DARKO TOMAS Cropix
ZAHUKTALI SE POSLOVI

VIDEO U Osijeku misle ozbiljno: Na Opus Arenu stiglo još jedno veliko pojačanje i to iz Dinama

Vratar je već peti nogometaš kojeg su na Opus Areni potpisali ovoga ljeta, ali ne i posljednji
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 29. lipanj 2024. 10:22

Nikola Čavlina u idućoj sezoni čuvat će vrata Osijeka. Nešto prije 10 sati klub je na društvenim mrežama objavio kratki video kojim je najavio potpis novog vratara koji je nedugo potom i službeno potvrđen. Istovremeno su iz Maksimira obznanili kako je Dinamo iskoristio pravo otkupa te obeštetio Lokomotivu, a nakon što je s Čavlinom potpisao višegodišnji ugovor proslijedio ga je na posudbu u Osijek do kraja sezone. U posudbu, doznajemo, nije ugrađena klauzula o otkupu, no Bijelo-plavi će navodno imati postotak od idućeg Čavlinina transfera.

- Posebno sam zahvalan sportskom direktoru Boti na ukazanom povjerenju. Izrazio je veliku želju da me dovede u Osijek, pričali smo dosta o svemu i na meni je bilo jedino da kažem – pristajem. Da, brzo sam se i rado odlučio za tu opciju - bile su prve riječi mladog vratara po dolasku među Bijelo-plave.

Zanimljivo, do prije samo godinu i pol dana njegov otac Silvije bio je trener Osijekovih golmana.

- Presretan sam što sam došao ovdje jer mi je i otac više puta ispričao sve najbolje o klubu i ljudima koji u njemu rade. Sada je na meni pokazati zašto sam ovdje i zbog čega je direktorov izbor pao na mene - dodao je.

Ambicije Osijeka u idućoj sezoni puno su veće nego u turbulentnoj prethodnoj, a to Čavlini odgovara.

- Sigurno svi zajedno želimo ove sezone ostvariti što veći uspjeh. Osobno ću za ovaj klub davati sve od sebe, pružiti svoj maksimum, kao što sam to činio i do sada u prethodnim klubovima i mislim da neće biti nikakvih problema. Ne sumnjam da ćemo imati što reći i pružiti na terenu i na domaćoj i na inozemnoj sceni.

Čavlina će tako sada za suigrače imati napadački tandem s kojim je u prošlosti često imao neugodna iskustva. S te strane bit će mu lakše. Naime, Ramon Mierez mu je zabio četiri pogotka, a Anton Matković dva.

- Obojica su odlični nogometaši, Anton je zaista veliki potencijal i odličan mladi igrač, a za Ramona mogu samo reći da je dokazana klasa. I ne samo oni, naravno. Momčad općenito dobro poznajem i veselim se što ćemo dalje ići zajedno - rekao je Čavlina ne krijući svoje prve impresije po dolasku u Osijek.

- Što tek reći za ovaj stadion? Opus Arena je nešto zaista posebno u Hrvatskoj, prava moderna nogometna arena i siguran sam da će navijačka atmosfera i dalje biti prava, a igrači se u takvom ozračju najljepše osjećaju - dodao je.

Čavlinin dolazak izvjesno će izazvati promjene u vratarskom kadru Osijeka jer za mjesto među vratnicama sada konkuriraju četvorica golmana, od čega su njih čak trojica aktualni reprezentativci u mlađim selekcijama. U idućih nekoliko dana rasplest će se status preostale trojice vratara u kadru - Marka Malenice (30), Franka Kolića (21) i Tina Sajka (20) - budući da je izvjesno kako neće svi ostati u svlačionici. Vjerojatno će barem jedan iduću sezonu provesti na posudbi kako bi imao kontinuitet nastupa umjesto sjedenja na klupi.

Nikola Čavlina postao je tako peti nogometaš kojeg su na Opus Areni potpisali ovoga ljeta, ali ne i posljednji. Prethodno su Bijelo-plavi u transferima doveli Marka Soldu za 400.000 eura s koliko su obeštetili Dinamo te Luku Jelenića, na posudbu do kraja sezone uz mogućnost otkupa po, kako nam je rečeno, "za Osijek prihvatljivim uvjetima" iz Palmeirasa je doveden Pedro Lima, a Nizozemac Ricuenio Kewal potpisao je nakon što mu je istekao ugovor s AZ Alkmaarom. Za vrijeme boravka u Austriji kadar bi mogao biti povećan za barem još jedno, a vjerojatno i dva imena.

Od ranije je poznato kako je riječ o igračima na ofenzivnim pozicijama, a u kuloarima se spominju već i imena. Jedno od njih je napadača Luzerna Kemala Ademija (28) koji je u prošlosti između ostalih klubova nosio dres Basela, Fenerbahçea (a turski klub je prije četiri godine njegov transfer platio 1,4 milijuna eura) i ruskog Khimkija koji bi bio back-up prvom strijelcu lige prošle sezone Ramonu Mierezu. Ademi, inače, već ima iskustva s Osijekom. U kvalifikacijama za Europsku ligu u sezoni 2020./21. u dresu Basela odigrao je pola sata protiv Bijelo-plavih u Gradskom vrtu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. lipanj 2024 11:05