Slavlje Riječana u Gorici

 Ronald Goršić/Cropix
Davorin Olivari
ASOCIJACIJE NA KEKA

Ako Rijeka bude prvak, sjećat će se filmskog scenarija. Jasno je tko je sad najveći gubitnik

Što prvenstvo ide dalje, Rijeka se sve više nameće kao momčad koja može uzeti šampionsko žezlo
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. veljača 2024. 13:47

Nevera s Kvarnera je u nevjerojatnoj, rijetko viđenoj, epskoj utakmici u Turopolju stigla do četvrte uzastopne proljetne pobjede i na vrhu ljestvice ima dva boda više od Hajduka i šest od Dinama. Ako Rijeka na kraju osvoji naslov prvaka Hrvatske, onda će se sigurno posebno sjećati posljednje dvije utakmice u Gorici koje je dobila u filmskim okolnostima.

U onoj zaostaloj utakmici na startu proljeća, na snijegom i ledom pokrivenom terenu preokrenula je 0:2 u trijumf 3:2, a u nedjelju je na vodom i blatom prekrivenom terenu u još možda težim okolnostima došla do trijumfa nakon što je prvo Pjaca promašio jedanaesterac, pa ga je onda zapucala i Gorica, pa je onda VAR zbog nekoliko centimetara poništio gol Obregona zbog zaleđa... Pa je onda Obregon zabio iz nova dva jedanaesterca! Čudo jedno, nesvakidašnje, četiri jedanaesterca na jednoj utakmici!? Za povijesne almanahe.

Nedjeljni okršaj će se dugo, dugo pamtiti. Riječani su iz njega izašli kao veliki pobjednici i sad su u velikom zamahu, što prvenstvo ide dalje, sve se više nameću kao momčad koja zaista može uzeti šampionsko žezlo. Ova Rijeka s Željkom Sopićem ima sve za uzeti naslov prvaka. Pokazala je to uostalom i na Poljudu kad je preokrenula Hajduk. Priča koja se dugo vukla, o tome da će se za naslov prvaka boriti Dinamo i Hajduk, definitivno je pala u vodu. Računajte na Rijeku, itekako, podsjeća na onu Matjaža Keka.

Josip Brekalo koji je već bio na pragu Dinama, a onda je produžio za Split, bio je jedan od najboljih igrača utakmice

Večeras je naša fešta! To su nakon završetka ovog kola u nedjelju navečer mogli pjevati klubovi s Jadrana. Rijeka i Hajduk su definitivni pobjednici ovog vikenda. Riječani su dakle pobijedili u turopoljskom vodenom ratu, Splićani su dominantnom predstavom pokorili Slaven Belupo.

Usput se Majstor s mora mogao i narugati maksimirskom društvu. Josip Brekalo koji je već bio na pragu Dinama, a onda je produžio za Split, bio je jedan od najboljih igrača utakmice, postigao je pogodak i još je asistirao. Splićani sad imaju program nazovimo ih ‘utakmica odluke‘, gostuju kod Rudeša i Varaždina, čekaju Istru 1961, pa odlaze Gorici, dočekuju Lokomotivu i onda - Dinamo na Poljudu!

U isto vrijeme sudarit će se u Maksimiru Dinamo i Rijeka, nakon toga će Modri odmah u Osijek. Mogli bi dečki s Poljuda, ako uzastopno ubilježe pobjede nad nabrojanim suparnicima, a prije El Croatica, možda doći do prednosti na vrhu ljestvice. Naravno, ako Rijeka ne nastavi potapati na sve na što naiđe. Sada upravo tako djeluje, kao bujica koja može srušiti svaku branu.

Dinamo? Gubitnik vikenda, najslabije stoji u trci za naslovom prvaka. Ne samo zbog bodovnog zaostatka, nego kompletne slike kluba. Ako ubrzo zagrebački klub ne prodiše i pomakne se s mrtve točke, uskoro ćemo pisati i razgovarati samo o borbi dvojca za naslov, dvojca s Jadrana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. srpanj 2024 13:40