Lirim Kastrati

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
SVE GLASNIJA PRIČA

Bivši igrač Dinama u Rijeci? Cijena mu je pala četiri puta, ove sezone odigrao je svega 13 minuta...

Riječki dužnosnici i dalje su aktivni na mercatu i pokušavaju ojačati posrnulu momčad
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 24. kolovoz 2022. 13:05

Nogometaši Rijeke, nakon što su u Puli “iščupali” bod u možda nikad turbulentnijem tjednu novije povijesti kluba s Kvarnera, vratili su se treninzima na svojoj Rujevici pod “patronatom” Fausta Budicina i pomoćnog trenera Radomira Đalovića.

Donedavna desna ruka trenera Dragana Tadića svoj trenerski debi na klupi Bijelih pamtit će samo po prekidu mini-niza od dva poraza zaredom (Lokomotiva, Slaven Belupo), koja su na kraju presudila donedavnom formalnom tehničkom direktoru. Očito su Budicin i čelni ljudi kluba naknadno dogovorili nastavak suradnje, odnosno, produžili mandat rođenom Puljaninu, koji je na klupu uskočio, kako je i sam rekao, “pomoći” prebroditi teške trenutke u kojima se klub nalazi.

Na koji je način suradnja dogovorena, do kada, i traže li u Rijeci uopće njegovu zamjenu, pitanja su na čije će odgovore sportska javnost još malo morati sačekati. Jedno je (valjda) sigurno, Bijele će u subotnjem ogledu protiv Varaždina voditi Budicin i njegovi suradnici, a vrlo je lako moguće da aktualni stručni stožer pokuša vratiti Rijeku u svoje “pobjedničko” korito, sve tamo do prve iduće reprezentativne pauze, odnosno, iduća četiri kola. U tom slučaju eventualni novi stručni stožer, odnosno, novi trener imao bi nešto manje od dva tjedna na raspolaganju za upoznati momčad i pripremiti je na svoj način za izazove kojih će, bez obzira bude li to Budicin ili neko novo ime, sigurno biti - mnogo.

Osim Varaždina, Rijeka će do pauze u prvenstvu ugostiti još Osijek i Šibenik, dok će već idući tjedan igrači s Kvarnera u goste - Dinamu. Ne treba niti spominjati kolika je važnost predstojećeg ogleda na Rujevici, pobjeda bi barem malo odagnala tmurne oblake s Kvarnera, gdje je sportska jesen, u kojoj “padaju” bodovi umjesto lišća, prerano došla. Raspored je i više nego povoljan, čak tri utakmice pred svojim navijačima mogli bi biti zalog nekih boljih, uspješnijih vremena u kalendarskoj jeseni.

Ono što se sigurno zna jest da je Rijeka i dalje aktivna na tržištu igrača, točno je tjedan dana ostalo do završetka prijelaznog roka u većem dijelu europskih liga, pa tako i HNL-a.

Kastrati na meti Rijeke?

Jedno od imena koje se sve više spominje u kontekstu Rijeke je i ono Lirima Kastratija, nekadašnjeg krilnog napadača Lokomotive i Dinama, koji je ove sezone pao u drugi plan u svom trenutnom klubu. Kada već na vidiku nema “kapitalca”, Bijeli bi rado ojačali poziciju i konkurenciju blizu golu, a i varšavska Legija, u koju je reprezentativac Kosova otišao prije nešto manje od godinu dana, rado bi se riješila usluga i financijskog tereta koji nosi ugovor 23-godišnjeg igrača, a koji je ove sezone odigrao svega 13 minuta.

Kastrati je, pak, dobro znano ime u HNL-u, ligi u kojoj je u točno 150 utakmica za dva zagrebačka kluba postigao 25 pogodaka, a tome je pridodao i 20 asistencija. Pretpostavka je da mu povratak na travnjake HNL-a ne bi teško pao, a sasvim mu sigurno ne bi trebalo puno vremena za prilagodbu.

U vremenu svojih najboljih igara Kastrati je vrijedio dva milijuna eura, koliko je Dinamo prije dvije godine i platio Lokomotivi za njegove usluge, danas je ta vrijednost znatno niža (550 tisuća eura) i prihvatljivija klubu s Kvarnera u pregovorima oko eventualnog plaćanja odštete. Vremena za konačni dogovor nema previše, potpiše li Kastrati za Bijele vrlo bi se lako moglo dogoditi i da netko iz aktualnog kadra ode u suprotnom smjeru, rano ispadanje iz Europe i izostanak europskog financijskog “kolača” na neki se način mora nadomjestiti.

KASTRATI ZA LOKOMOTIVU

89 utakmica/21 gol/11 asista

KASTRATI ZA DINAMO

51 utakmica/4 gola/9 asista

KASTRATI ZA LEGIJU

24 utakmice/2 gola/1 asist

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 20:57