Radomir Đalović

 VLADO KOS Cropix
SVE JE OBJASNIO

Je li Đalović prepustio klupu omiljenom junaku iz Alana Forda? ‘Tko pobijedi zadržat će niz nepobjedivosti‘

Trener Rijeke je najavio veliki Jadranski derbi koji se igra u nedjelju na Rujevici
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 27. rujan 2024. 14:38

Uoči jadranskog derbija Rijeke i Hajduka u 8. kolu SuperSport HNL-a na Rujevici (nedjelja u 20 sati), pred medije je izišao trener Rijeke Radomir Đalović. Na tom susretu odlučivat će se i o prvom mjestu na tablici. U međusobni okršaj Riječani i Splićani ulaze bodovno poravnati, ali je sastav s Rujevice na čelu zbog bolje ukupne gol razlike. Treći Dinamo zaostaje četiri boda.

- Moja momčad je trenirala dobro, nemamo nekih većih problema. Vidjet ćemo što će biti u preostala dva treninga. Jadranski derbi je izuzetno važna utakmica za nas, ali i utakmica koja ništa neće riješiti, koja nosi tri boda kao što je nosila i prethodna utakmica protiv Šibenika. Maksimalno smo koncentrirani i uz pomoć svojih navijača dat ćemo sve od sebe da, iako je tek osmo kolo, ostanemo na poziciji na kojoj smo sada - rekao je Đalović, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Crnogorski stručnjak naglasio je kako nije momčad posebno pripremao za Hajduk, a pričao je i o pritisku igranja derbija.

- Ponekad je i pritisak dobar. Moji igrači su i prije igrali ovakve utakmice, i prošle sezone. Što se tiče pripreme napravit ćemo sve kao i svaku utakmicu, ali očekujem od njih jedan veći impuls s obzirom da nam dolazi momčad koja je također prva na tablici, da imaju dobrog trenera i iskusne igrače poput Rakitića, Krovinovića, Livaje, Uremovića... Vjerujem da će to mojim igračima biti dodatni motiv pred punim stadionom - naglasio je Đalović.

Očekujete li Hajduk u izdanju kao u Maksimiru, u kojem je bio u srednjem ili niskom bloku?

- Gledali smo tu utakmicu. Dinamo je na kraju imao nekoliko prilika za izjednačenje. Dinamu je ta utakmica stigla nakon reprezentativne pauze tijekom koje neki igrači nisu bili s momčadi. Hajduk se odlično predstavio, izgledao je kompaktno, kao momčad. Kako god da izađu, mi ćemo biti spremni. I ako nas napadnu, i ako budu u srednjem bloku, bit ćemo spremni - najavio je Đalović.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Hajduk nije toliko uvjerljiv koliko bi tablica dala sugerirati?

– Tablica je najbitnija. Kako je rekao jedan moj trener, kada napraviš na kraju sezone završni račun točno si tamo na tablici gdje zaslužuješ biti. Hajduk s novim trenerom mi više djeluje kao momčad u odnosu na prošlu ili pretprošlu sezonu - rekao je Đalović.

Hajduk je često opasan iz dugih lopte preko zadnje linije, Rakitićevih dijagonala?

- Rakitić je klasan igrač, odigrava puno dugih lopti na Livaju i na svoje napadače, ali pokušat ćemo mu onemogućiti te stvari, da bude što manje prostora za njega i ostale igrače Hajduka prema naprijed - apostrofirao je Đalović.

- Tko pobjedi zadržat će niz nepobjedivosti, to će mnogo značiti za iduće utakmice. Nadam se da ćemo to biti mi i da ćemo ostati na mjestu na kojem smo sada - poželio je Đaković.

image

Amer Gojak

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Uz trenera je susret najavio i igrač Amer Gojak.

– Spremni smo i svi znamo što derbi znači ovom klubu i našim navijačima. Dat ćemo maksimum da tri boda ostanu na Rujevici i da obradujemo naše navijače. Nisam dugo igrao, ali trenirao sam dodatno kako bih ostao u formi. Nedostaje mi utakmica, ali dižem se i spreman dočekujem derbi - rekao je Gojak.,

Govorio je Gojak o svojim iskustvima u derbijima s Hajdukom.

- Uvijek je protiv njih bila teška utakmica. Nije bilo lijepe igre, takve utakmice se ne igraju nego pobjeđuju. Sigurno će biti "fight", ali spremni smo na sve - najavio je Gojak.

O iskustvima jadranskog derbija je govorio i Đalović.

- Imam dobrih iskustava, imaju ih i naši prošlosezonski igrači. Imali smo tada tri pobjede. Napravit ćemo sve da to ponovimo - rekao je trener Rijeke.

Utakmice Rijeke s Hajdukom su nekako pod još većim nabojom nego one s Dinamom?

- Slažem se, znači nam puno podrška naših navijača koji su nam 12. igrač, vjetar u leđa. Nadam se da će takav ambijent biti i u nedjelju, da će nas podržati svih 90 minuta i da ćemo zajedno slaviti - poželio je Gojak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 14:38