Kristijan Lovrić

 VLADO KOS Cropix
SERIJA PEHOVA

Zvijezda Osijeka danas ide na operaciju i vraća se tek sljedeće godine? Još nije odigrao cijelu utakmicu

Opet je radno u Gradskom vrtu, ali Poms nema kompletan kadar na raspolaganju
Piše: Gradimir DjukarićObjavljeno: 22. rujan 2022. 06:05

Ponovno u Gradskom vrtu vlada radna atmosfera. Pripreme za prvu iduću prvenstvenu utakmicu koja slijedi za desetak dana, protiv Lokomotive pred svojim navijačima, a u kojoj Bijelo-plavi žele nastaviti s pozitivnim rezultatskim trendom (u posljednje četiri utakmice osvojili su 10 od mogućih 12 bodova te prvi puta ove sezone vezali dvije uzastopne pobjede) i službeno su počele.

Dodatni dani

Nakon tri dana predaha, a za jedan nagradni dan odmora više, igrači su se izborili trijumfom na gostovanju u Gorici, trener Osijeka Rene Poms u srijedu je okupio momčad na pomoćnom terenu. Doduše, u okrnjenom sastavu. Na treningu nije bilo sedmorice igrača koji su dobili pozive u reprezentativne vrste, no kadar bi se do kraja tjedna trebao omasoviti. Mihael Žaper i Darko Nejašmić nakon nastupa za U-23 reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Katara dobili su dodatna dva slobodna dana i u trenažni proces vratit će se u petak, dan uoči utakmice protiv Širokog Brijega na tradicionalnom Memorijalu Blago Zadro u Vukovaru. Žaper je, inače, u ogledu protiv domaćina skorašnjeg Svjetskog prvenstva kao kapetan predvodio U-23 selekciju Hrvatske i odigrao čitavu utakmicu, dok je Nejašmić na terenu proveo 60 minuta.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

Poms također na treningu nema ni Kristijana Lovrića i to već dulje vremena. A neće ga imati na dispoziciji još neko vrijeme. Možda i do kraja polusezone. Krilni napadač će kronične probleme s trbušnim zidom, koji su ga izbacili iz tračnica i nisu mu dozvoljavali kontinuitet treninga, a kamoli utakmica, u četvrtak ujutro riješiti operativnim zahvatom. Operacija će biti obavljena u osječkoj bolnici, a predviđeno vrijeme oporavka nakon kirurškog zahvata je oko mjesec dana.

Mali izgledi

To znači kako će se nakon tog vremena Lovrić opet priključiti suigračima na treninzima, no malo je vjerojatno kako će zaigrati do konca polusezone, koja za momčad iz Gradskog vrta završava već 12. studenoga gostovanjem na Šubićevcu. Izvjesnije je ipak da u Osijeku neće riskirati s igračem čiji su transfer prošle zime platili 2,25 milijuna eura i žuriti s njegovim moguće prijevremenim povratkom na travnjak koliko god ga “vukla” lopta, nego će vjerojatnije pričekati iduću godinu i drugi dio sezone kada bude posve spreman.

Poms ga nije imao

Lovrić je, inače, ove sezone odigrao svega 177 minuta i to raspoređenih u četiri od ukupno 12 utakmica koliko su ih Bijelo-plavi u aktualnoj natjecateljskoj godini odigrali u svim natjecanjima. Niti jednu od početka do kraja.

Otkako je Rene Poms na klupi Bijelo-plavih još nije “osjetio” teren. Zadnje minute dobio je još protiv Dinama na Maksimiru kada je ušao s klupe i vratio se na nju prije kraja dvoboja. Posljednje dvije prvenstvene utakmice, protiv Rijeke i Gorice, nije se ni našao u zapisniku, ali tada je već bilo odlučeno kako će ići “pod nož”, te operativnim zahvatom konačno otkloniti zdravstvene tegobe koje se prethodno nisu uspjele zaliječiti konvencionalnim liječenjem. Posljedično, Lovrić se ove sezone još nije upisao u strijelce...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:33