DAMIR SKOMRLJ Cropix
PREPOROĐENI BIJELI

Legenda očarana Hajdukom: ‘Livaja? Kad sam to vidio, ostao sam paf‘

‘Hajduku bi trebala još dva igrača, jedan tipa Kulenovića i jedan tipa Baturine‘
Piše: Toni Bilić/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 30. rujan 2024. 10:41

Jadranski derbi bio je prava talijanska utakmica, puna ritma, startova, duela, no gotovo bez prilika, vratari bi mogli biti i neocijenjeni. Hajduk me u par stvari ugodno iznenadio. Prvo, odavno, zadnjih nekoliko godina, „bijeli“ nisu ovako trčali, vidjelo se da su odlično fizički pripremljeni. Zahvaljujući tome, lakoćom su imali prednost u posjedu lopte, razbijali su Rijekine napade već u samom startu, napadajući visoko kad su domaćini imali loptu - prokomentirao je Ivan Pudar remi Hajduka u Rijeci za Slobodnu Dalmaciju, pa nastavio:

Također, svidjela mi se homogenost Hajdukove momčadi, zahvaljujući kojoj nisu dozvoljavali rupe na terenu. Ostao sam „paf“ kad sam vidio koliko je Livaja pretrčao, možda je na to utjecao i negativan odnos riječke publike prema njemu. Gattuso kroz 90 minuta izmori protivnika, čeka se jedna-dvije šanse, kao što je bilo protiv Dinama u Maksimiru, kada je Livaja iskoristio jednu priliku i donio pobjedu.

Gattuso je stvorio igru u kojoj Hajduk teško prima gol, a pobjede mogu biti minimalne. Momčad ima glavu i rep, homogenost, trku, agresivnost na zadnju liniju protivnika. Rijeci nisu dali igrati, igrači su lakoćom izvršavali zadatke na terenu. Pohvalio bih i pravovremenost zamjena, Talijan je prepoznao kada treba izvaditi iz igre krila i poslati na teren nove, svježe igrače. Sigur je polivalentan igrač, vidimo da već drugu utakmicu ulazi na krilnu poziciju. Kalik je svojom agresivnošću kopija Gattusa kao igrača, svakoj momčadi treba takav nogometaš.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

U napadu fale nijanse, još kvalitete igrača. S ovakvom fizičkom spremom igrač se teže i ozlijedi, lakše izdrži udarce. Hajduku bi trebala još dva igrača, jedan tipa Kulenovića i jedan tipa Baturine. Kad bi to imali, onda bismo mogli reći da su „bijeli“ al pari s Dinamom u borbi za titulu. Šteta što se to nije odradilo u prijelaznom roku, treba pričekati da se klub financijski konsolidira pa pokuša dovesti takve igrače.

S obzirom da se ne igra u Europi, volio bih kad bi Hajduk preko tjedna odigrao neku prijateljsku utakmicu, kako bi oni koji ne igraju zadržali formu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. rujan 2024 10:47