Zoran Zekić i Dinko Jeličić

 IVAN PERIC Cropix
IZJAVE TRENERA

Zekić napokon s osmijehom na licu: ‘Ramon je zlata vrijedan, Pušić raste, a kako Nejašmić igra, presretan sam!‘

‘Dojma smo da smo dosta olakšali Osijeku samim ulaskom u drugo poluvrijeme‘, kaže Dinko Jeličić
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. veljača 2024. 18:27

Bila je ovo utakmica koja je trebala Bijelo-plavima nakon loše predstave prošlog vikenda u Puli. Osijek je u 23. kolu HNL-a s 3:0 slavio protiv Gorice, koja je po prikazanom mogla i teže stradati.

- Nakon Pule je bio turbulentan tjedan, ali dosta iskren. Na kraju smo imali sve dijametralno suprotno, i dobru energiju i dobru trku. Uživao sam u igri svoje momčadi i što reći drugo nego daj Bože što više ovakvih dana i da ovakve utakmice ponavljamo u kontinuitetu. Bilo je dosta dobro, imali smo još puno izlazaka koje smo mogli i bolje završiti, ali ne treba tražiti loše u ovom trenutku, u ponedjeljak je novi trening, u petak utakmica. Zaista je sve u glavi, ja ponavljam da mi dobro radimo, stvar je samo pristupa - prokomentirao je nakon utakmice Zoran Zekić.

Nije imao trener Osijeka lošeg dijela momčadi, ali trojica igrača su napravili razliku.

- Ramon nam je zlata vrijedan, Pušić raste, a to kako Nejašmić igra, zaista sam presretan.

Debitirao je i Andrej Mićić.

- Iznimna mi je čast i ljepota jer znam što je meni značilo kada sam debitirao za Osijek.

Nije lako Dinku Jeličiću, Gorica je izgubila i šestu uzastopnu ligašku utakmicu, a poraz u Osijeku mogao je samo biti i teži.

- Dojma smo da smo dosta olakšali Osijeku samim ulaskom u drugo poluvrijeme, a onda i reakcijom kod prvog gola. Ako Osijek odigra šest dodavanja unutar 16 metara, a naših je devet igrača u kaznenom prostoru, to je stvar reakcije. Naš niz se nastavlja i produbljuje se kriza. S druge strane, Osijek je dobio vjetar u leđa, a mi ostajemo s našim problemima i našom mukom - prva je reakcija trenera Gorice.

Njegova momčad bila je podređena od starta utakmice, ali čak i u takvom položaju imala je prilike za pogodak.

- Isprovocirali smo dobar broj situacija da usmjerimo utakmicu u drugom smjeru i stavimo Osijek u nervozu. Imamo fazu zamrzavanja u datom trenutku koja nas košta velikog broja bodova. Nakon drugog gola Osijek je dobio krila, a mi smo potonuli i na kraju smo još dobro prošli.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 11:29