SPADA/LAPRESSE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Spada/lapresse/shutterstock Editorial/profimedia
NOVI TRENER NE GUBI VRIJEME

Žestok režim u Osijeku: Uoči utakmice isti dan ujutro održan i trening. Istovremeno, momčad se žali na ozljede

U aktualnom prijelaznom roku dovedena su šestorica igrača, a na toj brojci vjerojatno se neće ostati
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 08. srpanj 2024. 12:25

Trener bijelo-plavih nogometaša Federico Coppitelli ne gubi vrijeme. Iako je u 17 sati Osijeku slijedila provjera protiv mađarskog Nyiregyhaza Spartacusa, u nedjelju u prijepodnevnim satima svejedno je odrađen trening.

Naravno, zbog utakmice koja je bila na rasporedu nekoliko sati kasnije intenzitetom ipak lakšim nego što je to bilo uobičajeno posljednjih dana.

Slobodan dan

A kako to već i inače biva za vrijeme priprema, zbog sitnijih ozljeda nisu svi u programu. Pedro Lima, koji je zbog problema s kvadricepsom posljednjih nekoliko dana, praktično od dolaska Bijelo-plavih u Bad Kleinkirchheim, radio odvojeno od suigrača, postupno podiže intenzitet treninga. Dio vježbi, izuzev pucačkih treninga, posljednja dva dana odrađuje s ostatkom momčadi, a od idućeg tjedna trebao bi biti u punom trenažnom procesu.

Istovremeno, nedjeljni trening prije vremena je završio za Antuna Matkovića jer se požalio na bol u aduktoru, Ivan Cvijanović je zbog boli u koljenu, koji je posljedica sudara nogama kojeg je dan ranije imao sa suigračem, sam trčao krugove dok je ostatak momčadi uvježbavao taktičke segmente, a Dominik Babić ostao je raditi u hotelskom fitnessu zbog bolne potkoljenice. Srećom pa niti jedna od tih ozljeda nije zabrinjavajuća i neće zahtijevati dulji vremenski period oporavka izvan terena. Naravno, Lima, Matković, Babić i Cvijanović nisu se našli u konkurenciji za poslijepodnevnu utakmicu protiv novog mađarskog prvoligaša.

U ponedjeljak je, pak, Federico Coppitelli nogometašima Osijeka dao slobodan dan u kojem će se organizirati team building i vjerojatno će, ako ne već svi, a onda većina igrača koje trenutno muče ozljede u utorak moći nastaviti normalno trenirati u posljednjem tjednu boravka Bijelo-plavih u Austriji.

Zamisli trenera Coppitellija se naziru, kao i momčad koja bi trebala biti udarna, a nije isključeno ni da će u nadolazećem razdoblju možda biti i novina u kadru. U aktualnom prijelaznom roku Osijek je doveo šestoricu igrača, a na toj brojci vjerojatno se neće ostati, budući da je sportski direktor Jose Boto ostavio otvorenim mogućnost još ponekog potpisa do završetka prijelaznog roka.

Veliki izazov

Konkretno, nije isključeno jačanje konkurencije na stoperskim pozicijama, a na kojima trenutno uz iskusnije Andrea Duartea, Luku Jelenića i Stjopu Mkrtčjana konkuriraju još 19-godišnji Krešimir Vrbanac i tek odnedavno 17-godišnji Ivano Kolarik, koji prolazi svoje prve pripreme sa seniorskom momčadi. Duga je sezona, bit će i ozljeda i kartona, a pogotovo će zahtjevan biti njezin početak. U kolovozu Osječane čekaju europski izazovi, naravno pod preduvjetom da prethodno u srpnju odrade posao protiv pobjednika dvoboja litavskog Šiauliaija i estonske Levadije, u kojem su favoriti, te još pet prvenstvenih ogleda, od kojih su čak tri derbija i u kojima će čitava momčad biti na velikom izazovu, a u tom ritmu će svaki igrač iz rostera morati dati svoj puni doprinos.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. rujan 2024 22:24