Noni Madueke i Matija Frigan

 MICAH CROOK/PPAUK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
BITKA ZA SJAJNOG NAPADAČA

Bogata ponuda mogla bi pokvariti Dinamove planove! Rijeka radi jedan od najvećih transfera u povijesti kluba?

Hoće li klub s Maksimira izgubiti dragulja kojeg Ante Čačić želi vidjeti u svojim redovima?
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 31. ožujak 2023. 08:20

Rijekin napadač Matija Frigan (20) pripada uskom krugu igrača SuperSport HNL lige koji će na ljeto biti velika meta mnogih klubova. Nikoga to ne čudi, jer Frigan je već s 20 godina stasao u sjajnog napadača, te je samo pitanje koje će visine dosegnuti. U prvenstvu je u 17 kola zabio osam golova, s tim da u startu sezone ni izbliza nije bio standardni igrač: Treneri su se očito bojali njegove mladosti...

Frigan je već u siječnju bio blizu izlaznih vrata Rijeke. Nekoliko klubova MLS lige kucalo je na vrata Rujevice, ali Damir Mišković bio je poprilično tvrd pregovarač. Ispod fiksnih pet milijuna eura nije želio razgovarati. Potom se u pregovore uključio i Dinamo, koji na Rujevici ima određene bonuse zbog dugogodišnje suradnje s Rijekom.

image
DAMIR SKOMRLJ

Mišković je Modrima bio spreman spustiti cijenu na tri milijuna eura, ali uz trajno "ustupanje" Nike Jankovića, Antonija Marina i Denija Jurića, tri Dinamova igrača koja su trenutačno posuđena Rijeci. Dinamo je krenuo u pregovore, ali prekasno, jer nije bilo moguće u dan ili dva uskladiti zahtjeve ukupno četiri igrača. Ante Čačić i suradnici stoga su pregovore prolongirali na neko vrijeme uvjereni da će Frigana dobiti u lipnju.

Međutim, sjajne Friganove igre u nastavku sezone, začinjene s odličnom igrom u srazu U21 selekcija Engleske i Hrvatske (1:2), mogle bi jako pokvariti Dinamove planove. Frigan je u Londonu izborio penal, ali i pokazao kako se bez problema može nositi s brzim i snažnim engleskim braničima. Što je u nogometu jedna od najtraženijih napadačkih referenci.

Kako brojni europski klubovi pomno motre sve što se događa na tržištu mladih igrača, tako je na Rujevicu već jučer sletjela konkretna ponuda za Frigana. Stigla je iz Portugala, od - Brage. Ne znamo točan iznos, ali kažu nam je da pet milijuna iznos koji su Portugalci odmah spremni platiti. Naravno da na to idu već neizbježni bonusi, a onda i određeni postotak od sljedećeg transfera.

image
DAVID KLEIN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Braga je u portugalskom prvenstvu na trećem mjestu, drugoplasirani Porto bježi joj samo dva boda, a i treće mjesto vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Braga je stoga spremna investirati ozbiljne novce kako bi osnažila momčad, a Frigan je k tome i igrač na kojem će moći zaraditi velik novac pokaže li se da je doista dobar kao što sada izgleda.

Nije Braga jedina europska momčad koja želi Frigana, Braga je samo prva krenula u veliki lov. U igri su i neki španjolski, te njemački klubovi. Znamo da je Dinamo u siječnju izgubio Belju jer nije bio dovoljno brz i konkretan. Hoće li sada izgubiti i Frigana?

Čačić ga iznimno cijeni, baš kao i Dario Šimić, ali obojica moraju biti svjesni da im vrijeme brzo curi i da im se nije smije ponoviti slučaj Beljo. Mišković voli raditi s Dinamom, ali nije sporno da će prihvatiti opciju koja je najbolja za Rijeku...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 02:25