Zoran Zekić

 IVAN PERIC Cropix
TROJICA SU ZABILA

Zekić četiri svoja igrača posudio za veliki preokret: ‘Užas je to kada mi kažu - Spustio si ih u juniore!‘

‘Ovo je odličan početak, a od njih očekujem kada igraju za juniore da budu najbolji, a ne otežavajuća okolnost treneru‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 23. veljača 2024. 16:12

Kvintet Osijekovih tinejdžera iz kadra prve momčadi - Vrbanac, Mikolčić, Živković, Matković i Zahirović - pomogli su juniorima bijelo-plavih u prvenstvenom trijumfu protiv Varaždina nakon velikog preokreta s 0:2 u kojem su bili u 33. minuti utakmice na konačnih 3:2 iako su skoro pola sata na terenu bili s igračem manje. Zabili su Živković, Zahirović i Mikolčić, dok je Vrbanac isključen u 65. minuti.

- To je normalan put, da su s nama u trenažnom procesu, ali time nitko ne isključuje mogućnost da neće igrati i za juniore. I zbog ritma i zbog konstante. Ovo je odličan početak, a od njih očekujem kada igraju za juniore da budu najbolji, a ne otežavajuća okolonost treneru i svojoj momčadi. Kada mi kažu: "Spustio si ih u juniore!", to mi je užas. Nisam ja njih spustio u juniore nego su oni podignuti u seniore. Kada budem vidio da je na nekoj utakmici juniora netko od njih najbolji onda će vjerojatno već u idućoj utakmici najbolje momčadi zaigrati od prve minute. Oni su s nama stalno u procesu, a koliku će minutažu dobiti ovisi o njima - kaže trener bijelo-plavih Zoran Zekić.

Šimun Mikolčić, uz braniča Vrbanca, ove sezone još nije dobio priliku u prvenstvu. U kakvom je statusu mladi veznjak?

- Dobar je na treninzima, ali ima jedno razdoblje iza sebe u Širokom gdje praktično nije igrao ništa iako je prije toga imao jako dobru sezonu u cibaliji u drugoj ligi - odgovorio je Zekić.

Linker
25. srpanj 2024 11:33