Filip Krovinović u Gradskom vrtu

 MARKO MRKONJIC/CROPIX
ŠEF SUDACA

‘Znate li zašto se Jović predomislio kod penala? Otkrit ću vam što mu je rekao Krovinović...‘

‘Nakon lošeg prvog, drugo poluvrijeme bilo je bez greške. On je i dalje najbolji u Hrvatskoj!‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. travanj 2022. 15:35

Na temu suđenja na derbiju Osijek - Hajduk i o odlukama Frana Jovića, nazvali smo predsjednika Komisije nogometnih sudaca HNS-a Brunu Marića. Da nam je svoje viđenje događaja u Gradskom vrtu.

"Fran Jović je imao jedno loše poluvrijeme u kojem je donio pogrešne odluke. Donio je pogrešnu odluku o kaznenom udarcu nad Krovinovićem, te pogrešnu kad se radilo o simuliranju Lovrića. U prvoj situaciji je on sam zvao VAR jer mu je Krovinović kazao da je jedanaesterac 'tanak', a u drugoj situaciji je njega zvao VAR jer nije bilo simuliranja. Ne vidim razlog da se toliko apostrofira suđenje kad su sve odluke koje su na kraju donešene bile ispravne", kazao nam je Marić.

Znači li to da je ispravna odluka i ona kad je poništio svoju odluku kod dosuđenoj jedanaesterca za Hajduk, nakon što je po nozi udaren Krovinović?

"Ne želimo da se sude takvi 'lagani' jedanaesterci. A osobito jer je Krovinović sam kazao da nije bio jedanaesterac. Sve odluke koje je donio sudački tim su ispravne! Ne čini sudački tim samo Fran Jović, nego svi suci. Nakon tog lošeg prvog poluvremena, drugo poluvrijeme suca Jovića je bilo bez pogreške. Fran Jović je i dalje najbolji sudac u Hrvatskoj. Svakome pa i najboljem se može dogoditi loše poluvrijeme", zaključio je Marić.

image

Bruno Marić je za SN analizirao suđenje u derbiju

Damir Krajac/Cropix

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 16:09