Zoran Zekić

 VLADO KOS Cropix
SVOJE SU ODIGRALI

Zekić otpisao dvojicu: Jednog je hvalio Bjelica, od drugog su se očekivale velike stvari, a nije dao baš ništa

Pogledajte tko se sve našao na Zekićevom popisu su za drugi dio priprema
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. siječanj 2024. 13:42

Zoran Zekić na završnicu priprema u Novigrad poveo je 30 igrača, a vijest nije tko se našao u autobusu za Istru nego koga nema. Na popisu putnika nisu Amer Hiroš i Denis Garmaš na koje se ne računa u nastavku sezone, a s obzirom da su obojica u posljednjoj godini ugovora izvjesno je i kako su odigrali svoje za Osijek. Hiroš će potpisati sporazumni raskid suradnje, a isti rasplet vjerojatan je i s Garmašom.

Hiroš je među Bijelo-plave došao u ljeto 2021. iz BiH prvoligaša Mladosti Kakanj.

- Ima dosta karakteristika mene kao igrača i zato mi se i svidio. Možda je i malo bolji nego ja... Voli driblat, voli zabiti, zna podvaliti loptu, pravi "hakler". Donijet će nam kvalitet u zadnjoj trećini - nahvalio ga je tada Nenad Bjelica koji je u Osijeku obnašao dužnosti trenera i sportskog direktora.

image

Amer Hiroš

IVAN PERIC Cropix

Odigrao je 48 utakmica za Osijek (od čega 34 pod Bjelicom te 14 pod četvoricom trenera koji su uslijedili kasnije) u kojima je zabio dva gola i upisao isto toliko asistencija. Proljetos je poslan na posudbu u Šibenik u čijem se dresu jednom upisao u strijelce, i to zanimljivo baš protiv Osijeka iz kaznenog udarca, a prošle jeseni je na terenu ukupno skupio 110 minuta raspoređenih u osam utakmica. Posljednju je odigrao još početkom studenog.

Da za Denisa Garmaša nema mjesta u Osijeku odavno je bilo jasno. Naime, od povratka na klupu bijelo-plavih Zoran Zekić koristio je 24 igrača. Neke više, neke manje, a samo su trojica iz rostera ostali bez minute na terenu. Dvojica su rezervni vratari, Barešić i mladi Sajko, a jedini igrač u polju kojeg Zekić poslao na teren bio je Garmaš. Očekivalo se puno od Ukrajinca, uostalom u nogama je imao 361 utakmica za kijevski Dynamo od čega 88 europskih, 31 nastup za reprezentaciju, dva odigrana Europska prvenstva... A Osijek od njega nije dobio baš ništa. Garmaš baš ničim nije opravdao svoju reputaciju.

- Riječ je o ikoni Dinamo Kijeva, igraču bogatog iskustva koji je u karijeri igrao značajne utakmice i osvajao trofeje. Sigurni smo da će unaprijediti našu igru i dodatno pojačati kvalitetu momčadi - predstavio ga je ljetos tadašnji sportski direktor bijelo-plavih Ivica Kulešević.

image

Denis Garmaš

VLADO KOS Cropix

To se, međutim, a te najave ni izbliza obistinile. U tri mjeseca koliko je proveo u Osijeku njegovog doprinosa nije bilo, svoj opus na Opus Areni sveo je na tri utakmice, bez gola i bez asistencije. Ljetos je, a nakon što ga je Mircea Lucescu odstranio iz najbolje momčadi Dynama, trenirao s U19 ekipom i na Opus Arenu došao fizički posve nespreman. Stjepan Tomas ga je svejedno koristio odmah po dolasku, a ta tri nastupa (od čega su dva bila od prve minute) koja je zabilježio nedugo po dolasku među Bijelo-plave ostala su mu na koncu i jedina.

Inače, na Zekićevom popisu su za drugi dio priprema su vratari Malenica, Sajko i Kolić, potom Duarte, Vrbanac, Mkrtčjan, Nejašmić, Jugović, Fućak, Caktaš, Mierez, Gržan, Prekodravac, Jurišić, Brlek, Živković, Bralić, Matković, Zebec, Omerović, Branšteter, Bukvić, Baković, Zahirović, Guedes, Babić, Lovrić, Drambajev, Pušić i Mikolčić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 11:08