MARKO MRKONJIC/CROPIX
KUP HRVATSKE

Bjelica nabrojao izostanke pa pohvalio suparnika: ‘Tomić je možda i najbolji trener u HNL-u‘

‘Mi vjerujemo u sebe, da imamo kvalitetu za proći dalje, a statistike koje su bile jučer više ne vrijede‘
Piše: SNObjavljeno: 08. ožujak 2022. 13:46

Rijeka i Osijek ove će srijede još jednom odmjeriti snage. Sutra od 18 sati na Rujevici se igra polufinale Kupa Hrvatske, a pobjednik ovog susreta u finalu će pred poljudskim tribinama za trofej igrati sa splitskim Hajdukom.

Nenad Bjelica najavio je u utorak nadolazeći kup-derbi.

"U dosta dobrom smo stanju, bez obzira na to što u Zagrebu nismo ostvarili rezultat koji smo željeli. Regeneracija je bila dobra, zadnja dva dana smo radili na pripremi utakmice s Rijekom. Neće biti Brleka i Malenice koji imaju povišenu temperaturu pa ih nećemo voditi na put, isto je i s Bartolecom i Ercegom, dok Nejašmić možda bude putovao da bude s momčadi jer smatram da nam i sama njegova prisutnost može pomoći u ovoj vrlo bitnoj utakmici za nas", rekao je trener Osijeka.

Pred Osijekom i Rijekom je jedna od najvažnijih utakmica sezone.

"Do ovog dijela sezone može se reći da je ovo vrlo bitna utakmica, ali nadamo se da će one koje su ispred nas biti još važnije. Znamo ulog utakmice, želimo proći dalje, izboriti finale, a mislim da smo u utakmicama protiv najjačih hrvatskih momčadi pokazali da se možemo sa svima nositi. Nadam se da ćemo to pokazati i u Rijeci i izboriti toliko željeno finale."

image

Nenad Bjelica i Marin Leovac

MARKO MRKONJIC/CROPIX

U najavi susreta Bjelica je posebno nahvalio i svog kolegu na suparničkoj klupi - Gorana Tomića.

"Vidjet ćemo za što će se opredijeliti moj kolega Tomić, u proljetnom dijelu sezone su dosta mijenjali sustav i ne znamo kako će igrati, to ćemo vidjeti kada dobijemo zapisnik. Važno je istaknuti da je Rijeka u jako dobroj formi, suvereno su u zadnjoj utakmici pobijedili Slaven Belupo, prije toga ostvarili veliku pobjedu i stvarno čestitam na tim rezultatima kolegi Tomiću koji je jedan od najboljih, ako ne i najbolji trener u HNL-u. Mi vjerujemo u sebe, da imamo kvalitetu za proći dalje, da smo bolji od Rijeke, a statistike koje su bile jučer više ne vrijede. Fokusirat ćemo se na tih 90 minuta i napraviti sve da izađemo kao pobjednici", poručio je Bjelica.

Važan adut Osijeka bit će Marin Leovac, bivši igrač Rijeke i zagrebačkog Dinama.

"Nakon Lokomotive nismo bili zadovoljni rezultatom, ali tu smo utakmicu ostavili iza sebe, sada je sav fokus na Rijeci, dobro smo se pripremili za tu utakmicu jer znamo što nam nosi i koliki je ulog, ali bit ćemo spremni" istaknuo je Leovac i dodao:

"U Rijeci sam proveo uspješan period, ali to je prošlost, ne možeš živjeti na staroj slavi. Sada sam u Osijeku, pred nama je mogućnost plasmana u finale, doći u priliku igrati za trofej i to nam je cilj."

Linker
18. travanj 2024 16:54