Damir Škomrlj/Cropix
VRUĆI DERBI

Armada se narugala navijačima Hajduka, na Rujevici se ukazao i rijetko viđen gost

"Ja sam Dalmatino, bez srca i duše, ja sam od onih kako vitar puše", pjevali su navijači Rijeke
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 16. travanj 2023. 19:38

Već prije prvog sučevog zvižduka, onog kojeg označava početak susreta, službeni spiker na rujevičkom zdanju objavio je vijest koja, unatoč za hrvatske prilike velikom posjetu utakmicama Rijeke, i nije tako česta - stadion za jadranski derbi protiv Hajduka bio je u potpunosti rasprodan. Posljednji put takvo nešto zabilježeno je prije skoro šest godina, kada je na Rujevici u sklopu posljednjeg kola skupina Europske lige gostovao veliki Milan predvođen legendarnim igračem i kasnije trenerom Rossonera Gennarom Gattusom.

Ono što je bilo još možda i bitnije od samih brojki jest atmosfera koja je vladala na tribinama, valjda još od šampionske sezone nije bila tolika sinergija svih tribina riječkog zdanja, isključujući gostujuću naravno. Normalno, ritam navijanju davao je Sjever i riječka Armada koja je svojim navijanjem i pjesmom vodila cijeli stadion.

Kada je Torcida, koja se “stisla” na polovicu gostujućeg kaveza, onu bližu istočnoj tribini, krenula s već uobičajenim navijačkim repertoarom koji u sebi sadrži vrijeđanja i pozivanja na svakojake, blago rečeno, neprilične stvari namijenjene svim stanovnicima Rijeke, niti riječka im publika nije ostala dužna. Takav navijački “folklor” već je postao standardan kada je u pitanju jadranski derbi, a Armada ga je dodatno “začinila” i porukom iz 21. minute: “Ja sam Dalmatino, bez srca i duše, ja sam od onih kako vitar puše”. Na kraju te poruke stajao je i “potpis” koji je stilizirano spojio splitsku navijačku grupu i - HNS.

Ovaj je susret privukao i brojne nogometne djelatnike i bivše igrače Rijeke koji su došli na djelu vidjeti preporođenu Jakirovićevu Rijeku, a među njima ukazao i Igor Budan, rijetko viđen gost i nekadašnji golgeter Bijelih koji je karijeru nastavio u brojnim talijanskim klubovima, a kasnije je obavljao i funkcije sportskog direktora u Palermu i Speziji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. svibanj 2024 15:43