DAMIR KRAJAC Cropix
DOLAZAK NA RUJEVICU

Bišćan uoči derbija: ‘Rijeka želi Europu, a mi uvijek moramo pobjeđivati. Jedna stvar neće nas zavarati‘

Pritisak je svakako na domaćoj momčadi, a trener Dinama kaže da može računati na sve igrače
Piše: SNObjavljeno: 20. svibanj 2023. 13:57

Derbi 35. kola SuperSport HNL-a zakazan je na Rujevici. Rijeka će u nedjelju (19:30) ugostiti zagrebački Dinamo. ‘Modri‘, naravno, mogu mnogo manje toga izgubiti. Pritisak je na domaćinima, koji sa četvrte pozicije i 49 bodova love što bolju europsku poziciju, pri čemu im je glavni konkurent trećeplasirani Osijek (49). Što možemo očekivati od Dinama na posljednjem gostovanju u sezoni, otkrio je Igor Bišćan na konferenciji za medije.

- Momčad je u dobrom stanju, dečki naporno rade, raspoloženi su, a tome je pridonijela i naša zadnja pobjeda. Doista je sve pozitivno, veselimo se utakmici, nadamo se da ćemo nastaviti s dobrim igrama i rezultatima -istaknuo je trener Bišćan.

Dinamo je prohujao Rujevicom u jesenskom dijelu sezone. Dobro pamtimo onih 7:2, ali danas ipak dolaze nešto drukčije posloženoj momčadi pod vodstvom Sergeja Jakirovića.

- Rijeka u ovom drugom dijelu sezone izgleda bitno drukčije, puno ozbiljnije, to potvrđuju i rezultati... Od dolaska novog trenera postižu rezultate koji pripadaju samom vrhu lige i to treba respektirati. Očekuje nas jako zahtjevna i teška utakmica, oni su u borbi za plasman u Europu, a i mi, naravno, uvijek težimo tome da budemo dobri i da pobjeđujemo, tako da bi u nedjelju trebalo biti jako zanimljivo i kvalitetno s obje strane.

Nakon niza uvjerljivih izvedbi Rijeka je u zadnja dva ogleda upisala jedan bod. Koliko su ta zadnja dva njezina rezultata možda varljiva?

- Pogledamo li širu sliku, možemo reći da će se ta dva rezultata utopiti u puno drugih dobrih kad su osvajali bodove. To nas neće zavarati, očekujemo maksimalnu, pravu Rijeku koja se bori za mjesto u Europi, to znači da će biti motivirani i ozbiljni, a kad su takvi, onda su jako kvalitetan i zahtjevan suparnik. Rijeka uvijek ima slične ili iste ambicije, posebno na svom terenu gdje je svaki put išla na pobjedu. Dugi niz godina je stabilna i redovita u Europi, izgradila je svoj dobar imidž i reputaciju, s novim trenerom se vratila na te koordinate i ja im želim sve najbolje i ubuduće.

Jesu li ove utakmice za Dinamo na neki način "početak priprema"?

- Sigurno, iznimno su bitni želja i motivacija da svatko od njih pokaže najbolje od sebe. Uvijek je to dodatna kvaliteta, dečki su svjesni toga, tako se i ponašaju i treniraju. Uostalom, to je i normalno za klub Dinamova profila. Slijedi nam nova utakmica, novi test za nas, napravit ćemo sve da budemo dobri.

Tko je sve na raspolaganju za ogled na Rujevici? Je li, osim oporavljenika Boška Šutala, još netko izvan konkurencije?

- Svi su trenirali normalno, još uvijek neki od njih osjećaju sitne probleme, ali trebalo bi biti u redu. To praktički znači da ćemo moći računati na sve - zaključio je trener Bišćan.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 15:11