Željko Sopić

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
STORIJA ZA FILM

Ako se to dogodi, Netflix treba posjetiti Željka Sopića! Izuzetno raritetna priča uključuje i Jakirovića

Bez viđene rotacije, deklarirani Purger i dinamovac ne bi otišao na Kvarner
Piše: Toni RoićObjavljeno: 21. travanj 2024. 14:36

Jedan od dva bivša trenera Gorice, Željko Sopić ili Sergej Jakirović, okitit će se ove godine naslovom hrvatskog prvaka, a bude li to Sopić, bit će to zaista izvrsna roba za snimanje dokumentarca za Netflix. Prošle sezone uspio je nadoknaditi čak 11 bodova zaostatka za devetim mjestom koje je Gorica imala sredinom veljače 2023. i na kraju je ostaviti u ligi, a onda je 23. kolovoza preuzeo klupu Rijeke, iako je već bio odradio četiri utakmice aktualnog 33. prvenstva Hrvatske s Turopoljcima.

Tu se u ovu izuzetno raritetnu priču uključuje i Jakirović jer da on nije napustio Rijeku i preuzeo vođenje Dinama, gdje je, pak, smijenjen negdašnji strateg Riječana Igor Bišćan, onda Sopić kao deklarirani Purger (ta kolokvijalna riječ za Zagrepčane nastaje od njemačke riječi Burg, koja znači grad, pa bi Purger bio građanin) i dinamovac ne bi otišao na Kvarner.

image

Željko Sopić

DAMIR KRAJAC Cropix

Da bi se sve još zakompliciralo mora se uzeti u obzir i kut razmišljanja i interesa velikogoričkog kluba, koji je doslovno preko noći ostao bez stratega s kojim je imao dugoročne planove o novom usponu nakon dvije godine rezultatskog pada. No, kao najmanja i financijski daleko najslabija u konkurenciji s Dinamom i Rijekom, Gorica nije imala realne šanse zadržati Sopića.

Jesu li trenerska događanja od prošlog ljeta narušili odnose Gorice i Rijeke? Vjerojatno nisu jer oba predsjednika su prijatelji i suradnici iz HNS-a čiji su dopredsjednici, a koliko god Črnko u sebi možda i kiptio od nezadovoljstva što je Gorica u malom zastoju u odnosu na rezultatski i financijski uspon iz prve tri prvoligaške sezone od 2018. do 2021. godine, svjestan je realnosti stanja i odnosa snaga. Uostalom, Rijeka može biti dobar partner i za neke buduće poslove, a Sopić je još na zimu tvrdio "doveo bih iz Gorice i Pršira i Krizmanića, ali su preskupi". Možda na ljeto bude i drugačije, pogotovo ako Rijeka osvoji titulu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 14:37