minuti Bijelo-plavi došli su u prednost. Nakon ubačaja Omerovića strijelac u svom 101. nastupu za Osijek bio je Mierez. Zabio je Argentinac šesti puta ove sezone i to u svom stilu, glavom i neobranjivo. Bio je to prvi HNL pogodak bijelo-plavih nakon čak 76 dana, još od 29. siječnja i utakmice protiv Gorice. Inače, svega nekoliko minuta ranije za El Tora je organizirana mala ceremonija na kojoj mu je predan uramljeni dres sa brojem 100.

image
VLADO KOS Cropix

Lokomotiva se mogla brzo vratiti u igru, ali Aliyu nije iskoristio zicer. Nakon što nije iskoristio priliku iz koje je teže promašiti nego zabiti iskupio se desetak minuta kasnije golom za pamćenje koji će se sigurno naći u užem izboru za najljepši pogodak HNL ove sezone. Napadač Lokomotive vratio je utakmicu u rezultatski egal spektakularnim škaricama nakon što je prethodno prsima primirio loptu s braničem Osijeka na leđima. Čekao se odgovor domaćina. A za novo vodstvo imali su sjajnu priliku. U 31. Osijek je dobio kazneni udarac, isprva sudac Kulušić start Stojkovića nad Jugovićem u kaznenom prostoru nije označio za najstrožu kaznu. Međutim, uključio se VAR i sugerirao sucu da sam pogleda situaciju nakon koje je vidio udarac po nozi Osijekova veznjaka i promijenio svoju odluku. Ali znate li za onu priču o Osijeku i jedanaestercima? Uglavnom, tužna je. I traje već neko vrijeme. Promijenio je Perković izvođača, umjesto Caktaša koji je zapucao kazneni udarac protiv Šibenika odgovornost je preuzeo Špoljarić, ali ishod je svejedno bio isti. Čavlina je pogodio stranu u koju će napadač Osijeka otpucati. Od četiri kaznena udarca ove sezone Osijek je iskoristio dva. Oba je zabio Beljo još ljetos. Koju minutu kasnije Čavlina je još jednom čudesnom obranom sačuvao svoju mrežu. Mierez se našao u situaciji jedan na jedan sa Čavlinom, no mladi vratar Lokomotive refleksno je nogom skinuo loptu koja je išla u njegov gol.

image
VLADO KOS Cropix

U nastavku je na terenu dugo vremena postojao samo Osijek. Prva situacija vrijedna spomena bio je šut Fiolića koji je otišao za malo pored vratnice. Agilni Bukvić izbacio je nedugo potom Fiolića u još jednu šansu, no Čavlina je opet sjajno reagirao. Ali bio je to impuls koji je trebao tribinama da se dignu, a bijelo-plavima da zagrizu. Tandem Bukvić - Omerović radio je dar-mar po lijevoj strani obrane gostiju. Uslijedilo je nekoliko opasnih situacija pred gostujućim vratima koje su braniči Lokomotive uspjeli nekako očistiti. U 70. se dogodila nevjerojatna i teško objašnjiva situacija, Marić je napravio prekršaj nad Fiolićem. Sudac Kulušić već je izvadio žuti karton i krenuo prema kapetanu Lokomotive, no onda se na šok nogometaša Osijeka i apsolutno zgražavanje tribina predomislio i zadržao se na upozorenju!? Za Marića bi, naime, to bi drugi žuti karton i kraj utakmice. Taj šou Kulušića utakmicu je uveo u nervozu. Čabraja je, pak, koju minutu kasnije preventivno izvadio Marića iz igre. A kad Osijek nije iskoristio svoje prilike, to je napravila Lokomotiva. Iz prvog udarca u drugom dijelu kojeg su dočekali tek u 80. minuti gosti su preokrenuli rezultat. Ali ni tu nije bio kraj. Mierez je sjajno reagirao nakon loše intervencije Čavline i lukavo zabio za izjednačenje.

Proslava na istočnoj tribini završila je požarom u kojem je izgorio transparent kojeg su bili razvili. Nastavili su zazivati odlazak aktualne uprave iz kluba smatrajući je najodgovornijom za aktualni rezultatski trenutak bijelo-plavih, a sportski direktor Ivica Kulešević po završetku utakmice spustio se pred Kohortu i razgovarao s najvatrenijim navijačima Osijeka.

>>> GOLOVE S UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE <<<


PRIJENOS UŽIVO

KRAJ: Remi u Gradskom vrtu! Nevjerojatnu utakmicu smo gledali - četiri pogotka, osam kartona, obranjeni jedanaesterac i niz neiskorištenih zicera. Osijek i dalje ne zna za pobjedu već jako, jako dugo, točnije od 29. siječnja.

90‘ Igrat će se još pet minuta sudačke nadoknade.

87‘ Kulenović! Nije zabio napadač Lokomotive, Malenica mu je obranio čisti zicer. Nevjerojatnu priliku sada je imala Lokomotiva. Ludnica u Osijeku. Žuti karton dobio je Indrit Tuci. Već osma javna opomena danas.

85‘ GOOOOOL! Novo izjednačenje u Gradskom vrtu! Mierez je opet zabio. Duga lopta u kazneni prostor, Fiolić je to poslao u šesnaesterac, Čavlina je loše reagirao, a Mierez ga je prebacio za 2:2.

85‘ Na tribinama su i vatrogasci, navijači su uspjeli zapaliti jedan od transparenata...

83‘ Krenula je već ofenziva Osijeka, pošto-poto će izabranici Bore Perkovića pokušati doći do izjednačenja i izbjeći poraz.

80‘ GOOOOOL! Sandro Kulenović za 1:2! Preokret u Gradskom vrtu, joker s klupe zabija na asistenciju drugog jokera s klupe - Tucija. Cipetić je izbacio cijelu obranu Osijeka na strani, ubacio u kazneni prostor, gdje Tuci i Kulenović rješavaju akciju.

77‘ Marić izlazi, Smakaj ulazi, a Žilinski će izaći da bi Josip Pivarić ušao kod gostiju.

74‘ Žuti karton je sada dobio Omerović iz Osijeka, što je već ionako ljutu domaću publiku dodatno iznerviralo. Žuti i za Kačavendu zbog prekršaja, utakmica je, recimo to tako - izgubila konce...

image
VLADO KOS Cropix

72‘ Svi su na tribinama očekivali da će to biti drugi žuti karton, a onda se dogodio prevrat. Već je imao karton u ruci Kulušić, kada je Mariću odlučio oprostiti. Fioliću se pruža pomoć pored terena.

70‘ Marić je sada po licu udario igrača Osijeka, Dario Kulušić najprije razgovara s veznjakom Lokomotive, a onda mu ipak ne daje drugi žuti karton. Veliki razgovor imali su sada Kulušić i Marić, sudac mu je očito oprostio ovaj prekršaj.

68‘ Još jednom tuče Omerović, ide i to preko gola. Evo i prve promjene kod Osijeka, Živković je u igri umjesto Jugovića. Mijenja i Silvio Čabraja, Tuci ulazi umjesto Stojkovića.

66‘ Minute bez značajnijih događanja, zvižduci Kohorte i navijača Osijeka ponovno su prisutni na tribinama Gradskog vrta.

61‘ Veliki pritisak Osijeka, Bukvić i Omerović rade dar-mar obrani Lokomotive. Čavlina i njegovi suigrači su na mukama.

59‘ Još jedan pokušaj Bukvića, ide ovo pored gola. Domagoj Bukvić danas igra jako dobru utakmicu.

58‘ Dobar pokušaj Osijeka! Bukvić je došao do lopte nakon greške obrane gostiju, zarolao jednog igrača i uposlio Fiolića, Čavlina to brani i odbija u korner.

55‘ Špoljarić je dobio žuti karton, a kod Lokomotive ide promjena - Kulenović je u igri umjesto Goričana.

52‘ Dobar pokušaj Osijeka! Dobar pokušaj Fiolića s desne strane, nisko je to išlo, a lopta je završila nekoliko centimetara od stative.

image
VLADO KOS Cropix

49‘ Opet traje lagano opipavanje pulsa na početku nastavka, ne sumnjamo da će se utakmica razgoropaditi, kao što je bio slučaj u prvom dijelu.

46‘ Počinje drugi dio dvoboja u Gradskom vrtu. Nema promjena u odnosu na početne sastave.

POLUVRIJEME: 1:1 je u Gradskom vrtu. Rezultat dočarava stanje stvari, a s tribina se čuje: "Igrajte, ped**i!" Jasna je to poruka Kohorte izabranicima Bore Perkovića...

43‘ Žuti karton za Marija Jurčevića iz Osijeka. On nema problema sa suspenzijom i moći će igrati protiv Slaven Belupa u sljedećem kolu.

40‘ Vidjeli smo dva lijepa gola, obranjeni jedanaesterac i još nekoliko dobrih akcija, dakle - navijači mogu biti zadovoljni onim što se događa na terenu. Sada je Stojković iz slobodnjaka zaprijetio Malenici koji je uhvatio loptu.

36‘ Taman kad smo naveli da je utakmica malo spustila svoj tempo, dogodio se penal i obranjeni zicer Čavline. Sada je Marić dobio žuti karton, morat će propustiti dvoboj sa Šibenikom, kao i Stojković koji je javnu opomenu dobio kod jedanaesterca za Osijek.

image
VLADO KOS Cropix

33‘ Čavlina još jednom brani! Heroj Lokomotive skinuo je čisti zicer Mierezu! Jedan na jedan, nigdje nikoga okolo, ali Čavlina se snašao.

31‘ Nema pogotka! Čavlina brani udarac Špoljarića.

29‘ Kulušić ide pogledati situaciju na monitoru... I to je jedanaesterac! Žuti karton je dobio Stojković iz Lokomotive.

28‘ Pao je Jugović u kaznenom prostoru, čeka se pregled VAR-sobe, Kulušić ništa nije sudio. Bio je Jugović u kontaktu s igračem Lokomotive, bilo je i udarca po lijevoj nozi...

image
VLADO KOS Cropix

25‘ Malo je zastao tempo dvoboja nakon prvih 15 minuta. Stvari je razbuktao gol Aliyua, no čeka se neki sljedeći potez koji bi mogao usmjeriti utakmicu. Lokomotiva zasad ima čak 77 posto posjeda lopte.

22‘ GOOOOOL! Kakav pogodak Ibrahima Aliyua! Škaricama je pogodio napadač Lokomotive u Gradskom vrtu. Možda i najljepši gol sezone. Cipetić je nabacio s desne strane, Aliyu je najprije primirio loptu, a onda je škaricama poslao u kut Maleničinog gola.

16‘ Vrlo dobar početak utakmice, sada je Bukvić dobro ubacio s desne strane, skupio je to Čavlina bez većih problema.

13‘ Evo akcije Lokomotive! Stojković je sve dobro započeo kroz sredinu, stigla je lopta od Marića do Aliyua koji promašuje zicer za 1:1.

11‘ Nema brzog odgovora Lokomotive, kao da se nisu nadali brzom pogotku domaćih.

9‘ GOOOOOL! Osijek vodi, Ramon Mierez zabija! Evo vodstva za domaće. Sjajan ubačaj s desne strane Omerovića Mierez je glavom sproveo u mrežu, nakon 76 dana Osijek zabija u Gradskom vrtu.

image
VLADO KOS Cropix

8‘ Iz prvog kornera na utakmici, loptu koja je završila na drugoj stativi i dodavanjem Žapera, Bukvić puca u blok.

6‘ Nije loše domaći sastav ušao u utakmicu. Bijelo-plavi znaju da će njihov boravak na trećem mjestu i na europskoj poziciji završiti, ne uzmu li danas sva tri boda.

4‘ Dugo je Osijek bez pobjede, a danas kad mu fali jako puno igrača, dojam je kao da će do nje doći još teže. Lokomotiva se od početka postavila, reklo bi se, bez respekta.

1‘ Počinje utakmica u Osijeku!

>>> Stigli su sastavi za današnji dvoboj. Za Osijek je na klupi ostao Leovac pa bi poziciju lijevog beka trebao pokriti Bukvić. Kod Lokomotive se oporavio Bubanja koji je u prvih 11.


Na klupi Osijeka tek sedmorica, Barri sklonjen nakon što je na treningu ozlijedio dvojicu suigrača

Klupa Osijeka je, blago rečeno, tanka. Svega sedam igrača, dakle čak pet manje od dozvoljenog broja, našlo se još u zapisniku. A među njima tek jedno iskusno prvoligaško ime (Leovac), jedan 16-godišnjak (Živković), mladi Cvijanović koji se prvi puta od srpnja našao u kadru najbolje momčadi nakon operacije križnih ligamenata, Janjić i Bakić koji zajedno na prste mogu nabrojati HNL nastupe, a prvi puta se u zapisniku prvoligaške utakmice našlo i ime Nike Stanušića, inače braniča povučenog iz B momčadi. Prešutio je Borimir Perković s kakvim s problemima sve nosio prošli tjedan. Jutro pred utakmicu nije se znalo hoće li uopće igrati Barišić i Mierez. Stoper bijelo-plavih čitav je tjedan radio po posebnom programu dok je Argentinac inzistirao kod trenera na nastupu iako je imao problema s koljenom. Također zbog ozljede koljena iz konkurencije je ispao Nejašmić i neće ga biti iduća dva tjedna. Leovca je mučila viroza, no on je treneru rekao kako će pokušati pomoći koliko može. Istovremeno, Barri i Topčagić su se odlukom trenera našli izvan kadra. Španjolac je, inače, "briljirao" na jednom treningu prošli tjedan i teže ozlijedio dvojicu suigrača, Nejašmića i Miereza.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 22:44