Zoran Zekić

 IVAN PERIC Cropix
KOREKCIJE U MOMČADI

Zekić ponovno mora rješavati obrambenu križaljku, a ne bi bilo iznenađujuće da prinova debitira od prve minute

Bijelo-plavi su u Puli bez pobjede ostali na prethodna tri gostovanja
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 08. veljača 2024. 22:57

Osijek je u pozitivnom nizu, najduljem otkako je Zoran Zekić na klupi. Bijelo-plavi, naime, za poraz ne znaju u posljednjih pet HNL ogleda, još otkako su nesretno izgubili protiv Dinama U Maksimiru (1:2). A tu pozitivnu seriju žele nastaviti protiv Istre na Aldu Drosini, gdje prethodne dvije godine redovno ostavljaju bodove.

Ništa se ne prepušta slučaju, nogometaši Osijeka put Pule krenut će već u petak, ali odmah u ranim jutarnjim satima. U autobusu neće biti tek Slavka Bralića, koji će idući prvenstveni ogled morati pauzirati zbog žutih kartona. To će svakako izazvati korekcije u zadnjoj liniji Osječana, no kakve ostaje za vidjeti. Vjerojatno će Andre Duarte u trećoj prvenstvenoj utakmici u drugom dijelu sezone dobiti i trećeg partnera u zadnjoj liniji.

Puno iznenađenja

Naime, tijekom priprema je kao startni stoperski par uigravan dvojac čiji su ugovori ove zime otkupljeni - Duarte i Mkrtčjan. Međutim, odmah u prvoj utakmici u nastavku sezone Armenac se našao na klupi, a na mjestu stopera uskočio je Petar Brlek. Utakmica protiv Hajduka donijela je novu promjenu u zadnjoj liniji, pa su tandem braniča činili Duarte i Bralić. Armenac, pak, u 2024. još nije dobio niti jedne službene minute na terenu, ali to bi se na Aldu Drosini moglo promijeniti.

image

Slavko Bralić

VLADO KOS Cropix

Istovremeno, brojnost Osijekove ekspedicije koja će otputovati za Istru pojačat će novopridošli Ladislav Almasi. Izvjesno je kako će u Puli novi napadač u momčadi Zorana Zekića i debitirati, a nećemo se iznenaditi ako se njegovo ime nađe i među osječkim starterima.

- Dva mjeseca me nije bilo zbog ozljede gležnja i strpljivo sam čekao povratak na teren. No, ti su problemi sada već daleko iza mene, osjećam se jako dobro i želim se stručnom stožeru, suigračima i navijačima Osijeka pokazati u najboljem izdanju. Očekujem da ću se izboriti za svoj status, zabijati golove i, dakako, pridonijeti što boljim rezultatima i uspjesima naše momčadi - poručio je Almasi za Osijekove službene stranice prilikom potpisa ugovora.

image

Ladislav Almasi

NK Osijek

Podsjetimo, prethodne dvije ovosezonske utakmice Osijeka i Istre donijele su pregršt uzbuđenja. Zanimljivo je kako je Istra skoro polovinu svojih prvenstvenih golova ove sezone, čak 5 od 11, zabila baš protiv Osijeka. Ljetos je u onoj ludoj utakmici u Puli, gdje su Bijelo-plavi sve do 84. minute vodili 4:2, a onda uspjeli prokockati pobjedu, Istra četiri puta zatresla mrežu momčadi s Opus Arene (doduše, dva puta su to sami napravili igrači Osijeka u razmaku od svega šest minuta), dok će se utakmica u Osijeku pamtiti po hat-tricku Vedrana Jugovića nakon što je iskusni veznjak u igru ušao u drugom poluvremenu.

Bijelo-plavi su, inače, u Puli bez pobjede na prethodna tri gostovanja. U tom su vremenu doživjeli dva minimalna poraza uz već opjevani remi na početku aktualne sezone.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 06:31