Sergej Jakirović

 DAMIR KRAJAC Cropix
TRENERSKO NADMUDRIVANJE

Bit će ovo sastav Dinama kakav dugo nismo vidjeli, a cijela priča s drugom utakmicom u Rijeci je - glupost

Ne vjerujemo da će ikome u uzvratu pasti na pamet čekati jedanaesterce...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. svibanj 2024. 22:18

Razočarani smo bili nakon prve finalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa igrane u srijedu navečer u Maksimiru, Dinamo i Rijeka definitivno nisu ponudili igru u kojoj bi navijači mogli uživati. Međutim, dojma smo da će se zapravo pravo finale odigrati iduće srijede na Rujevici.

Ne vjerujemo da će biti bilo kakvih kalkulacija i da će to biti ona prava, “jedna finalna utakmica”, koja će odlučiti o novom vlasniku Sunca, a u kojoj jedni i drugi moraju zabiti pogodak. Ne vjerujemo da će ikome pasti na pamet čekati jedanaesterce...
Kad kažemo da će se na Rujevici igrati “jedna finalna utakmica”, mislimo na to da je tako i trebalo biti, da i nije bilo ove teško objašnjive odluke HNS-a da se igraju dvije. Zamislite, na kraju naporne sezone Dinamo i Rijeka su dobili još jednu utakmicu viška. Totalna glupost. Nadamo se da je zadnja iz laboratorija Kuće hrvatskog nogometa i da će se sljedeće sezone igrati samo jedan finalni ogled.

Posljedica Osijeka

Kad smo kod Dinama, nije bilo dobro. Ali, kad malo prokopamo po razlozima zašto su Modri bili slabiji od onoga kakvima smo ih očekivali, u obzir se svakako treba uzeti - subota. Ona utakmica s Osijekom. U njoj su Modri osvojili naslov prvaka, emocionalno su se skroz ispraznili, slavili su veliki doseg nakon turbulentne sezone. Kad se sjetimo što se sve događalo, onda su plavi dečki sa svojim trenerom Jakirovićem bili autori malog čuda. I da, željeli su oni i u srijedu opet biti na najvišoj mogućoj razini, napregnuti se koliko ide, ali nije išlo. Ljudski organizam ipak ima svoje granice, iako je trener Jakirović u igru gurnuo pet novih igrača u odnosu na utakmicu s Osijekom. Od prve minute zaigrali su Pierre-Gabriel, Ogiwara, Sučić, Špikić i Hoxha. No, nije dobio željeno.

Ipak, na kraju Modri nisu primili gol, sad će do uzvrata Jakirović moći odmoriti glavne igrače jer će protiv Slavena Belupa igrati oni koji nisu participirali u zadnje vrijeme. U Koprivnici očekujte da će igrati Šutalo, Živković, Perković, Bulat, Rog, Vrbančić, Halilović, Emreli... Uz one koji igraju više poput Vidovića, Kaneka, Kulenovića, Brodića. Dečki iz mlađih dobnih kategorija bit će za početak na klupi.

Malo zraka

Neće biti mladića 2007. godišta, koji se pripremaju za Europsko prvenstvo, tako da će glavne vedete imati odmor do srijede, do tog velikog i konačnog obračuna na Rujevici, dobit će malo zraka, pa je za pretpostaviti da ćemo na Kvarneru gledati bolji Dinamo nego u Maksimiru.

Priča bi mogla biti zgodna, Modri bi svoja dva trofeja mogli uzeti upravo u dvorištu svoj najvećeg suparnika. Prvenstvo su već uzeli na Rujevici...

Dinamovcima 353 ulaznice za Apaš

Dinamo je za utakmicu 35. kola SuperSport HNL-a kod Slavena Belupa, a koja je na rasporedu u subotu, 18. svibnja u 19.10 sati na stadionu Ivan Kušek Apaš, na raspolaganje dobio 353 ulaznice za gostujuću tribinu. Cijena ulaznice za gostujuću tribinu iznosi 10€. Ulaznice će se danas na Ticket pointu u Maksimiru prodavati od 11.00 do 19.00 sati.

Linker
27. srpanj 2024 01:54