VLADO KOS Cropix
U NAJAVI VELIKE PROMJENE

Zekić nakon Hajduka: ‘Moramo promijeniti krvnu sliku svega. Nisam došao da budem vatrogasac...‘

Bijelo-plavi protiv Lokomotive traže prekid niza od dva uzastopna poraza
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 10. studeni 2023. 12:27

Poraz od Hajduka, zapravo način na koji su nogometaši Osijeka odigrali prvo poluvrijeme, ostavio je traga. Tri dana kasnije Bijelo-plavi će se pokušati izvaditi protiv Lokomotive, a Zoran Zekić najavio je kako će dosta toga mijenjati, nešto prinudno, nešto taktički.

- Iskreno, ja sam se nadao da danas nećemo ni imati press konferenciju jer imate puno pitanja, a ja nemam baš odgovora. Neki igrači neće ni danas trenirati pripremat ćemo se s ovime što imamo. Promjena će svakako biti, nešto uzrokovano igrom protiv Hajduka, nešto umorom, nešto zamislima koje imamo. Popričali smo o ovim stvarima koje smo radili loše protiv Hajduka, to smo već i na poluvremenu utakmice prokomentirali, nadam se da ćemo protiv Lokomotive biti pametniji i da ono o čemu pričamo pokazujemo na terenu. Imamo previše utakmica, previše pričamo, a premalo radimo.

Lokomotiva je pred vratima, a poraz od Hajduka još uvijek je tema. Iako je Osijek na početku jednog procesa istovremeno se ne smiju zanemariti ni rezultati.

- Ispričao sam se zbog naše igre prvo poluvrijeme. Iz ovoga sam grada, bio je pun stadion i naravno da mi ne može biti drago kako smo odigrali. To što nije ispalo onako kako smo pripremali naravno da je moja greška i ne treba od toga bježati. Isto tako neću se previše zamarati komentarima. Ja nisam ovdje došao biti trener mjesec ili dva, mi ovdje imamo nemogućeg posla i to ne za jedan ili dva prijelazna roka. Mi moramo promijeniti krvnu sliku svega, moramo staviti igrače iz naše škole nogometa što je više moguće, pojačati se na pozicijama na kojima to treba, moramo biti brža i motoričnija momčad, a to nije posao za jedan dan. Naravno da je u svemu bitan i rezultat, ne tražim u svemu alibi. Treba se napraviti najbolje što se može u datom trenutku, nisam došao ovdje da budem vatrogasac nego da napravim ozbiljan posao. To sam već pokazao da mogu i znam i s podrškom ljudi u klubu to će tako biti - kazao je Zekić.

Promjena krvne slike momčadi trajat će neko vrijeme, no u ovom trenutku primarno je promijeniti trend negativnog rezultata. A Osijek je u nizu od dva prvenstvena poraza u kojima nije zabio gol.

- Imam šest utakmica i isto toliko treninga, neke karakteristike svojih igrača nisam ni upoznao do kraja. Ja malo vremena imam i puno razgovaram s igračima. Neke pokušavam podići i to ću, siguran sam, napraviti. Otkako sam došao ja stalno pričam o problemima u momčadi. Počet ću tražiti detalje koji su najbolji i to pokušati iskoristiti na najbolji mogući način. Od kukanja i plakanja samo odeš u negativu... Uzalud meni pričati kada sve ovisi o našoj prezentaciji. Ničija želja da mi stojimo protiv Hajduka onako kako smo stali. Naravno da nam je svima želja budemo efikasniji, da budemo što kompaktniji, da u tim linijama ne gubimo loptu. Nije lagan trenutak ni za momčad ni za mene, ali to je život. Često puta nije bilo lako pa smo se iz toga izvukli. Ja sam svjestan svega i ne bježim od ničega, radimo puno i vrlo brzo ćemo biti momčad kakva Osijek treba biti - kazao je Zekić koji je o idućem protivniku govorio u superlativima.

- Imaju plan i program od škole nogometa pa na dalje, svake godine ubacuju po dva-tri mlada igrača. Nemaju kompleks, igraju hrabro, igraju okomito, nemaju veliko opterećenje, iskusniju igrači su prava potpora mlađima. Imaju puno dobrih stvari. Ne znaš jesu li opasniji u tranziciji ili kombinatorici. Jednostavno odlično posložena momčad s dosta brzih igrača - zaključio je.

Linker
25. studeni 2023 09:25