Gennaro Gattuso

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
PRVA REAKCIJA

Gattuso stao u obranu igrača kojega kritiziraju: ‘Napravio je velik posao, istaknuo bih ga uz Livaju‘

Rijeka i Hajduk odigrali su ‘sterilnu‘ utakmicu na završetku osmog kola SHNL-a
Piše: SNObjavljeno: 29. rujan 2024. 22:18

Rijeka i Hajduk odigrali su "sterilnu" utakmicu na Rujevici. Bez pogodaka i bez ijedne strogo izražene šanse Jadranski derbi zaokružio je osmo kolo SuperSport HNL-a, koje nam nije ponudilo jasan odgovor o lideru prvenstva, jer i Rijeka i Hajduk borave na vrhu s 18 bodova. Evo kako je ogled prokomentirao Gennaro Gattuso pred mikrofonima MAXSporta.

- Možemo biti zadovoljni remijem jer je Rijeka momčad koja se zna itekako dobro braniti, imaju moćna krila... U posljednje dvije godine zabili su 15-16 pogodaka s 20-30 metara udaljenosti. Mogu biti zadovoljan utakmicom, ovakve izvedbe daju nadu da će i dalje sve funkcionirati još bolje nego do sad.

Protivnik ga nije iznenadio.

- Očekivao sam da će Rijeka igrati ovako. U veznom redu su napravili dobar posao, a istaknuo bih učinak Kalika i Livaje. Kalika kritiziraju, ali zaslužuje komplimente jer je napravio veliki posao i to često radi. On odrađuje onaj grubi dio posla koji se ne vidi na prvu, ali itekako znači ekipi.

Slijed ogled protiv povratnika u SHNL.

- Utakmica protiv Šibenika bit će teža za pripremu jer je to momčad koja je došla iz druge lige. To je dosta težak i tvrd protivnik, nema laganih u ovoj ligi, u modernom nogometu svatko može ugroziti svakoga. Jako je bitno trčati i biti na pravom nivou, inače te svatko može ugroziti. Od sljedećeg tjedna vraća se Bamba, tako da bi samo jedan igrač (Trajkovski) trebao biti izvan rostera. Tko se trudi, igrat će - zaključio je Gattuso.

Svoj pogled na derbi nedugo nakon utakmice dao je i Filip Uremović:

- Čestitke nama i protivniku, bila je ovo utakmica dostojna derbija, no nije bila ljepotica. Rijeka dobra, uvijek tvrda ovdje na Rujevici. Ostaje nam žal za boljom igrom u zadnjoj trećini protivnika. Ne smijemo visoko letjeti. Idemo utakmicu po po utakmicu.

Slijedi Šibenik...

- Igraju dosta dobro, može se reći da su jedno iznenađenje. Idemo oprezno, po pobjedu, uloga favorita je naša.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 22:55