Luka Ivanušec i Anton Krešić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ODLIČNO POJAČANJE

‘Ako me Rijeka ne otkupi, vraćam se u Italiju i onda ćemo vidjeti kako dalje! A volio bih ostati‘

Visoki stoper Anton Krešić uživa veliko povjerenje trenera Gorana Tomića na Rujevici
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 18. veljača 2022. 22:31

Anton Krešić, 198 cm visoki stoper, neizostavan je dio posljednje linije Rijeke kroz cijelu sezonu. Goran Tomić u igrača Atalante, koji je na posudbi u Rijeci do kraja polusezone s opcijom otkupa ugovora, ima veliko povjerenje, koje Krešić svojim dobrim igrama nerijetko opravdava. Prst sudbine je htio da pouzdani stoper u nastavku polusezone odigra u cijelosti utakmice u kojima je Rijeka upisala poraze (Dinamo, Osijek), protiv Lokomotive je Krešić igrao svega devet minuta, ušao je kao taktička zamjenu šefu Tomiću, koji je na kraju morao grčevito braniti sigurnu pobjedu.

Riječki branič dao je svoje viđenje uvodna tri kola nastavka prvenstva u kojima je Rijeka skupila svega tri boda.

- Dogodi se, imali smo dva teška gostovanja, prvo s Dinamom, koji je najbolja momčad lige, pa onda i s Osijekom, pred njihovom publikom, na njihovom terenu. Dodao bih da protiv Dinama stvarno nismo bili pravi, bili smo nekako bez energije i nismo dobro ušli u susret od prve minute. Protiv Osijeka je to ipak bilo malo drugačije, imali smo nulu praktički do pred kraj susreta, onda nam se dogodila nesreća gdje si sami zabijemo gol. Da nije bilo te epizode vratili bismo se iz Osijeka neporaženi - objasnio je Krešić u uvodu.

image

0,6 milijuna eura vrijednost je danas Krešića prema TM-u

VLADO KOS/CROPIX Cropix

Pogrešaka je bilo

Rijeka je u protekla tri kola primila čak pet golova, iako posljednja linija ne djeluje toliko neuigrano. Većina pogodaka plod su velikih individualnih pogrešaka (Velkovski) ili nesretnih okolnosti (Čestić), koje onda niti vrlo dobri vratar Nediljko Labrović ne može obraniti.

- Još u prvom dijelu sezone bilo je individualnih pogrešaka, pa onda smo često dobivali pogotke i iz prekida, ne znam što bih rekao pametno na to. Kao da nam se u nekim trenucima dogodi neko opuštanje. Evo primjera protiv Lokomotive, vodiš 2:0 i onda valjda kao da pomislimo 20 minuta prije kraja susreta da je isti gotov i mi se opustimo. Protivnik to kazni i onda imamo probleme. Teško je to objasniti, da znamo točno zašto do toga dolazi, onda bismo to sigurno i popravili. Ali, s druge strane, da svi znaju što i kako, onda nitko ne dobivao golove - dodao je Krešić.

Sve za bodove

Predstojeći ogled sa Šibenikom odlična je prilika da riječka obrana odradi susret bez primljenog gola i na taj način nagradi vratara Labrovića jednim “clean sheetom”. Posljednji put riječka momčad pogodak nije primila u posljednjoj utakmici jesenskog dijela prvenstva kada je teškom “mukom” svladana Istra na Rujevici. Džoker s klupe tada je bio Jorge Obregon, koji bi susret sa Šibenčanima ovaj put mogao početi od prve minute zbog izostanka kartoniranog Josipa Drmića. Posljednji put na Rujevici miljenici Funcuta napravili su dosta problema tada kombiniranoj riječkoj momčadi, koja je na kraju izborila pobjedu golom Denisa Bušnje u 77. minuti ogleda (2:1). Doduše, taj Šibenik i ovaj koji u nedjelju gostuje u Rijeci dolaze u potpuno različitim trenucima. Onda su narančasto-crni bili ugodno iznenađenje lige, danas je iza njih visoki domaći poraz od Dragovoljca (0:5) na pogon Rijekine mladosti, koja je bila silno efikasna na Šubićevcu. U svakom slučaju, Šibenik mora “pasti”.

- Dat ćemo sve od sebe za to. Igramo doma, pred svojom publikom, naprosto moramo napraviti sve da uzmemo ta tri boda kako bismo u što boljem raspoloženju dočekali iduće utakmice koje su pred nama. Sjećam se tog prvog susreta na Rujevici s njima, igrali smo Europu još i bilo je stvarno puno utakmica u kratkom periodu iza nas. Trener je tada dosta rotirao momčad, davao je šansu svim igračima. Osim toga, nismo još bili niti dovoljno uigrani. Reagirali smo dobro, okrenuli utakmicu i pobijedili. Sve u svemu, oni su jedna mlada, poletna ekipa, željni igre i igraju do kraja. Doduše, nekoliko igrača im je otišlo, ostali su i bez Jakoliša, što se očito osjeća u njihovoj momčadi - dodao je Krešić.

U riječkoj svlačionici, kaže Krešić, atmosfera ne može biti na vrhunskoj razini, dva poraza iz tri uvodna kola nisu niti sami očekivali. Jedino dobro je to što nova utakmica dolazi uskoro, nema boljeg lijeka od pobjeda.

- Uvijek nam je žao i krivo jer znamo da smo mogli bolje. Ali, moramo gledati naprijed, biti pozitivni jer nema smisla tugovati za nečim što je prošlo. Ne možeš puno vremena gubiti na to, što smo mogli i što smo htjeli. Srećom, idući susret brzo dolazi i tu, na terenu, moramo pokazati našu reakciju. Nakon pobjede se porazi brzo zaboravljaju, vjerujem da će biti baš tako već idući ponedjeljak - dodao je Krešić.

Moje želje su jasne

Ugovor s Atalantom veže do ljeta 2025. godine, no visoki stoper koji je rođen u Njemačkoj ne krije da bi volio ostati na Kvarneru, s obzirom na to da postoji opcija otkupa ugovora. Pitali smo Krešića prati li svoj klub u Serie A, čuje li se s nekim igračima ili je to, s obzirom na to da je dosta posudbi iza njega, zatvorena knjiga.

- Tako je, postoji opcija otkupa mog ugovora na kraju sezone, Rijeka mora, odnosno, može odlučiti hoće li me zadržati i otkupiti. Ako do toga ne dođe, ja se vraćam u Bergamo i onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Ima li pomaka po tom pitanju? Za sada još ništa točno ne znam, ali moje želje su jasne. Ja bih svakako volio ostati u Rijeci, lijepo mi je tu, imamo dobru ekipu, dobri su uvjeti. HNL se digao na jednu stvarno visoku razinu ove sezone, stoga se iskreno nadam ostanku. Pratim li Atalantu? Pa, baš i ne otkad sam stigao u Rijeku. Imam par suigrača s kojima razmijenim koju poruku tu i tamo, ništa previše i to prigodno, za rođendane ili slično - podvukao je Krešić.

Lopta me pogodila u rame, nikakve namjere nije bilo

Puno polemike izazvao je derbi s Osijekom i zbog navodnog jedanaesterca Krešića, kojeg je lopta u svom kaznenom prostoru udarila u rame u 42. minuti susreta. Nakon VAR provjere glavni sudac Fran Jović pustio je da se igra nastavi, pomoćni trener Osijeka Nino Bule platio je svoja psovanja i prijetnje s tri utakmice kazne. Komentator u HRT emisiji “Stadion” i bivši sudac Marijo Strahonja drži da je kazneni udarac bio, no mjerodavna je jedino službena Komisija HNS-a, koja je dan kasnije dala za pravo Joviću, naglasivši i kako je intervencija VAR suca, Splićanina Duje Strukana, bila neopravdana. Ništa novo, reklo bi se u narodu, suci u Hrvatskoj odavno ne pušu u isti rog...

- Po meni je to bilo čisto rame, vidio sam i sam da je u javnosti bilo više teorija. Ja se držim toga da je rame i da je sudac dobro dosudio i to je to. Čitao sam svašta, prvo da je čista ruka, do toga da nema govora o ruci, no nikako mi nije bila niti namjera igrati rukom, vjerujem da je sudac i to gledao - objasnio je Krešić. (sl)

SVI NJEGOVI KLUBOVI

Rijeka (Hrvatska)

Atalanta (Italija)

Padova (Italija)

Carpi (Italija)

Cremonese (Italija)

Avellino (Italija)

Trapani (Italija)

Zagreb (Hrvatska)

Naftaš (Hrvatska)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 03:28