VLADO KOS/Cropix
MORA RASPOREDITI SNAGE

Zekić najavio promjene u sastavu: ‘Utakmica je puna zamki. Obaveza je proći, a sve drugo bila bi blamaža‘

Bijelo-plavi su već u ponedjeljak ujutro krenuli put Karlovca
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 30. listopad 2023. 14:52

Nogometaši Osijeka krenuli su u ponedjeljak ujutro put Karlovca gdje će protiv istoimenog trećeligaša tražiti prolaz među osam najboljih momčadi u Kupu.

- Sve je jasno. Ovo je utakmica puna zamki. Kada igraš protiv momčadi kao što je Karlovac, a pritom govorim o rangu natjecanja u kojem igraju, obaveza je proći. Sve drugo bila bi blamaža da ne kažem neku grublju riječ. Moramo biti spremni odabrati pravih 11 koji su spremni odigrati utakmicu s eneregijom, pameću i kvalitetom - najavio je kup dvoboj trener bijelo-plavih Zoran Zekić.

Promjena u momčadi će u odnosu na prošle utakmice svakako biti. Utakmica protiv Karlovca dolazi tri dana nakon prvenstvenog ogleda protiv Istre i četiri dana uoči HNL dvoboja protiv Gorice zbog čega će Zekić morati rasporediti snage. Doduše, rotacija je kraća za dva imena nakon što su Caktaš zbog bolnih leđa i Fiolić zbog tetive ispali iz kombinacija i upitno je hoće li biti spremni do vikenda.

- Bit će promjena... Svi igrači smatraju da su najbolji i to trebaju pokazati u Karlovcu. Ne pričom nego djelom - poslao je trener Osijeka poruku svojim igračima.

A bit će to i susret bivših suigrača, Zoran Zekić i Igor Pamić svlačionicu Gradskog vrta dijelili su jednu sezonu (1995./96.). U toj sezoni je Pamić sa 17 prvenstvenih golova bio i najbolji strijelac bijelo-plavih.

- Dobro poznajem Igora, nekad smo bili i suigrači. Brzo je prošlo tih 30-ak godina kako smo igrali zajedno. Kao trener je pragmatičan, taktički dobar. Gledao sam ih, imaju prema naprijed dosta brze igrače i moramo na to sve biti spremni.

Karlovac u momčadi ima igrače s ozbiljnim prvoligaškim iskustvom, među njima i igrače koje je Zekić nekoć vodio. Dovoljno je razloga da nogometaši Osijeka idući susret ne shvate olako.

- Paracki je bio kapetan kod mene u Slaven Belupu, odličan dečko, odličan profesionalac koji još uvijek na visokom nivou igra nogomet. Pamić ima i sad u hrvatskoj jedan od boljih prekida, a Matavž ima iskustvo iz Istre... Ne smijemo shvatiti ovu utakmicu "lako ćemo" jer danas protiv nikoga nije lako. Protivnik će biti motiviran i mi moramo biti na tom tragu - kazao je Zekić.

Dobio je Osijek dan nakon Zekićevog dolaska dobru opomenu, srećom u prijateljskoj utakmici protiv drugoligaša Vukovara, kako ne smije biti opuštanja.

- Puno je takvih primjera bilo u nogometu. U autobusu na putu do Karlovca ćemo o tome malo popričati, odraditi trening, napraviti konačni dogovor i sutra u boj.

Kapetan bijelo-plavih Vedran Jugović utakmicu u Karlovcu najavio je i kao najbitniju u ciklusu koji slijedi Osijeku do iduće prvenstvene stanke. A u samo 11 dana Osijek će odigrati četiri utakmice - kup u Karlovcu te prvenstvene dvoboje protiv Gorice, Hajduka i Lokomotive.

- U ovom ciklusu ovo nam je i najbitnija utakmica jer Kup često zna poremetiti sve ono dobro što si napravio u prvenstvu. Ne čeka nas lagana utakmica u Karlovcu, ali u dobroj smo formi, na kraju krajeva mi smo prvoligaši, mi smo klub koji ima renome i ambicije i maksimalno smo koncentrirani ona prolazak dalje - poručio je Jugović.

Mogući sastav Osijeka za Karlovac:

Barešić - Guedes, Manev, Bralić, Drambajev - Brlek, Jugović - Pušić, Garmaš, Lovrić - Mierez

Klupa: Malenica, Gržan, Duarte, Mkrtčjan, Zebec, Nejašmić, Omerović, Bukvić, Hiroš, nedostaju: Caktaš, Fiolić, Fućak (ozlijeđeni)

Linker
23. travanj 2024 06:32