BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
EPSKA BORBA ZA TITULU

Bjelica danas navija za Hajduk, u Rijeci - ‘sami protiv svih‘! Ovo su svi veliki derbiji do kraja prvenstva

Ako Hajduk večeras pobijedi, dolazi na 4 boda minusa u odnosu na Dinamo, te dva boda iza Osijeka
Piše: G.Đ/S.LObjavljeno: 20. travanj 2022. 11:18

Derbi na Poljudu s velikim će se zanimanjem pratiti i u Osijeku, u kojem će se iznimno navijati za Hajduk. Naime, samo jedan ishod nikako ne odgovara Bijelo-plavima, a to je pobjeda Dinama.

U tom slučaju Osijek bi se našao pet bodova u zaostatku svega pet kola prije kraja prvenstva. Istovremeno, Hajduk bi se trijumfom vratio u igru za naslovom, ali bi Dinamo ostao svega dva boda udaljen od Bijelo-plavih. I remi bi zadovoljio Osječane, a u tom slučaju odluka o prvaku mogla bi pasti u međusobnom duelu na Maksimiru. Riječani su generalno gledajući, kada je u pitanju današnji ogled između Hajduka i Dinama, indiferentni i drže se onog slogana Armade kojim se identificira dobar dio građana, a to je “Sami protiv svih”.

Normalno je da će netko, ovisno o rodbinskim vezama ili simpatijama, više “drukati” za jedne nego za druge, iako je povijesno gledano Rijeka kao grad, s obzirom na veliko doseljavanje stanovnika iz Dalmacije nakon Drugog svjetskog rata, uvijek imala veći broj navijača Hajduka nego Dinama. Rijeka danas navija za - Rijeku, a ako baš moraju birati, velika većina će imati samo jednu želju za kraj ove sezone - osvojiti Kup i biti ispred Hajduka. Za prestići Dinamo je ionako - prekasno. (gđ, sl)



ŠTO AKO VEČERAS NA POLJUDU BUDE...

TIP 1

Ako Hajduk večeras pobijedi, dolazi na četiri boda minusa u odnosu na Dinamo, te dva boda iza Osijeka. Time Bijeli kompliciraju šampionsku utrku, ali još uvijek imaju puno posla za odraditi, između ostalog doći Dinamu u Maksimir i prije toga čekati kiks Modrih.

TIP X

Dinamu neriješenim ishodom trasira put prema prvom mjestu na ljestvici jer ostali bi Zagrepčani na plus sedam u odnosu na Hajduk, uz tri boda viška ispred Osijeka, što Kopićevoj momčadi daje najveće izglede za još jednu obranu naslova državnoga prvaka.

TIP 2

Pobjedom bi Dinamo došao na korak do naslova jer u tom raspletu Modri odlaze na velikih deset bodova viška ispred Hajduka, odnosno, pet bodova plusa u odnosu na Osijek. Na samo pet utakmica prije kraja, uz domaćinstvo Osijeku, scenarij je to koji potvrđuje da bi pobjeda u Splitu bila vrijedna titule.



TKO S KIME DO KRAJA

32. kolo

Gorica - Dinamo

Istra 1961 - Lokomotiva-

Rijeka - Osijek

Hrv. dragovoljac - Šibenik

Slaven Belupo - Hajduk

33. kolo

Slaven Belupo - Gorica

Hajduk - Hrv. dragovoljac

Šibenik - Rijeka

Osijek - Istra 1961

Lokomotiva - Dinamo

34. kolo

Gorica - Lokomotiva

Dinamo - Osijek

Istra 1961 - Šibenik

Rijeka - Hajduk

Hrv. dragovoljac - Slaven

35. kolo

Hrv. dragovoljac - Gorica

Slaven Belupo - Rijeka

Hajduk - Istra 1961

Šibenik - Dinamo

Osijek - Lokomotiva

36. kolo

Gorica - Osijek

Lokomotiva - Šibenik

Dinamo - Hajduk

Istra 1961 - Slaven Belupo

Rijeka - Hrv. dragovoljac

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 22:01