Jose Boto

 MARIN FRANOV Cropix
PROMETNO NA OPUS ARENI

Više nije tajna tko će zamijeniti Miereza, Boto dao odgovor i za drugog napadača, spuštena rampa na odlaske

Napadač, desni bek i krilo tri su pozicije na kojima Bijelo-plavi traže igrače do kraja prijelaznog roka
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 26. kolovoz 2024. 15:58

Napadač, desni bek i krilo - tri su pozicije na kojima će do kraja prijelaznog roka Osijek primarno tražiti pojačanja. S igračima je, otkrio je sportski direktor Bijelo-plavih Jose Boto, sve dogovoreno, a sada je ostao onaj finalni dio, da se klubovi usuglase oko financijskih detalja transfera i završe posao.

Već neko vrijeme nije tajna kako je Mariborov najbolji strijelac Arnel Jakupović prvi izbor za nasljednika Ramona Miereza. Za napadača koji je prošlu sezonu zaključio s 19 golova, a svega jedan pogodak mu je nedostajao do titule prvog golgetera slovenske lige, dok je u aktualnoj već sedam puta tresao protivničke mreže, navodno je poslana ponuda "teška" milijun eura. Cifra nije zanemariva, pogotovo jer je Jakupović ušao u posljednju godinu ugovora.

image

Arnel Jakupović i Keita Kosugi

MAGNUS LEJHALL Tt News Agency Via Afp

Što se desnog beka tiče, igrač na toj poziciji ili će biti doveden na posudbu, ili će se tražiti netko bez odštete. Naime, taj igrač trebao bi biti prijelazno rješenje do povratka Renana Guedesa nakon ozljede.

- Rješenje danas za dva mjeseca može postati problem jer umjesto dva desna beka imat ćemo ih onda tri - objasnio je Boto.

Istovremeno, spuštena je rampa na odlaske, barem onih igrača koji su nositelji igre. Za Antona Matkovića odbijene su sve ponude, još početkom ljeta odaslan je negativan odgovor na milijunsku ponudu za Petra Pušića, a i ponude za Roka Jurišića također su odbijene. Bijelo-plave su u posljednjih nekoliko tjedana u transferima napustili Ramon Mierez i Andre Duarte, ugovori su sporazumno raskinuti s Marinom Prekodravcem i Kristijanom Lovrićem, a uskoro bi se trebala znati i sudbina Kristiana Fućka. Kako god, trener Federico Coppitelli više ne računa na njega, trenira odvojeno od momčadi i sada je samo pitanje kako će se situacija oko napadača Bijelo-plavih rasplesti. Odnosno, hoće li u pitanju biti posudba ili transfer.

image

Kristian Fućak

VLADO KOS Cropix

- Trener ima razloge. Igrač koji zbog ozljede nije igrao šest mjeseci nakon mjesec dana treninga pitao ga je "zašto ne igram". Podržavam trenera u njegovoj odluci i sad mu tražimo rješenje za nastavak karijere - odgovorio je sportski direktor Bijelo-plavih na pitanje zašto Fućka u sedam utakmica, koliko je Osijek odigrao od početka sezone, niti jednom nije bilo u zapisniku.

Darko Nejašmić nije na prodaju i pod cijenu da se s Osijekom ne dogovori oko nastavka suradnje. U Opus Areni će ga pokušati zadržati novim ugovorom, a čak i ako ga ne prihvati, čelnicima Bijelo-plavih prihvatljivije je da idućeg ljeta ode bez odštete.

Pušić uskoro dolazi na red

Uskoro bi se trebalo sjesti za stol i s Petrom Pušićem, koji je također u zadnjoj godini ugovora.

- Sretan je ovdje, jedan je od naših najvažnijih igrača. Ta tema tek će doći na red - otkrio je Boto.

19

golova daoi je lani najbolji Mariborov strijelac Arnel Jakupović

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:00