Alexander Gorgon često je briljirao baš protiv Hajduka

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
UOČI JADRANSKOG DERBIJA

Bivša zvijezda Rijeke često je briljirala protiv Hajduka: ‘Naravno da možemo do pobjede na Poljudu!‘

‘Nisam siguran da sam uopće izgubio od Hajduka, možda jedanput u četiri sezone‘
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 05. veljača 2023. 09:54

Alexander Gorgon u Rijeci je ostavio veliki trag, današnji igrač poljskog prvoligaša Pogona Szczecina na Kvarneru je proveo četiri sezone, osvojivši pritom tri Rabuzina i povijesni naslov prvaka, a nerijetko je Austrijanac poljskih korijena briljirao baš u susretima protiv Hajduka.

Predivne uspomene

Iako već više od tri godine nije stanovnik grada na Rječini, Gorgon i danas, koliko mu to obveze dozvoljavaju, prati “svoj” klub, a na spomen Hajduka mu se razvuče onaj “zarazni” osmijeh.

- Par puta sam bio strijelac baš u tim jadranskim derbijima, to su prekrasne uspomene koje nosim u sebi. Zna se koliko ti derbiji znače za cijeli grad, klub, za navijače, uvijek su to bili susreti s jako velikim emocijama. Iskreno, nisam siguran da sam uopće izgubio od Hajduka, možda jedanput u četiri sezone, ali ni to nisam siguran, ha,ha. Moja osobna statistika je jako pozitivna s te strane - kazao je Gorgon i dodao sljedeće:

- Naravno da Rijeka može do pobjede na Poljudu, iznenađujući je bio poraz Hajduka u Puli, nitko to nije očekivao, što znači da je sve moguće. Vidi se da je Rijeka u pauzi jako dobro radila, čuo sam puno dobrih stvari o novom treneru, no trebat će vremena da sve dođe na svoje, da momčad usvoji automatizme i zahtjeve trenera Jakirovića. S četiri boda iz dva susreta nastavka Rijeka ulazi s pozitivnom energijom u derbi u kojem je sve moguće.

Drago mu je da Frigan izrasta u pravog strijelca i da bi baš on mogao biti bitan “kotačić” u igri Rijeke.

- Iskreno, nisam puno utakmica gledao, ali ono što sam vidio jest da mladi Frigan igra jako dobro i zabija, što je jako bitno za napadača. Jako mi je drago zbog njega, mislim da je čak i par puta bio na treningu s nama dok sam ja bio u Rijeci, kada smo imali dosta ozlijeđenih ili kartoniranih igrača i mlađi su dobili svoju priliku. To su uvijek najljepše priče, kada dečko koji je dijete kluba prođe sve kategorije kluba i briljira u prvoj momčadi, klub mora biti ponosan na njega i dati mu podršku.

Nisam još za savjete

Nije imao poseban savjet za trenera Jakirovića, nije htio miješati “kruške i jabuke”.

- Ja sam još uvijek samo igrač, tako da nemam što poručiti treneru za kojeg sam siguran da će donijeti ispravnu odluku o igračima i taktici. U derbiju je jako bitno zabiti prvi gol, a ja mojoj Rijeci želim puno sreće!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:33