Igrači Gorice

 RONALD GORSIC Cropix
VELIKI MOTIV

Bivši Sopićevi junaci mogli bi ga zakočiti u utrci za titulu: ‘Benzinska ili janje? Lako ćemo se dogovoriti‘

‘Poraz u prošloj utakmici za nas je bio prekretnica‘, kaže Krizmanić uoči ogleda
Piše: Toni RoićObjavljeno: 20. travanj 2024. 23:02

Ni od koga osim Dinama u šest prvoligaških sezona nije Gorica izgubila sve četiri utakmice u jednoj, ali večeras joj u Rijeci prijeti takav scenarij. Trener Željko Sopić, s kojim je krenula u prvenstvo, a onda bez njega ostala, uspio je sva tri puta svladati Velikogoričane dok ih je vodio Dinko Jeličić, ali četvrti put s druge strane će mu biti bivši suigrač iz Lokomotive Rajko Vidović.

On je preuzeo Goricu uoči zadnje četvrtine prvenstva i izvukao Turopoljce iz velike rezultatske i psihološke krize, a sad može Riječanima pokvariti šampionske planove.

- Čeka nas jako zahtjevna i teška utakmica protiv izuzetno kvalitetne momčadi, po meni trenutačno i najbolje jer ima 13 pobjeda u prošlih 14 utakmica i samo poraz od Dinama. Na klupi Rijeke je moj prijatelj i bivši suigrač Željko Sopić, koji ih vrhunski vodi, a u spomenutom razdoblju primili su samo četiri gola - kaže strateg Gorice Rajko Vidović, koji vjeruje da njegova momčad ima što pokazati na Rujevici.

- Izgubili smo u prošlom kolu od Dinama, ali pristupom i energijom koju smo pokazali bio sam zadovoljan. Uvjeren sam da i na Rujevici možemo doći do situacija za prijetiti domaćinu, a na nama je da budemo koncentrirani i iskoristimo ono što napravimo kroz igru - pojašnjava Vidović, koji je vratio igračima borbeni duh i vjeru da vrijede i više od onoga što su pokazali i osvojili na šestom mjestu.

- Moramo sve respektirati jer i Dinamo i Rijeka su izuzetno kvalitetne momčadi, ali nikoga se ne trebamo bojati! Važno je vjerovati u sebe i u to da svakog možemo pobijediti jer u nogometu ne pobjeđuje uvijek onaj, koji je favorit na papiru. Zato i jest sport broj jedan - ističe strateg Turopoljaca, koji može računati na sve adute osim dugo ozlijeđenog Ndockyta, a upitan je i iskusni napadač Matavž, koji je propustio dvije prošle utakmice zbog ozljede zadnje lože. S obzirom da se vraća i Majstorović, Krešimir Krizmanić vjerojatno neće morati zaigrati na poziciji desnog beka kao s Dinamom. Jaki blok i kontre bit će taktičke odrednice gostiju.

- Drugačije je kad igraš na prirodnoj poziciji, ali kad krene utakmice daješ maksimum i kasnije se tek priča što je moglo biti bolje i što se može popraviti - prisjeća se Krizmanić prošle subote kao jedini igrač Gorice, koji je svih šest godina u elitnom rangu član kluba.

- Imamo veliki motiv protiv bivšeg trenera Sopića, kojeg nismo uspjeli pobijediti. Ima i Rijeka i igru koja odlično funkcionira i iz koje iskoče Pjaca, Fruk, Marić, čak i Galešić, pa znamo da nas čeka ‘bacanje na glavu’. Ona prva utakmica ove godine kada smo vodili 2:0, pa izgubili, bila je prekretnica, za njih pozitivna, za nas nažalost negativna, ali veliki je gušt doći na Rujevicu i igrati pred prepunim tribinama - podvukao je Krizmanić, dok je trener Vidović obećao:

- Sve je na Krizmaniću i igračima, a ako bismo pobijedili u Rijeci, častim cijelu momčad. Hoće li biti na benzinskoj ili janje, lako ćemo se dogovoriti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 23:03