TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
NIKOLA KALINIĆ NAJAVIO DERBI

‘Bolji smo od Dinama! Rijeka? Pa i Real nekad izgubi od Levantea, a u Hajduku ostajem do kraja karijere‘

Novi napadač Bijelih puca od samopouzdanja i vjeruje da je splitski sastav najveći klub u Hrvatskoj
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. ožujak 2022. 21:21

Nikola Kalinić je svakako najzvučnije pojačanje Hajduka u zimskom prijelaznom roku. Napadač Bijelih je upisao već i prvi gol protiv Istre 1961, a u razgovoru za Dalmatinski portal je progovorio o aktualnostima.

"Osjećam se odlično. Napokon sam došao doma. Htio sam se vratiti i pomoći nešto napraviti, osvojiti trofej. Moja želja je bila ogromna još od kad sam se prošlog ljeta sastao s predsjednikom Lukšom Jakobušićem. Par puta smo se nalazili, on je dolazio i u Veronu", rekao je Kalinić pa otkrio kako nije sve išlo baš glatko:

"Nisam mogao otići tek tako. S Veronom sam bio vezan ugovorom, ali pomogao je i trener Igor Tudor. Na kraju sam, hvala Bogu, uspio doći. Nisam imao više motiva igrati i živjeti u inozemstvu. Htio sam biti tu jer mislim da mogu još dosta dati. Imao sam i druge ponude, ali nije me ništa moglo odvući. Htio sam se vratiti na Poljud u pravoj spremi, a ne za par godina kad budem u tko zna kakvom stanju."

image

Kalinić je protiv Istre zabio svoj prvi gol za Hajduk nakon dolaska ove zime

DUSKO MARUSIC/CROPIX Cropix

Derbi s Dinamom i eventualni poraz bi Hajduk mogli udaljiti od titule.

"Mislim da ćemo pobijediti u subotu! Ima puno utakmica, ali moramo pobijediti da budemo u vrhu. Bolji smo od Dinama", kaže Kalinić pa nastavlja kako su bolji i od Rijeke, ali:

"Dogodi se utakmica kad izgubiš. Ekipa uđe u malu krizu, ali nije smak svijeta. Izgubi Real Madrid od Levantea, nitko ti ne garantira da ćeš dobiti svaku utakmicu. Riječani su bili napaljeni i dobri protiv nas. Dobili su, svaka čast, ali idemo dalje."

Postavlja se pitanje može li Kalinić igrati u paru s Markom Livajom.

"Livaja je po meni najbolji igrač HNL-a i zaslužuje mjesto u prvih 11 u reprezentaciji. Zabio je 22 gola u prvenstvu, nije to slučajno. Neke stvari mi nisu jasne. Kad Hajduk pobijedi protiv Belua onda je sve dobro i slažemo se, a ako izgubi od Rijeke onda ne valja i gušimo se. Nismo isti tip igrača. Livaja nije klasična devetka, špic koji stoji. On se kreće lijevo i desno, ulazi na šut. Samo netko tko ne razumije nogomet može reći da se ne možemo slagati."

Kalinić je istaknuo i kako ne planira otići iz Hajduka do kraja karijere.

"Nisam više dijete. Neću se prodavati i ne planiram igrati više nigdje osim u Hajduku. Želim da Hajduk ostvari ono što kao najveći hrvatski klub s najviše navijača i zaslužuje, a to je da se do kraja bori za prvaka i igra ginale Kupa. Hoće li osvojiti već ove sezone, vidjet ćemo."

image
ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix

Igranje za Hajduk nosi i veliki pritisak.

"Imaš pritisak i u Milanu jer to su veliki klubovi i očekivanja. Ako nastupaš za Veronu ili Rijeku koja je osvojila jedan naslov u 50 godina, to nije isto. Kad sam bio u Milanu, izgubiš dvije lopte, počnu lagano zvižduci i negodovanje s tribina. Tako je i ovdje jer publika želi samo najbolje. Nije ni normalno da Hajduk bude četvrti."

Kalinić je za kraj otkrio kako nema zle krvi s reprezentacijom iz koje je izbačen na SP-u u Rusiji.

"Pratim i drago mi je što igraju dobro. Modrić, Perišić, Brozović, Kovačić sve to drže, a vidjet ćemo što će biti nakon njih s obzirom na to da su neki već u godinama. Nisam državni neprijatelj. Kao svi Hrvati gledam, navijam i nadam se da ćemo na Svjetskom prvenstvu napraviti dobar rezultat", zaključio je Kalinić, a što je još rekao pogledajte OVDJE.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. rujan 2024 12:38